Gå til innhold

Eplefe

Medlemmer
  • Innlegg

    6 813
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Eplefe

  1. j-- skrev (13 timer siden):

    Grattis med mastergrad. Måtte jobbene og de faglige utfordringene strømme på. Jeg sitter midt i smørøyet nå med finfin jobb, småbruk, kone, en sønn og en hund. It's guud ?

    Har jo halde eit halvt auge på deg på Facebook, har jo det. Ganske idyllisk shit du har gåande for deg! (Har forsåvidt mann og to hundar og to kattar også) 

    Llandari skrev (14 timer siden):

    Lever i beste velgående, men det vet du jo. Jeg "bor" tross alt andre steder på verdensveven også.

    Ja, deg har eg grei koll på, men morosamt at du framleis er her òg! 

  2. Har du sluttet med nynorsk?

    Nei. Jeg bare skriver det ikke på telefonen. På studiet skriver vi halvparten av tekster/eksamener på nynorsk, og halvparten på bokmål, så forholdet mitt til hovedmål/sidemål er nå ikke-eksisterende.
  3.  

    Er de ikke pliktig i følge loven å ta i mot valuta, og kan ikke nekte?

     

    Var vel noe om det når en kis betalte en regning i 50 øringer.

    Kontanter er pliktig betalingsmiddel, ja. Men man kan nekte å ta i mot betaling i mynt når det er mer enn 25 av hver valør. Altså du kan betale med 25 tyvekroninger, 25 tiere, 25 femmere og 25 kronestykker. Men når noen kommer med 26 stykker av noe kan man nekte.

     

    Jeg mener å ha hørt/lest (correct me if I'm wrong) at andre regler gjelder for banker som håndterer kontanter (uttak/innskudd).
  4. Hurra for Paradox og stuff, Stellaris, CK og HOI er kjempegøy og du og du så krevende de er - men er det noen andre som har early access til Youtubers Life? Det er faktisk bare ALT for gøy. Har spilt rundt 14 timer på to dager, og øynene mine svir, men alt jeg tenker er "jeg har fri i morgen" og så fortsetter jeg.

  5. Ja, om det var en plan han hadde fra før av så syns jeg at han kunne sagt det. For hadde jeg visst det hadde jeg kunne planlagt i forhold til buss for det gikk en buss 5 min før han sa det. Men istedenfor må jeg vente til 2248.

    Bor du på Ravnanger eller noe?
  6. Men siden det var en kaffe date så er det jo ikk sikkert det var en sånn seriøs date i hannes øyner. Så vi får nå se om jeg hører noe fra han. Fikk en klem og vi snakkes, men den kan jo ha vært overfladisk. Men gir ikke akkurat ett godt inntrykk å ditche meg for fotball.

     

    Edit: jeg tviler sterkt på at jeg hører noe fra han.

    En kaffedate er jo en bli-kjent-greie, det at han legger planer etterpå betyr jo at han ikke hadde planer om å pule deg. Er ikke mislykket av den grunn.
  7. Realismen setter samfunnets problemer i søkelyset, jf. det moderne prosjekt. Ekteskap som institusjon, familieforhold, kjønnsrelasjoner, etc. Realister mente mennesker kunne eksistere som mer "ekte" mennesker om de brøt med samfunnets forventninger - noe som eksplisitt sies av Nora når hun sier hun vil se hvem som har rett, "samfunnet eller jeg".

     

    Edit: Hvis dette er en eksamensoppgave bør du også ha med at dette ikke bare er TEMATISK realisme, men realistisk TEATER, som Ibsen var en pioner innen.

  8. Trenger ikke datingapps med to tusenlapper i lommen.

    Dette føler jeg enten er ufattelig fornærmende mot din bedre halvdel eller noe du ikke er kvalifisert til å uttale deg om. :p

    Eller alle feriepengene i lomma.

     

    Whoa. Jeg har bare hørt om to av de.

    Hvilke to?

     

    Forøvrig så har han mer enn nok penger, og ser ikke så verst ut, så tviler på at han (eller noen som ikke har de tingene) trenger datingapps, men det gjør jo ting litt lettere, da.

  9. Apropos datingapper så lånte jeg en kompis sin telefon i dag og der var det:

    Bumble

    Grindr

    Tinder

    DOWN

    Happn

    Lovoo

    Hinge

    DragonFruit

     

    Merker at han har hatt godt av å være singel de siste syv månedene, ja. Gikk også i vesken hans for å hente mobilen og han hadde enorme mengder kondomer og engangspakker med lube der. "I tilfelle noe Happns".

  10. Jeg har lyst til å be deg om å gjøre leksene dine selv, men samtidig vil jeg også be deg innstendig om å ikke ta archongamers referat som grunnlag for oppgaven din.

     

    Noen stikkord du kan bruke når du har slått opp handlingen på wikipedia:

    Hvordan stilles denne mot naturalismens deterministiske kjerne? Altså, hvordan kan naturalismens determinisme sees som et "svar" på bøker som Synnøve Solbakken? Hva er en bonderoman? Hvilke romantiske idealer avbildes i boken - og hva idealiseres egentlig? Cheers.

×
×
  • Opprett ny...