Gå til innhold

marsl

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av marsl

  1. Hei, jeg har en relativt ny maskin med følgende komponenter:

    - AMD Phenom II X6 1075T Six Core, 3,0Ghz/3,5GHz Turbo, AM3, 9MB, 125W, Boxed ASUS Crosshair IV - Formula, Socket-AM3 AMD 890FX+SB850, DDR3, Firewire, GbLAN, ATX, 3xPCI-Ex(2.0)x16
    - 2st Corsair XMS3 DHX DDR3 1333MHz 4GB CL9 Kit w/2x 2GB XMS3 modules, CL9-9-9-24, for Intel i5/i7 and AMD Phenom
    - NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    - Windows 7 (6.1), SP1, Build 7601 64-bit
    - Chieftech Nitro Series BPS-650C 650W PSU
    - OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" SSD 120 Gb
    

    Har problemer med at systemet fryser ca. 1-2 ganger per dag. Det skjer både under høy belastning (spill o.l.) og ved vanlig, mindre krevende bruk.

     

    Det som helt konkret skjer er at én tilfeldig applikasjon "låser seg" - svarer ikke -, mens andre programmer fortsetter å kjøre. Etter ca 30 sekunder kommer det opp at "Microsoft Windows svarer ikke" og jeg må fysisk skru av/på maskinen igjen. Når maskinen er skrudd på igjen, er tastaturet koblet ut og jeg må koble USB-kabelen fra/til igjen for at tastaturet skal virke.

     

    Jeg har satt RAM-timings manuelt til 9-9-9-24 og har prøvd å endre spenningen til 1.6 V og 1.65 V. Jeg har ikke så veldig mye peiling på data, men det var noen som sa at dette kanskje kunne hjelpe i mitt tilfelle. Endring til 1.6 V hjalp ikke, og jeg har nå justert den til 1.65 V (for tidlig å si om dette har noe virkning).

     

    Hva kan dette skyldes?

     

    takk ;)

  2. Hei, jeg skal ha et nytt skjermkort som bør oppfylle følgende kriterier:

     

    - Pris: Under 1000 kr

    - Ingen vifte (ønsker stillegående)

     

    Maskinen for øvrig: Intel Core 2 Duo 3.16 GHz, 4 GB RAM. Kan også nevne at strømforsyningen kun er på 300W. Jeg ser at det anbefales 350W for de fleste skjermkort.

     

    Hva vil dere anbefale? :)

  3. Vil det si at man får 5 norsk-karakterer der hver enkelt teller like mye som f.eks karakteren i 3MX?

    9263951[/snapback]

    Bingo. (Hvertfall slik jeg forstår det).

    Og hvis du lurer, så synes jeg det er fjollete.

     

     

    Jeg slenger inn et knøttlite spørsmål her, jeg.

     

    Hvis jeg velger å ta en bachelorgrad i et annet fag før jeg søker medisin så gir det meg mange ekstrapoeng jeg kan bruke når jeg søker medisin.

     

    Hvis noen kan bekrefte/avkrefte og/eller fortelle om erfaringer, hadde det vært ypperlig.

    9270752[/snapback]

     

    Tilleggspoeng for høyere utdanning, ett år på folkehøgskole, militær førstegangstjeneste eller siviltjeneste:

     

        * Det skal gis 2 tilleggspoeng for enten et fullført studium eller samlet 60 studiepoeng ved universitet eller høgskole, eller ett år på folkehøgskole, eller fullført førstegangstjeneste eller siviltjeneste.

        * Det skal gis 1 tilleggspoeng for et fullført halvårig studium eller 30 studiepoeng.

        * Det gis maksimalt 2 poeng etter denne bestemmelsen.

     

    Kilde: http://www.ntnu.no/studieavd/medisin/#melding6

     

    Dette er de nye reglene for 2009/10, så dersom du tenker å søke dette året eller etter, kan du like godt ta et årsstudium og oppnå samme gevinst, evt. om du har militæret, fhs eller siviltjeneste, har man ikke lenger noe å hente ved å ta studiepoeng.

     

    Om du søker neste år, søkeråret 2008/09, gjelder de gamle reglene. Det vil si at du får +12 poeng for 120 studiepoeng. Bachelorgrad = mer enn 120 studiepoeng.

  4. Så du sier at altså at om jeg spiser en pølse, så vil CO2-utslippene mine som følge av den pølsa (pusting, nedbrytning av avføring) være = om jeg bare lot den ligge og råtne?

     

    I utgangspunktet, ja. Om du spiser den, vil du slippe ut CO2 ved celleånding.

    Hvis du lar den ligge å råtne, vil den bli brutt ned, og dette skjer også v.h.a. celleånding.

     

    Men hvis vi da regner med en dobling av mennesket på jorda fra 5 til 10 milliarder, så betyr jo dette faktum at vi også må (eller bør) doble produksjonen av mat, hvis vi ser bort i fra fakta som fordeling av mat per innbygger. (Det er vel hevet over en hver tvil at en gjennomsnittlig nord-amerikaner spiser mer enn en gjennomsnittlig afrikaner).

     

    Denne økte matproduksjonen vil føre med seg høyere utslipp (med mindre den gjøres 100% CO2-nøytral), da på grunn av at vi blir flere mennesker på jorden. I de landene som nok vil ha den største befolkningsveksten, er nok neppe matproduksjonen CO2-nøytral.

    9217752[/snapback]

     

    Selve det økte energibehovet per se, er ikke noe problem, etter min mening. At vi må øke matproduksjonen betyr bare at graden av CO2 som blir tatt opp fra atmosfæren fra produsenter per tidsenhet øker, på samme måte som graden av tilbakeført CO2 per tidsenhet øker. Dette betyr ikke at konsentrasjonen av CO2 i atmosfæren øker, men at "inn/ut-trafikken" av CO2 øker.

     

    Likevel er jeg delvis enig med deg. Økt befolkning betyr økt energibehov i form av strøm, mat etc. Økt energibehov betyr økt forbrenning av olje, kull og gass, og det er dette som bidrar til økt tilbakeført CO2.

     

    Med andre ord, hadde vi kunne bruke alternative energikilder som ikke hadde CO2 som avfallsprodukt, ville ikke økt matproduksjon isolert sett føre til økt CO2-konsentrasjon i atmosfæren. Men siden matproduksjon i seg selv er en energikrevende prosess, og siden vi per i dag benytter fossile brennstoffer som vår primære energikilde, vil jo da økt befolkning føre til økt grad av tilbakeført CO2.

    • Liker 1
  5. Det er alltid like moro når noen prøver å gjøre et "poeng" av at mennesker/dyr slipper ut CO2 i kjølvannet av klimadebatten.

     

    Dette har du sikkert lært på ungdomsskolen.

     

    CO2 som slippes ut gjennom ånding er en del av det naturlige karbon-kretsløpet.

     

    CO2 finnes naturlig i atmosfæren (ca. 0.035%). Produsenter (f.eks planter) tar opp CO2 gjennom fotosyntesen. Karbonet inngår deretter i dannelsen av glukose. Mennesker og dyr spiser plantene (evt. primærkonsumenter spiser produsentene og mennesker spiser primærkonsumentene etc.). I celleåndingen hvor glukosen brytes ned og omformes til blant annet ATP (energibærende molekyl), er CO2 er avfallsprodukt som vi puster ut og som blir tatt opp i atmosfæren.

     

    Det er nok mange som hiver seg inn i klimadebatten uten å vite hva CO2 egentlig er og hvilken rolle den spiller i naturen. Det tragiske er at mange lar seg lett påvirke av argumenter à la trådstarters.

     

    Når vi bruker fossile brennstoffer som energikilde, får vi også CO2 som avfallstoff. Forskjellen mellom dette utslippet og det "naturlige utslippet" (celleånding mm.), er at denne tilbakeførte CO2-en IKKE inngår i det naturlige kretsløpet, og vi får derfor en økt drivhuseffekt med de følger det måtte ha for kloden vår.

    • Liker 1
  6. I utgangspunktet stiller jeg med positiv til opptaksformer som tester mer relevant kunnskap og ferdigheter med hensyn til studiet. I så måte tror jeg ikke denne testen, hvor en maksimalt kan score 36 poeng, er noe dum idé.

     

    Men, ja, det svekker absolutt seriøsiteten til Samordna opptak sine statistikker og gir også et feilaktig og misvisende bilde av vanskelighetsgraden til å komme inn på studiet. Kanskje skremmer de høye verdiene til og med vekk framtidige fotojournalistikk-studenter.

  7. Dette var litt forklarende:

     

    Fotojournalist ved Høgskolen i Oslo har ei opptaksprøve som består av fotoportefølje, heimeprøve og skoleprøve. Ein godkjent opptaksprøve kan gi maksimum 36 tilleggspoeng. Summen av ordinære konkurransepoeng og tilleggspoeng for opptaksprøva gir søkjarens totale poengsum.
  8. Nei, fikk først studieplassen min tildelt i dag. Det står da klart og tydelig at man ikke trenger å ha fått studieplassen for å søke, så lenge man har søkt (ikke at det direkte blir sjekket på noe vis). I alle fall, det sto slikt når jeg søkte.

    9104209[/snapback]

     

    Da har du sikkert søkt under den kvoten som var tilgjengelig før i år. Denne gjaldt førteårs-studenter, og det var ca 200 hybler som ble delt ut. De gikk raskt =p

  9. Nå har jeg ikke sjekket SiT sine sider siden jeg selv fikk tildelt hybel, men det virker rart det du skriver. Søkte selv om hybel i April og fikk kontrakten sendt i posten de siste dagene i Mai. Om det skulle være totalt likegyldig når du søkte så hadde jeg vel neppe hatt kontrakten i handa, ey?

    9104106[/snapback]

     

    Hadde du studieplass på daværende tidspunkt?

  10. 18% økning i søkere som har NHH som førstevalg bør vel tilsi en noe høyere poengsum.

     

    2006

    Ordinær 57.8 

    Primær 56.5

     

    Jeg tipper (dette er selvsagt bare ren spekulasjon):

     

    2007

    Ordinær 58.5

    Primær 57.5

    9054688[/snapback]

     

    Var ikke så dårlig gjettet dette!

  11. Hmm. Før har det vært loddtrekning om hybler blandt førsteårsstudender, men ser jo på SiT at dette ikke kommer til å skje i år.

    Anbefaler deg å ringe eller sende en mail til SiT så får du sikkert svar med en gang om hva som skal sendes inn. Men det er vel sannsynligvis utskrift fra nett. Dette vil jo alle sende samme dag, så da må man bare ha flaks å havne øverst i bunken.. (Eller kanskje bruke en god gammeldags fax?)

    9081915[/snapback]

     

    Det kan sendes per e-post, sa de.

  12. Hei.

     

    Hvis du sanker alt som går an av ekstrapoeng (120 studiepoeng, alle realfagene), så trengte man (ut fra fjorårets grenser) et rent karaktersnitt på 4.95 for å komme inn i Bergen, 4.98 for Tromsø, 5.0 for NTNU og ganske mye mer for Oslo. Siden poenggrensene stiger med ca. 1 poeng per år (noen ganger litt mer, andre ganger litt midnre), er det rimelig å anta at man i år trenger et rent karaktersnitt på ca. 5.1-5.2 for å komme inn i Norge.

     

    Dette gjelder altså ordinærkvoten.

     

    5.2 i snitt er ikke så ille, det er et vitnemål med bare 5-ere og en fire-fem 6-ere.

  13. Hei.

     

    Jeg har søkt på hybel i Trondheim via SiT.

     

    Systemet fungerer sånn at man ikke kommer på venteliste før man har sendt inn bekreftelse på at man har fått studieplass. I praksis betyr dette at NÅR du søkte er likegyldig med hensyn til hvor raskt du får hybel (med mindre du fikk tak i hybel via en kvote som man kunne søke i tidligere i år for førsteårsstudenter). Du kommer ikke på ventelisten før SiT har mottatt bekreftelsen på at du har fått studieplass.

     

    Betyr dette at man må sitte og refreshe Samordnaopptak-siden natt til 20. juli?

     

    Hvis man har fått studieplass, er det noen som vet helt konkret HVA som skal sendes til SiT som bekreftelse?

  14. Lurer på en ting. En rådgiver regnet ut at jeg ville få 58,8 poeng med alt av militærpoeng og utdypningspoeng osv... Hvis jeg fikk 5 i 3MX og 4 i 2FY som jeg tok opp i vår. Jeg fikk en 4 i 2FY, men bare 4 i 3MX også (irritert for det, vurderer å klage). Hvilken poengsum ender jeg opp på da? Bygg på NTNU hadde 58,0 ifjor. Vil jeg med en karakter under få 57,8p? Eller blir dette helt feil?

    9054428[/snapback]

     

    Litt forenklet utgjør en karakterforskjell ca. 0,5 poeng.

     

    Dersom rådgiveren har regnet rett (dette er dog sjeldent), så har du ca. 58,3 poeng.

  15. Hei!

     

    Som følge av at jeg var på ferie de dagene vitnemålet ble sendt ut, og fristen for ettersending utløp, fikk jeg en bekjent til å sende dette for meg.

     

    Denne sendte utelukkende den ene siden (karakterene), og ikke baksiden. Dermed ble heller ikke underskriften min inkludert.

     

    Er dette helt nødvendig og hvordan skal jeg eventuelt ordne opp i det? :hmm:

    9007230[/snapback]

     

    Ble litt nervøs selv her. Jeg har riktignok husket å ta med begge sider av vitnemålet på kopien, men jeg visste ikke at det var noen felt på baksiden hvor man kunne signere!

     

    Men visst er det det! Under merknader helt nederst står det Navn og Fødselsnummer.

    Jeg ringte til saksbehandler og de sa at man ikke skal signere der (eller man trenger ikke), og at dette feltet var for merknader (f.eks fravær etc) som skolen evt. fører på.

  16. jeg sendte den for 4 dager siden men de har ikke oppdatert "Min Side" på samordnaopptak.no. Det står ikke noen om mottatt vitnemål.

     

    er det normalt eller er det bare meg??

    8987773[/snapback]

     

    Jeg sendte inn 29. juni. Sist saksbehandleren oppdaterte noe var samme dag, og da var det nok ikke snakk om vitnemålet siden det tar en dag å sende. Blir nok oppdatert snart vil jeg tro. Det er uansett ikke vår feil siden vi postet brevet innen fristen.

     

    Men det står ikke noe om "mottatt vitnemål ja/nei" her, ikke er det noe som heter "min side" heller.

     

    Hvor er det du sjekker det egentlig?

    8990425[/snapback]

     

    Ja, det lurer jeg også på. Den eneste bekreftelsen jeg ser er den som gjelder omslagsarket. Får vi egentlig bekreftet at de har mottatt ettersendingen?

  17. Da det evt. blir aktuelt for deg å søke, er det andre regler som gjelder:

     

    Kilde: http://www.ntnu.no/studieavd/medisin/#melding6

     

    Tilleggspoeng

     

    Fra og med opptaket 2009 gis det ikke lenger tilleggspoeng for relevant praksis. 23/5-søkere får fra og med opptaket 2009 tilleggspoeng på lik linje med andre søkere.

     

      1. Tilleggspoeng for alder:

              * Det skal gis 2 alderspoeng pr. år fra og med det året søkeren fyller 20 år, maksimalt 8 poeng.

              * For 23/5-søkere skal det gis 2 alderspoeng pr. år fra og med det året søkeren fyller 24 år, maksimalt 8 poeng.

      2. Tilleggspoeng for høyere utdanning, ett år på folkehøgskole, militær førstegangstjeneste eller siviltjeneste:

              * Det skal gis 2 tilleggspoeng for enten et fullført studium eller samlet 60 studiepoeng ved universitet eller høgskole, eller ett år på folkehøgskole, eller fullført førstegangstjeneste eller siviltjeneste.

              * Det skal gis 1 tilleggspoeng for et fullført halvårig studium eller 30 studiepoeng.

              * Det gis maksimalt 2 poeng etter denne bestemmelsen.

     

    Realfagspoeng

     

        * Det skal gis inntil 4 realfagspoeng.

        * Alle programfag i programområdet for realfag med et omfang på 140 timer gir 0,5 realfagspoeng, bortsett fra Matematikk R2 og Fysikk 2 som gir 1,0 realfagspoeng.

        * Søkere med studieforberedende Vg3 i utdanningsprogram for naturbruk får 0,5 realfagspoeng.

        * Søkere med IB-diplom får 0,5 realfagspoeng for matematikk, biologi, fysikk og kjemi tatt på Standard Level, 1,0 realfagspoeng for biologi og kjemi tatt på Higher Level, og 1,5 realfagspoeng for matematikk og fysikk tatt på Higher Level.

        * Søkere med vitnemål fra fransk Baccalauréat får realfagspoeng som følger:

              o Bestått linje S Scientifique gir 3,0 realfagspoeng.

              o Bestått linje ES Economique gir 0,5 realfagspoeng.

     

    Fra og med opptaket 2009 gis det ikke lenger fordypningspoeng.

    Poengberegning

     

        * Fra og med opptaket 2009 skal det ikke lenger regnes middelverdi av karakterer i samme fag.

        * Karakterpoeng er gjennomsnittet av samtlige tallkarakterer, med to desimaler, multiplisert med 10.

     

    "Førstegangsvitnemål"

     

        * Fra og med opptaket 2009 får "primærvitnemål" betegnelsen "førstegangsvitnemål", slik at vi får en kvote for førstegangsvitnemål (50%) og en ordinær kvote (50%).

        * I kvoten for førstegangsvitnemål blir det fra og med 2009 ikke mulig å få regnet med karakterer og poeng for nye fordypnings- og realfag som er tatt etter at søkeren fikk sitt førstegangsvitnemål.

     

    Per i dag holder det med et rent karaktersnitt på rundt 5,1 for å komme inn via ordinærkvoten. Dette forutsetter p.t. at du har skaffet maksimalt antall tilleggspoeng (12). Men, som du ser, er det andre regler fra og med 2009:

     

    - Man får alderspoeng fra år 20 (maks 8)

    - Man får kun 2 poeng for enten 60 studiepoeng / folkehøgskole / militæret

     

    Vi ser at maksimalt antall tillegspoeng er 10, og da må man være 23 år for maks antall alderspoeng. Før kunne man få 12 poeng, som var det meste man kunne ha, ved å ta 120 studiepoeng på universitetet (2 år).

     

    Jeg tror at virkningen av denne endringen betyr at det rene karaktersnittet på sekundærkvoten dras opp.

     

    Når det gjelder spørsmålene dine:

     

    1. Er ganske sikker på at siviltjeneste == militærtjeneste med hensyn til poeng.

    2. Du vil selvsagt kunne søke i primærkvoten (tror det er til du er 20 år), men poengene fra militæret/siviltj. vil ikke bli tatt med i vurderingen for denne kvoten.

     

    Når det gjelder å ta 3BI, så vil du fortsatt kunne søke i primærkvoten så lenge du ikke har forbedret noen karakterer på vitnemålet ditt. Man kan altså legge til nye fag og likevel konkurrere i primærkvoten (til du er 20 år tror jeg).

  18. Hei.

     

    Jeg har søkt NTNU til høsten. Det er vel ca. en 25-50% sjanse for at jeg kommer inn, og man får, som dere vet, ikke vite hvor man kommer inn før 20. juli. Det er kke aktuelt for meg å flytte til Trondheim dersom jeg ikke kommer inn.

     

    Hvis dere var i min situasjon, hvordan ville dere gått fram med tanke på hybel i Trondheim til høsten?

     

    Det er vel vanskelig å finne noe hvis jeg venter til 20. juli?

     

    Kan man "reservere" en plass før man vet om man i det hele tatt kommer inn? Er ikke dette problematisk?

     

    Hva anbefaler dere =)

×
×
  • Opprett ny...