Gå til innhold

eatshorts

Medlemmer
  • Innlegg

    563
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eatshorts

  1.  

    Jeg mistenker at det du tenker på er sko med antikk finish, altså slik:Et dårlig eksempel, men googleferdighetene er visst ikke på topp idag.

    Men er det det du tenker på? Det er en behandling de påfører skoen i fabrikken med diverse poleringsmiddel osv. Du kan antakeligvis gjøre noe lignende hjemme ved å bruke voks, men ettersom skoene er ferdig behandlet er det vel begrenset hvor godt resultatet blir, uten at jeg har prøvd det. Tror for øvrig det er italienerne som er glad i dette, om jeg ikke husker feil?

    Uansett synes jeg det er smått sexy! :love: If done right.

     

    Takk, det var noe slikt, men med nesten sorte eller mørkebrune sko.

    Jeg får google videre.

  2. Jeg har sett etter noen nye skinnsko, men sliter litt med å finne fargen jeg ønsker.

     

    Når jeg er ute ser jeg rett som det er folk som har mørkebrune skinnsko som nesten er sorte,

    men man ser et brunskjær i dem, som en glød.

    Siden jeg ikke finner slike sko på nettet, lurer jeg på om det er noe de gjør med mørk/sort voks?

    Jeg tenker da at man vokser brune sko med sort voks eller noe lignende.

     

    Vet ikke helt hva jeg skal google heller for å finne ut av det.

  3. Hei

     

    tenkte jeg skulle kjøpe meg et par hansker fra CJ. Men jeg sliter litt  med å velge materiell og modell, og fargene er vanskelige å skille i paletten. Ønsker noen litt tynne hansker med liner, med gode grip egenskaper og de må være tilgjengelige med tilpasset størrelse(bespoke).

     

    Er det noen som har erfaring fra noen av disse lærtypene på cj. Sleng gjerne opp et bildet om du har et par eller to liggende.

     

    Vurderer å kjøpe i deerskin siden de beskriver det som mer "grippy" enn cape. Hanskene kommer til å brukes ved kjøring og til daglig, så jeg trenger ikke en av de tykkere vintervarientene.

     

    Sliter også med å velge modell, synes det er vanskelig å se hva som blir fint når jeg bare ser hanskene. 

     

     

  4. Skal kjøpe meg ny pc, og har tenkt å gå for vannkjøling. 

     

    Er det noen som har erfaring med MIST LL vannkjølingsett, 2x140, DeLuxe

     

    De har et lianli kabinett på ukens tilbud som er klargjort for den radiatoren, så jeg vurdere sterkt den komboen.

     

    Målet er å få et stillegående system, ikke å overklokke. 

     

     

     

     

    Det hadde kankje vert enda bedre om jeg fikk plass til kitet i dette kabinettet:Define r3

     

    FD-CA-DEF-R3-WH_4_medium.jpg

     

     

     

     

    Noen som har en formening om det går eller ikke?

  5. Nudler, fås i pakker med 5stk på rema et-tusen. Kjøp av typen yum-yum, de andre smaker dritt, og glem alt som heter mr lee, smakløst og dyrt. Strimle litt kylling og sleng oppi, sammen med et egg når du koker nudlene, så har du en grei middag. Egget knuser du og heller oppi slik som japsene gjør det, blir som et deformert speilegg viss du ikke knuser plomma.

     

    Kylling får du billig i 2 kilos fryseposer.

     

    Ikke tin alle om gangen om du ikke skal spise de opp de nærmeste dagene. Kylling blir fort ødelagt.

     

    Se etter gårdssalg, eller spør lokale hønsebønder om de selger klinkegg. Utenfor stavanger er det mange slike steder hvor de selger egg som er for små for levering, eller har "feil". Da får du et 24 brett for 10-20kr.

     

     

     

    77_m.jpg

     

     

  6. Kanskje jeg får tørste folk hengende etter meg nå....Best å holde kjeft, ja.

     

    Men jeg tenkte på å prøve den enklere metoden med såkalt plastbrenner og dyppvarmer. Skal kunne gi 8-9 liter 35% på en drøy uke.

     

    Jepp, men den smaker dritt, selv etter kullrensing.

     

    Ok, men har du brukt skikkelig gjær? Og ikke hatt for varm sats under dampingen?

     

     

    Hadde vært artig å sett om det gikk uansett resultat i grunn. Men jeg trenger et rør til rensing og masse andre ting

     

    Godt spørsmål, var ikke med på plastbrenner prosjektet, smakte bare på resultatet. Kan godt være det var for varmt eller dårlig sats.

     

    Hvis jeg husker riktig var det best å ikke bruke de kraftigste gjærtypene. Heller en sats på 15% over en uke enn en en på 20% over et par døgn.  Dersom du bruker noe annet enn refluks brenner, kaster du første halvliteren, og slutter å tappe når du har nådd 70-80% av mengden du hadde regnet ut å få. Mengden fusel alkoholer per mengde alkohol øker jo mer du tapper (litt forenklet, les theory kategorien på siden jeg linket til).

     

     

    Derom du bruker plast må du passe på at det er egnet til alkohol, pp plast er vel det billigste. Med metall må du passe på å bruke tinn/sveis som er beregnet på mat, endel inneholder giftig flussmiddel. Jeg brukte kraftig sølvlodding på en 3 liters trykkoker i rustfritt, det funket fint men var vanskelig å få varmt nok for loddingen. Tror loddelegeringen måtte ha 600 grader for å smelte skikkelig. 

     

    Alt jeg trengte fikk jeg på biltema og clas ohlson, unntatt sølv-tinnet, det fikk jeg hos en profesjonell verkrøysleverandør. Typen de hadde på biltema var altfor svak.

     

     

    Trykkokeren jeg ofret kom ferdig med trykkventil, hadde ikke prøvd meg uten den. 

  7. Les litt på denne siden http://homedistiller.org/ . Den tar for seg de forkjellige typene distillasjons apparat, smaksetning og teori. Skal du ha noe som er brukendes må du nesten bruke et refluks apparat. Ellers blir det mye fusel(bakrus alkoholer som smaker dritt) og lavere alkohol prosent. 

     

    En kompis laget et apparat av typen under, bare mye mindre (bildet hentet fra homedistiller), som et hobbyprosjekt for mange år siden. Det var så mye arbeid å få pol kvalitet på spriten at det ble med litt eksperimentering før det ble plukket  i filler og stuet  vekk. 

     

    Og husk, kokt gjersats lukter som en blanding av dritt og gammelt spy.

     

     

     

     

    Om du lager et hobbyprosjekt slik som han gjorde, ikke nevn det til noen. En kompis slenkte litt med leppa, og han fikk forespørsler om han kunne selge sprit i 2 år, selv om han ikke brant eller hadde apparat.

     

    Konklusjon: brygg øl, mindre mas.

     

     

     

     

    phil_all.jpg

  8. Har du forresten EVF til E-P2'en din? Foretrekker du i så fall å bruke den istedet for skjermen?

     

    Har evf ja, bruker den med mf objektiver. Er temmelig fornøyd med den, og jeg kunne aldri tenke meg å kun fokusere etter skjerm etter å ha brukt efv.

    Makroringer til jupiteren er på vei. Ellers har jeg såvidt testet pancake linsa. Skal på vinjerock i morgen, så jeg kommer ikke til å file ned adapteret før jeg kommer hjem. Adapteret til robot må også files ned ca 0.5 mm.

     

    Industaren ser ut til å øke fargemetningen (usikker på om det er rett begrep) slik at du får et spesielt fargestikk. Den er også ganske skarp, til og med på største blender. Robot linsen, som er 37 og ikke 7 som jeg skrev i forrige post, har en mer nøytral farge. Dette virker som et snadder objektiv og er helt fantastisk i mekanisk oppbygning. Den er mye enklere å fokusere enn de "nye" nikon slr objektivene jeg har liggende. Tysk optikk med multicoating.

    Jupiter linsen ender nok opp som et dedikert makro objektiv, jeg har 5 filkamera fra før og jeg skal ta med meg 3 stk på vinjerock fra onsdag for første gang.

     

    Et voightlander "baby" bessa 66, et agfa isoly og tilslutt lapierre dehel 6x9.

     

    Ep2 en blir også med, men kun med kitlinse, siden jeg har somlet med å mekke på ltm og robot adapterne, og jeg ikke regner med å ha bruk for tele.

     

    Off topic mf klappkamera:

     

     

     

    post-11136-1279582498,271_thumb.jpg

    bessa 66 / dehel / isoly

    post-11136-1279582504,0222_thumb.jpg

     

     

     

     

  9. Har hatt e-p2 i et par uker nå. Fra før hadde et eos 400d som jeg aldri ble fortrolig med. Hadde foto som valgfag på skolen siste året (vgs). Det var ganske morsomt, med helt manuelle speilreflekskamera og fremkallingslab. Føler jeg er litt tilbake på det nivået med m4/3 og manuelle objektiv.

    Foreløbig er jeg veldig fornøyd, hele motivasjonen til å gå over til m4/3 var at systemet tar mindre plass, og muligheten til å bruke allslags manuell optikk.

     

    Til nå har jeg kun lekt meg med kit objektivet, og et nikon tele lentar 200mm(200kr på ebay :)).

    Det sitter også en industar 69 og venter på modifisert adapter, samt et jupiter 12 objektiv som ble feilsendt.

     

    Venter også på en mir1v 37/2.8, og en Schneider Kreuznach 1:3,5/7.5mm.

     

    Nå mangler bare godværet for å få kommet seg ut litt.

  10. Det bekrefter bare hva som står. Det eneste stedet hvor evt. et slikt "motorkjøretøy" kunne kommet inn i bildet er akkurat dette kapittelet som gjelder for to og tre-hjulede motorvogner, hvor den tydelig blir satt som et unntak som ikke skal tas med. Resten av kjøretøyforskriften er for andre typer kjøretøy som har flere enn to hjul.

     

    Du har rett i at en el sykkel ikke skal kunne typegodkjennes. Og siden veitrafikkloven sier at dette er en motorvogn, og motorvogner skal godkjennes og registreres, så er dette ikke lovlig her.

     

    Enkelt og greit regelverk...

     

    Nei, poenget er at den ikke er en motorvogn. Den er en sykkel dersom den faller innenfor sykkel spesifikasjonene(selv om den har hjelpemotor og mopedlignende chassis).

     

    Problemet kommer av at politiet ikke evner å skille mellom el-mopeder og sykkler med hjelpemotor. Derfor ber de "syklisten" trappe opp og få godkjent tvilstilfellet på trafikkstasjonen.

  11. Er der smart å boikotte alle jødene?

    Det korte svaret er nei. Jøder og Israelere er et slags politisk afrodisiak som får partier til å engasjere seg. Til sammenlikning har jeg ikke hørt mye om henging av homofile i Iran eller Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara. Det er veldig mange steder med mye større lidelser enn i og rundt Israel. Motstand mot Israel er jeg redd skyldes et anstrengt forhold til jøder og Israelere generelt. Det er dermed ikke sagt at kritikk at Israel grunner i hatefulle holdninger, men at den ekstremt selektive rettferdighetsengasjementet er det.

    Vel, vesten opprettet jo dette landet under FN.

    Først lar vi jødene gå til pers her under holocaust, så gir vi de en stat så de kan leve i fred. De misbruker tilliten og ekspanderer og undertrykker en annen folkegruppe.

     

    Så vi er skyldige i dobbel forstand, og er derfor mer engasjert enn i de andre sakene du nevner.

  12. Heisan

     

    Sleit med noe lignende de 2 siste årene. Mye syk, lungeproblemer, infeksjon og alle sesongsykdommene.

    Toppet seg i august når jeg begynte å få anfall når jeg belastet meg, etter litt leting på nettet mistenkte jeg at det var astma.

    Fikk konstatert redusert lungekapasitet hos fastlegen, og fikk en inhalator som jeg skulle bruke ved anfall og før trening.

    Så fikk vi en lekkasje i leiligheten jeg leiede. Det rant ut av avsugsviften på kjøkkenet når det hadde regnet. Vi klaget til utleier men han somlet fryktelig med å få gjort noe, så etter en måned brøyt vi oss inn i etasjen over som ikke var i bruk.

     

    Huset er gammelt og dette var toppetasjen, tidligere var det leilighet her også men nå var det nokså nakent etter at de reiv den. Avtrekksrøret stakk 20 cm opp fra gulvet rett over kjøkkenet og endte rett ut i luften. Gulvet rundt var svart, nedsunket og flassete av mugg. Vinduet i skråtaket over var tydelig lekk, og må ha vert det i årevis. Det ble dannet en stor pytt ved regnvær som tilslutt trengte gjennom skøyten i avtrekksrøret og ned i kjøkkenet mitt. Det var fire andre vindu som tydelig var lekk slik at det rant vann inn i veggene og ned til min etasje.

    Så gikk jeg ned og trykket på de tre veggene med lekkasje i og sammenlignet med den uten, etter råd fra en kompis som er snekker, 3 av dem hadde myke veggplater, den uten lekkasje hadde faste.

     

    jeg gikk med mistanken om mugg forgiftning til fastlegen, han mente at det kunne være årsaken til den dårlige helsa de siste 2 årene, men han hadde ingen måte og teste det. Derfor anbefalte han å prøve å bo et annet sted en stund og se om jeg merket forskjell.

     

    Dermed flyttet jeg tilbake til gutterommet hos foreldrene mine i desember. Lillebroren min, som fortsatt bor hjemme klaget på at jeg hostet hele natten og holdt ham våken, men etter 2 måner var hosten borte, jeg trengte nesten aldri inhalatoren og jeg er mye mer uthvilt etter en natts søvn.

    Så jeg sa opp leiligheten, og når jeg hentet tingene mine traff jeg tilfeldigvis på leietageren under meg. Han hadde hatt leiligheten i 7 år, men hadde bodd i Oslo i 4 av de og hadde bare flyttet tilbake for et år siden.

    Da hadde helsen hans også begynt å gå til helvete, så når han spurte hvorfor jeg flyttet fortalte han at han hadde slitt med mye av det samme siste året.

     

    Han fortalte fastlegen sin om mine mistanker, og i motsetning til meg, som har en gammel og utdatert fastlege, brukte han en yngre dame som var spesialist i nevrologi. Hun tok vevsprøver av lungene og sendte til tyskland, og etter en stund ringte hun å sa at han burde flytte så snart han kunne, og helst flytte inn på hotell viss han ikke hadde noe annet sted å bo midlertidig.

     

    Slik legen forklarte det til han, så var fokuset på mugg så nytt i norge at de fleste legene ikke var oppdatert på skadene det kunne forårsake, de viste heller ikke om testmetoder for å sjekke om pasienter var påvirket av det.

     

    Nå har jeg vert frisk siden jul cirka viss vi ser bort fra en kort forkjølelse.

     

    Vet ikke om denne lange og krøkkete posten har noe relevans for deg, men jeg har ihvertfall lært at allmenn leger kan litt om alt, og veldig lite om mye. Hadde jeg ikke leitet fram noe som stemte med symptomene selv på nettet, hadde ting blitt mye verre før de ble bedre.

     

    Ellers ville jeg holdt meg unna "alternative" behandlere,

    det går bare mye fokus med på allslags tull, som i beste fall koster deg masse penger og gir deg litt bedre selvfølelse(placebo) og i verste fall lopper deg, hjernevasker deg slik at du fortsetter og gå til behandleren istedet for å få stilt en korrekt diagnose.

     

    Homeopater og healere som har godt rykte har ikke fått det fordi de har helbredet masse pasienter. De har mange tilhengere fordi de er gode manipulatorer.

×
×
  • Opprett ny...