Gå til innhold

ØysteinI

Medlemmer
  • Innlegg

    3 200
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ØysteinI

  1. Etter eksplosjonen vil vannet som ble fortrengt komme tilbake med en vanvittig kraft. Det blir så presset opp og vil kutte nærmest alt i sin vei. Vekten av alt vannet som ble fortrengt blir fokusert på et veldig lite område. Det er dette som skjer på slutten av angrepet, det store splæsjet, med vann. Det er det som er "killer'n", ikke at skipet blir løftet eller henger i løseluften.

    Luftputefartøyet bli kuttet i fillebiter, akkurat som alle andre skip. Selv ikke pansring av slagskip-dimensjon vil beskytte deg.

  2. Det er tre effekter på gang her:

    1) selve eksplosjonen løfter deler av skipet brutalt opp; en hard knekk oppover

    2) etter brøkdelen av et sekund forsvinner eksplosjonstrykket og deler av skipet henger i løse luften ... en hard knekk ned

    3) vannet kommer rushende inn og skal fylle igjen luftlomma. Vannet møtes i midten og blir presset opp med en enorm kraft... det blir som en gigantisk vannjet kuttemaskin.

    I filmen ser vi først skipet løftes 1),

    så faller det ned 2)

    og så ser vi en gigantisk vannsprut 3).

    Se eksempler her:

    http://www.dynamicscience.com.au/tester/solutions1/war/torpedo.htm

    Effekten fra bomba er så og si identisk som det man får fra en torpedo... bare at det er vanskeligere å oppdage i tide og eventuelt gjøre noe med. En JDAM er relativt liten og vil ha en liten radar signatur. Sluppet fra 14km høyde kan de "fly" nesten 30km og oppnår en hastighet rundt det balistiske missiler har. De er svært vanskelig å "skyte ned", både med missiler og CIWS.

    ... og så er det betydelig billigere å utstyre et par F15 med et par JDAMs hver enn å få en ubåt med torpedoer på rett plass på rett tid.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  3. De hadde kanskje skrudd av radar også da? Sånn i tillegg til AIS? For på radar ville det vært nokså åpenbart at den lysende greia foran dem ikke kunne være terminalen ... siden det var en kilometer med vann mellom land og lys.

     

    Men de seilte vel kanskje uten radar også? I mørket? Nær land? I trafikkert skipsleie Med andre ord "navigering etter øyemålsmetoden"? Har aldri gått galt før det :-p

    • Liker 6
  4. Jeg ser to måter som denne brikken effektivt kan brukes som:

    - I form av en aktiveringsfunksjon ala WGA, hvor spillet genererer en kode basert på TPM-brikken og sender til produsenten. Produsenten svarer tilbake med en opplåsningskode som spillet lagrer.

    - Produsenten av spillet selger kun spillet via nett. Når man kjøper spillet, blir spillet kryptert hos produsenten ved hjelp av TPM-brikken før det lastes ned. Kun maskinen med TPM-brikken som kjøpte spillet kan starte det.

     

     

    Mulighet 2 vil for det første binde spillet til hardware, som vil skape problemer for oppgraderinger og reparasjoner. I tillegg er begge alternativene sårbare ovenfor hacking av selve programkoden. Det er jo slik cracks og hacks fungerer idag. Man kan analysere koden og fjerne/ødelegge de delene av koden som har noe med opplåsingen å gjøre. Vips; spillet er spillbart offline. Om opplåsingskoden er beskyttet av kryptering og sjekksummer, blir man nødt til å sette disse funksjonene ut av spill også ... men det er fullt mulig.

  5. Hvem her vil tro at Vista med 2GB ram vil ikke bare ta igjen XP SP3, men også gå forbi, om vi beholdt 1GB på XP-maskinen?

     

    Det er helt greit at et nytt OS med nye funksjoner krever mer. Det er innlysende ... men det får også være måte på. Vista er absurd tregt i forhold til XP og maskinvare. Er det det grunnlegende systemet som er tregt? Er det all eye-candy? Er det gjevnt over ineffektivt?

     

    På den andre siden, så har MS hatt en glimrende anledning til å utnytte nye teknologier til det ytterste, noe som ikke er så lett med XP. XP bruker nok ikke mye av forbedringene i f.eks Core 2 ... men det er lett å fikse med skikkelige compilere når de lagde Vista. Da XP-kjernen ble laget, var det Pentium 4 og AMD Athlon som var hot (i dobbel forstand :p ). DET er noen år siden ... og det har skjedd MYE på de årene.

  6. Just for reference:

     

    Vista ble først begynt fra scratch og bygd på samme måte som tidligere Windows-versjoner; et diger samlet system hvor alt grep inn i hverandre. Men siden Vista var så komplekst, så funka dette heller dårlig i praksis. Det tok for lang tid å teste en build til en annen, siden alt hang så veldig i hop.

     

    Så etter et par år, innså endelig Microsoft at dette ikke funka lengere. De så hvordan Mac OS ble utviklet, hvor systemet er mer er bygd opp av mindre delsystemer og små blokker. MS skrota HELE jækla Vista og alt som var gjort de siste par åra og begynte på nytt. Da var det lettere å trekke ut ting som de virkelig slet med, f.eks WinFS.

     

    Vista ble så begynt fra bunn igjen, men som et mer modulært system. Mye enklere å lage builds, enklere å teste, enklere for hordene med programmerere å jobbe med sin bit uten å måtte vente på andre.

     

    Det var derfor Vista kom så sent på markedet ... det ble i realiteten skrevet to ganger. Men dessverre ser det ut som om de hadde hastverk med den siste utgaven. Tregere OS skal du lete lenge etter. Ufattelig ineffektivt. Jeg har mine tvil om det noen gang kan bli effektivt.

  7. Har XP Proffesional selv, og uansett hvilket spill jeg kjører så merker jeg at de andre kjernene blir brukt flittig. Dette har såklart med at jeg kjører mange program samtidig i tillegg til spillet. Bioshock f.eks., har ikke hørt noe om at det støtter fire kjerner, men ser at alle fire kjernene bruker over 50% av cpu, så tydelig at Bioshock tar nytte av flere kjerner.

     

    Jo flere jo bedre ville jeg tenkt, med mindre du har helt spesielle behov.

    (Men du kjøper såklart ikke en 4-kjerne på 1GHz i steden for 2-kjerne på 3GHz).

    9614330[/snapback]

     

    OSet vil selvfølgelig dele ut tråder til de kjernene som er ledige. De fleste spill har et par tråder, feks en til loading, osv ... MEN, spillene er gjerne lagt opp slik at mesteparten av jobben er lagt til en tråd. ( 90% i "hovedtråden" og 10% i resten).

     

    Men det er jo andre ting som surrer og går på PC-en. Drivere, systemtjenester, andre programmer kan selvsagt gå på andre kjerner enn selve spillet. Dermed får spillet en større andel av CPU-tiden for seg selv og går dermed raskere. Så selv med et veldig single-threaded progam, vil det gå litt fortere med 2/4 kjerner. Hvor mye, er selvsagt et åpent spørsmål.

  8. å ta mot gratis lisenser mot at microsoft får overvåke maskinene din er jo akurat det samme som det gratis mobil abonemanget hvor man godtar avlytting...

    Så anbefaler heller bedriftene til å satse på linux da ja...og kjøpe noen lisenser viss de skal bruke windows baserte programmer

    9632098[/snapback]

     

    Når ble Linux gratis egentlig?

    Greit nok at du kan laste ned programvaren gratis, men support/oppsett/støtte er langt fra gratis. Og sannsynligvis er det behov for mye mer support/brukerstøtte for de som ikke helt har skjønt poenget med å bruke lisensiert programvare... som fort kan koste langt mer enn å velge og være lovlydig.

     

    Noen burde skyte den gamle myten om at Linux er gratis.

     

     

    Klart ... så vil det være dødskjipt om det kom et par lisenskontrollører på døra. Kan fort koste et par kroner. I tillegg til hvor flaut det vil være ovenfor kunder, hvis de fikk vite at ditt firma er en gjeng med forbrytere. Er ikke alle som vil gjøre foretninger med banditter :)

  9. men er det 14 dager fra bestilling eller fra mottat vare? Og skal den returneres slik at den ER hos leverandør innen 14 dager ellers skal jeg sende det inn og få poststempel før 14 dager (dag 14 isåfall?)

    14 dager fra du mottar varen (eller mottar beskjed om at varen kan hentes på postkontoret).

     

    Skal du benytte deg av angrefristen, holder det å gi beskjed til selger innen 14 dager. Transport inn til selger, kan ta lengere tid (selvsagt innenfor rimelighetens grenser)

  10. Jeg kunne godt tenkt meg en X2, men prisen er jo direkte på jordet. Ikke rakkern om den er verdt en dobling av prisen... så sorry AMD, No soup .. erm ... Sale for you !

     

    Når det gjelder teknologien, så bryr jeg meg ikke filla. Jeg blåser lang marsj i hvordan Intel/AMD kommer fram til ytelsen/funksjonene. Jeg har ikke tenkt til å åpne den hersjens CPUen uansett. Jeg bryr meg om: 1.ytelse, 2.pris, 3.varmeutvikling&støy og 4.funksjoner

  11. Problemet er at Forbrukerrådet har ca like mye makt som en middels agurk i en Rimi-butikk. Forbrukerådet kan ikke bestemme noe den ene veien eller den andre. De kan komme med sin uttalelse, som Dell er velkommen til å drite lang marsj hvis de vil.

     

    De eneste instasansene som faktisk kan beorde noe som helst er domstolene, Forliksrådet og Forbrukertvistutvalget. Jeg har ca. null peiling på hvordan man får saken sin behandlet i disse instansene, men jeg ville uansett forsøkt å få tak i sjefen, så sjefens sjef osv osv. Som i alle store firmaer, vil slike saker ofte bli "løst" når den kommer opp til sjefens sjef. Han har nok myndighet, makt og mulighet til å gjøre unntak som de lavere ned i systemet ikke vil eller kan gjøre.

     

    Han/hun vil i tillegg se at saken nå har blitt så stor at den er en trussel mot ryktet til firmaet(forhåpentligvis). En liten skjerm vil ikke påvirke resultatet i merkbar grad uansett, kombinert med at en skikkelig drittsak vil være et større problem for sjefens sjef enn en en promille på bunnlinja.

  12. Litt morsomt å se alle som skriver "forbehold om skrivefeil og feilprising".

     

    Joda, klart de har det, men i denne saken, har Dell sendt ut en skriftlig og bindende bekreftelse både på pris, levering av kjøp. Da kan de ikke lenger dekke seg bak skrivefeil og feilprising. De kunne latt være å bekrefte ordren, da hadde ikke ikke trådstarter kunnet gjøre noe.

     

    Også morsomt å se "åpenbart-feilpriset-argumentet".

     

    Dette kan heller ikke lenger brukes, da Dell faktisk har skriftlig bekreftet at prisen er 100% korrekt. Det er jo derfor de har rutinen med at ingen priser er gyldige før de er bekreftet.

     

    Det som kommer til å skje i denne saken, er at kundekonsultenene gang på gang vil komplett overse alle avtaler. De vil trenere, drite i å svare saklig på henvendelser, ikke forklare deres synspunkt, ingen diskusjon. Klassisk måte å avfeie problemer fra en svakere part. Avfeie saken lenge nok til at kunde/den svake part gir opp.

  13. Det har vært en del diskusjon hva dette tallet TDP som Intel oppgir faktisk står for. Er hva designere av kjølere/hovedkort/strømforsyninger skal designe etter= Er det normalt fobruk ved stor last? Er det maks forbruk ved real-world bruk? Er det teoretisk maksimum?

     

    Hvis Anandtech har målt strømforbruk gitt fra spenningsregulatorene, så stoler jeg på det tallet framfor et "designtall" som en produsent har oppgitt og heller dårlig beskrevet. Vcore * målt strøm = energiforbruk. Simple as pai.

     

    Personlig tror jeg både Intel og AMD "juger" litt med tallene. Sier ikke den fulle og hele sannheten for å sette sine produkter i bedre lys. Sannsynligvis er oppgitte tall kun gyldige innenfor visse spesifikke betingelser... betingelser som ikke blir oppgitt. :ermm:

     

     

    Disclaimer, jeg har ikke lest hvordan Anandtech faktisk har utført målingene. Jeg sier verken at Intels, AMDs eller Anands tall er riktige.

  14. Åpenbare feilpriser har dell lov til å kansellere,

    sjølv om det er skriftleg bekrefta.

    Meiner dette ligger inne som eit punkt i forbrukerkjøpsloven.

    Det gjelder så vidt jeg veit bare før en evt. pris/ordre/bestillingsbekreftelse sendes fra selger. Hvis en vare er priset så billig at det må være åpenbart at det er en feilprising, kan ikke kunden kreve å få kjøpt varen til den prisen.

     

    I dette tilfelle, kunne Dell kansellert ordren med denne begrunnelsen og det er ikke noe trådstarter kunne gjøre med den saken.

     

    Derimot, så har skriftlig bekreftet at "Jo, den prisen stemmer den. Vi sender den så raskt vi kan." Da har Dell ikke brukt den rettigheten de har og må følgelig levere, tross den altfor bra prisen.

×
×
  • Opprett ny...