Gå til innhold

777fan

Medlemmer
  • Innlegg

    309
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 777fan

  1.  

     

    GTX 1070 FE gikk unna så fort at jeg er usikker om jeg fikk tak i det. Kjøpte nå for noen minutter siden, og bestillingen gikk gjennom. Men på produktsiden står det nå "Denne varen finnes ikke lenger i vårt sortiment..." :hmm:

    Jeg har fått sendingsbekreftelse på mitt.

     

     

    Sjukt at de ble utsolgt så fort, når jeg sjekka ca 18:15 så sto det 100+

     

     

    Ja, det samme tenkte jeg. I løpet av de 5 minuttene det tok meg å endre leveringadresse og betale hadde det gått over til bestillingsvare. Vet ikke om jeg kan stole på 100+ på lager, spesielt når det er timesalg.

  2.  

    GTX 1070 FE gikk unna så fort at jeg er usikker om jeg fikk tak i det. Kjøpte nå for noen minutter siden, og bestillingen gikk gjennom. Men på produktsiden står det nå "Denne varen finnes ikke lenger i vårt sortiment..." :hmm:

    Jeg har fått sendingsbekreftelse på mitt.

     

     

    Jeg har også fått ordrebekreftelse. Ringte og hørte med kundeservice jeg, bare for peace of mind. Jeg fikk fortalt at jeg akkurat var sen nok med bestillingen, slik at de gikk tomt for kortet. Men de får inn mer om halvannen ukes tid. :)

  3. Enig med de andre som sier at det er vanskelig å spå fremtidens etterspørsel. Generelt vil jeg si ja, det vil være noenlunde like stor etterspørsel som det er i dag. 5 år vil jeg tross alt påstå er en ganske ubetydelig periode i helsefaglig sammenheng/arbeidsmarked. 

     

    Her har du noen gode artikler som går dypere inn på akkurat det du lurer på:

    http://www.tannlegetidende.no/i/2013/6/dntt-520943

    http://www.tannlegetidende.no/i/2015/4/d2e213

    https://www.tannlegeforeningen.no/ViewFile.aspx?id=5659

  4. Jeg trenger anbefaling til hvilke bøker man bør kjøpe til 1. semester ved UiO. Har en liste over anbefalte bøker, men jeg er usikker på hvilke bøker jeg skal kjøpe. Noen anbefalinger?

     

    Jeg kan ikke svare for UiO, men på UiB bruker de i hvert fall Essential Cell Biology til cellebiologidelen, Biochemistry (av Berg, Tymoczka og Stryer) til biokjemidelen, BioBas Chemistry til kjemidelen (denne boka er spesialtilpasset UiBs læreplan), Statistiske metoder i medisin og helsefag/Essential Medical Statistics til statistikkdelen, DiFiores Atlas of Histology/Hitology - A Text and Atlas til histologidelen, Resolving Ethical Dilemmas for etikkdelen, samt Nomenclatura - Medisinsk nomenklaturlære til latin. Merk at dette er bøker for hele 1. året (1. og 2. semester).

  5. Har fått et problem med mitt 280x, når det idler så går det ikke ned til idlehastighet. Den ligger nå på 500MHz på core og 1500MHz på minne, før så lå den på 150Mhz og 300MHz. Er det noen som vet hva som er grunnen til dette?

     

    Har googlet litt om det og det er vist flere som har hatt det. Har lagt inn de to siste driverene flere ganger, men problemet blir ikke borte. Har fjernet driverne i safe-mode og med DDU.

     

    Kan være flere grunner til at kortet ikke faller tilbake til laveste hastighet. Noen spørsmål:

    - Har du lagt inn en annen BIOS enn den originale?

    - Kjører du flere skjermer på kortet?

    - Har du økt skjermfrekvensen?

    - Sikker på at du ikke har et program i bakgrunnen som aktiverer kortet (typisk youtube, flash, aero ol.)? 

  6. Det er noen gode tips over her. Jeg vil anbefale deg å oppdatere til siste BIOS-versjon (3603, jeg har samme HK) om du ikke allerede har gjort det.

     

    Har du en annen maskin du kan teste musa, tastaturet og headsettet på? Eventuelt andre USB-enheter som du vet fungerer 100% og som du kan teste på hovedkortet?

  7. Siden du allerede har gått et år så er du registrert der. Vi nye må vente litt lengre! :( Blir du fadder i år da eller?

     

    Nei, valgte å ikke være fadder jeg.

     

    EDIT: Men du kan glede deg til fadderuken. Jeg ble kjent med mange folk på kort tid. :)

  8. Jeg står på venteliste til UIB, men det står at det mest sannsynligvis ikke blir etterfylt. Er håpet ute? Har noen kommet inn fra venteliste og hvor mange hadde dere foran dere. Håper på svar. Er avhengig av å komme inn på UIB

     

    Begynte der selv i fjor og kan si at det var en del som ikke møtte opp første skoledag. Disse mistet plassen, og i løpet av de påfølgende dagene/ukene kom det en del nye fjes. Hvorvidt du kommer inn eller ikke avhenger selvsagt av hvor du står på ventelisten og hvor mange som gir opp plassen sin, men jeg tror det var rundt 8-10 stk i fjor.

     

    Noen som har betalt studieavgift på studentweb uib? På meg står det at jeg må vente til registrering ved første semesteruken! 

     

    Betalte den på onsdag, men den har enda ikke blitt registrert på Studentweb. Antar det skjer i løpet av kommende uke eller ved skolestart.

     

     

     

    Undervisningen skjer på norsk, mens noen av bøkene er på engelsk og på norsk. 

     

    Er det vanlig med pensumslektyre på engelsk? Er det uproblematisk å kjøre alle pensumsrelaterte bøker på norsk? Dette gjelder vel generelt på alle universiteter da det er mye mer å hente på engelsk kontra norsk?

     

     

    Bump

     

     

     

    Men er det vanskelig å komme inn i rutine med å lese på engelsk? Har ikke hatt engelsk siden VG1, og jeg håper ikke det er slik at jeg  stadig må slå opp ord i ordboka når jeg leser.. Har du erfart det?

     

     

    De fleste bøkene vi har brukt/blitt anbefalt hittil er faktisk på engelsk. Av og til blir man nødt til å sjekke noe opp i ordboka, men for det meste har det gått greit. Fagterminologien er stort sett den samme og lett å oversette, enten den er på norsk, engelsk eller latin. Det "store" problemet som fortsatt irriterer meg etter en god del år med studier, er at foreleserne har en tendens til å bruke diverse halvoversatte og inkonsekvente faguttrykk som det hender det er vanskelig å lete opp og få bekreftet hvilket ord en egentlig bør bruke og i hvilken sammenheng. Men selve lesinga går greit. Når man leser det meste på engelsk, vil man etter hvert bli vant til det og ikke tenke over at det er engelsk man leser.

     

    Og som bonus er engelske fagbøker som regel også billigere enn oversatte.  :)

  9. Har nå prøvd PSUen i en gammel Dell-maskin som jeg vet fortsatt virker. AUX PWR-lampen på hovedkortet lyser grønt og PCen starter de første gangene når jeg trykker på vippebryteren bakpå. Etter hvert som PSUen har vært koblet til stikkontakten blir det bare vanskeligere og vanskeligere å få noe som helst til å skje når jeg prøver å starte. LED-lyset lyser, men alle vifter står stille. Ingen lyd eller noe. Etter mange forsøk får jeg ikke startet PCen på noen som helst måte.

     

    Kan det være PSUen som synger på siste verset da? Har dessverre ingen gammel strømforsyning eller hovedkort liggende i huset. :shrug:

  10. Hei!

     

    Jeg har en selvbygd gaming-PC (se signatur) som har virket helt fint siden jeg kjøpte den mot slutten av 2011, men som den siste tiden har opplevd litt startvansker. Jeg har en mistanke om at problemet er relatert til strømforsyning, hovedkort og/eller CPU, men det kan være noe helt enkelt også.

     

    PC-en vil ikke alltid starte på første forsøk når jeg trykker på power-knappen, dette gjelder både knappen foran på kabinettet og den lille knappen nederst på hovedkortet. Av og til må jeg trykke opptil 10-20 ganger på knappen for i det hele tatt å få den i gang. Andre ganger virker ikke dette heller, og da blir jeg nødt til å trekke ut strømkabelen eller slå av/på bryteren bakpå strømforsyningen. Det virker som om strømforsyningen må "lade seg opp" før den starter. Jeg har lagt merke til at det blir vanskeligere å få den i gang jo lenger den har stått i strømuttaket, og særlig er dette merkbart når jeg skal starte den første gang om morgenen. En annen ting er at PC-en så å si alltid slår seg av ca. 10-12 sekunder etter at bryteren blir trykket på første gang. De forskjellige lampene på hovedkortet lyser/blinker som normalt i rekkefølge, før CPU_LED blinker i en kvart sekund og PC-en skrur seg av. På andre forsøk vil PC-en starte normalt.

     

    Når den først starter og går forbi ASUS-logoen så virker alt som det skal, og jeg kan game og overklokke i timesvis uten problemer. Dette får meg til å lure på om problemet ikke er så stort likevel. Samtidig har jeg nå prøvd å feilsøke en stund, men uten å lykkes. Jeg har gjort følgende:

     

    - resatt CMOS ved å flytte jumperen og ta ut batteriet

    - oppdatert BIOS til siste versjon

    - reinstallert Windows 10

    - tatt alt ut av kabinettet og satt det sammen på nytt

    - testet PSU med binderstrikset (både PSU-vifta og den tilkoblede viften starter, så kanskje PSUen kan utelukkes)

    - prøvd forskjellige strømuttak

    - testet med én og én RAM-brikke i forskjellige spor

    - testet uten og GPU og med ulike GPUer

    - testet med stock kjøler

    - plassert hovedkortet på bordet, med alt utenom CPU, stock kjøler og én RAM-brikke koblet fra (se bildet, samme resultat)

     

    Jeg begynner å gå tom for ideer. Noen som vet hvor problemet kan ligge og hvordan det kan fikses? Har søkt mye rundt på nettet uten å finne svar. :hm:

     

    Forøvrig er PC-en ikke lenger overklokket, og både CPU og GPU har kjørt på standard hastighet mesteparten av tiden. Jeg kan fortsatt overklokke den.

    post-104913-0-86100300-1470343655_thumb.jpg

  11. Hadde egentlig tenkt på galaxy tab s mest tror jeg, men liker ikke det tablet pga 16:9 formatet.

     

    Bare en liten rettelse: 2560x1600 (som finnes i Tab S) gir et sideforhold på 16:10, ikke 16:9.

     

    Det kommer helt an på hva man skal bruke skjermen/nettbrettet til. Jeg har for eksempel større nytte av 16:10 siden det gir meg økt produktivitet. Mer plass i høyden er alltid verdsatt. For underholdning vil jeg påstå at 16:9-forholdet er like bra/bedre egnet.

     

    Uansett, smak og behag er vanskelig å diskutere. :)

  12. Hei. Jeg er en gutt på 24 år som tenker å begynne på odontologi- eller medisinstudiet i Norge til neste år. Jeg har nylig hoppet av et annet studie som jeg ikke trivdes veldig godt med. For å komme inn på medisin eller odontologi blir jeg nødt til å ta opp en del fag fra vgs. Jeg har alt fått de åtte alderspoengene og de to tilleggspoengene for 60 studiepoeng som er mulig å få.

     

    Jeg er litt usikker på hvilke fag det lønner seg å ta opp/forbedre karakteren i mtp på min situasjon. Her er mine stående karakterer fra vgs:

     

    Engelsk: 5, 3 (skriftlig eks)

    Tysk II: 5

    Morsmål II: 5 (skriftlig eks)

    Geografi: 6

    Historie: 5, 5 (muntlig eks)

    Kroppsøving: 4

    Matematikk teoretisk: 5

    Naturfag: 6

    Norsk hovedmål: 5, 3 (skriftlig eks)

    Norsk, muntlig: 5

    Religion og etikk: 5

    Samfunnsfag: 5

    Morsmål nivå III: 5 (skriftlig eks)

    Biologi 1: 6

    Biologi 2: 5, 5 (skriftlig eks)

    Fysikk 1: 5

    Kjemi 1: 6

    Kjemi 2: 5

    Matematikk R1: 5, 5 (skrifltig eks)

    Matematikk R2: 5, 4 (skrifltig eks)

     

    Jeg har totalt 63,23 poeng.

    Språkfag (engelsk, norsk osv.) krever vel både en muntlig og skriftlig eksamen?

     

    Har også hørt at det er mulig å ta nye fag som kommer opp på vitnemålet i tillegg til de gamle fagene. Hvilke fag er det? Er det noen som er "lettere" enn andre? Har sett at det er en del som velger å ta psykologi 1.

     

    Er det mulig å ta matematikk 1P/2P når jeg allerede har fullført 1T og R1/R2? Kan disse fagene stå på det samme vitnemålet? Jeg ønsker som sagt ikke å erstatte 1T eller noe, bare å ha nye fag i tillegg.

     

    Hvilke fag er lettest å få 6'er i fra vgs? Jeg har foreløpig tenkt å ta opp morsmål. samfunnsfag, RLE, engelsk, norsk, fysikk 1 og kanskje historie. Dette skal skje over ett år. Hvilke fag lønner det seg å ta opp for meg for å få høyest mulig snitt? Er det reellt for meg å komme inn på medisin eller tannlege til neste år? Jeg har mest tenkt på medisin, og da vårinntaket Oslo.

    Takker for alle tips og råd!

  13. Det står ikke direkte at det er ulovlig, men det står et avsnitt om hva som er lovlig, som følger:

     

     

     

    Da regner jeg nesten med at det som faller utenfor dette ikke er lovlig.

     

    Generelt vil jeg tro kontrollen er skeptisk til alle former for trykkbeholdere, spesielt de som er brannfarlig..

     

    Enig med deg. Jeg har sendt en epost til kundeservice, så får vi se hva de har å si om dette.

×
×
  • Opprett ny...