Gå til innhold

6u4rdi4n

Medlemmer
 • Innlegg

  3 364
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om 6u4rdi4n

 • Bursdag 01. feb. 1991

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

15 035 profilvisninger

6u4rdi4n sine prestasjoner

600

Nettsamfunnsomdømme

 1. T̶r̶e̶n̶g̶e̶r̶ v̶a̶n̶n̶b̶l̶o̶k̶k̶ s̶o̶m̶ p̶a̶s̶s̶e̶r̶ t̶i̶l̶ A̶M̶5̶. E̶v̶e̶n̶t̶u̶e̶l̶t̶ b̶r̶a̶k̶e̶t̶t̶ o̶g̶ s̶k̶r̶u̶e̶r̶ t̶i̶l̶ E̶K̶ Q̶u̶a̶n̶t̶u̶m̶ V̶e̶l̶o̶c̶i̶t̶y̶ (̶f̶ør̶s̶t̶e̶ v̶e̶r̶s̶j̶o̶n̶)̶. H̶a̶d̶d̶e̶ v̶ær̶t̶ s̶u̶p̶e̶r̶t̶ h̶v̶i̶s̶ n̶o̶e̶n̶ h̶a̶r̶ l̶i̶g̶g̶e̶n̶d̶e̶ s̶o̶m̶ d̶e̶ i̶k̶k̶e̶ h̶a̶r̶ b̶e̶h̶o̶v̶ f̶o̶r̶ t̶i̶l̶ e̶n̶ O̶K̶ p̶r̶i̶s̶ 🙂
 2. Det er vel egentlig ikke det. Komponentene i dag throttler ned eller skrur seg av hvis temperatur blir for høy. Det sliter vel mer på komponentene, men de burde vel fortsatt holde lenger enn de er relevante.
 3. Delta mellom laveste og høyeste temperatur (GPU temp og hotspot temp) øker med strømforbruket. Ikke spesielt for chiplet designet, samme oppførsel er å observere på blant annet 6900 XT. Derimot er det en større utfordring å få optimal kontakt mellom brikka og kjøleren med chiplet designet, da det kan være forskjellig og varierende høyde på chipletsa.
 4. Det er på den høye siden, men klokkefrekvensene du får er godt over hva kortet er oppgitt til å skulle gjøre. I mine øyne fungerer kortet som det skal, så hvis du vil ha bedre temperaturer må du nesten ta det fra hverandre og fikse litt selv.
 5. Hvordan ser last og strømforbruk ut når du ligger på 105°C hotspot? Det går jo an å sende en mail til kundeservice der du har kjøpt kortet og høre hva de synes også. Kanskje til og med ta kontakt med produsenten og høre også.
 6. Det er litt variering på brikkene. Problemstillingen er at det er chiplet design, og at det er høydeforskjell på de. I tillegg er dette kort som kan trekke ganske mye strøm og varmeproduksjon er jo deretter. God termisk pasta som er motstandsdyktig mot å flyte ut i kombinasjon med en brikke på den bedre siden av variansen gir godt resultat. De mer sikre alternativene for å sørge for god kontakt med hele brikka er jo da PTM, Kryosheet og LM. PTM er jo egentlig et genialt produkt med lav kostnad, ikke alt for komplisert montering og ikke elektrisk ledende. Derimot er det vel ikke helt optimalt ved bruk av vannkjøling, med mindre man kan gjøre noe "lurt" for å få riktig temperatur på begge sider. Kanskje kjøre blokka tørr? Jeg vet ikke 😜
 7. Jeg har ikke sett noe sted det er mulig å få tak på det i Norge i alle fall. Forøvrig er det vel veldig lite med PTM7950 som er lignende Kryosheet eller Carbonaut for den saks skyld.
 8. XFX Merc 310 7900 XTX her uten coil whine. Spiller ingen rolle hverken når det gjelder GPU brikke eller produsent. Det er et lotteri uansett...
 9. Etter hva jeg har sett i trådene jeg frekventerer og de korta jeg har tatt i selv, så er det ikke unormalt med høy hotspot temperatur. Det er meget viktig med god kontakt mellom brikke og kjøler på nyere kort som trekker så mye strøm som de gjør. Spesifikt 7900 XTX har jeg ikke fått erfart ennå, men jeg har et liggende og venter på vannblokk for å ta det i bruk. Opplevde dog noe lignende med mitt nåværende 6900 XT. Hotspot snek seg plutselig opp til rundt 100°C. Mistenker at jeg kanskje hadde vært litt for sparsom da jeg påførte flytende metal og etter å ha tatt en ny runde med nøysommelig montering av blokka for å sikre mest mulig jevn kontakt, så ble det veldig bra!
 10. Blitt veldig lite fikling og mest bruk for min del. Lite å skrive om 🙃 Skulle fått surret meg til å sette meg mer inn i alt det nye og tune minnet osv. Føltes som mye å gape over de gangene jeg har sett litt på det 😅 I tillegg har jeg Gigabyte hovedkort, så ikke mye å finne rundt det i forhold til ting å fikle med 👀
 11. Vurderte å bestille en 14900K som oppgradering over 13900K, men fornuften seiret for en gangs skyld
 12. Føler det er like stor/liten sjanse uansett produsent og modell.
 13. Nå skal jeg ikke forsvare Intel for mye, men veldig mye av det ligger på produsentene.
×
×
 • Opprett ny...