Gå til innhold

Jøtul

Medlemmer
  • Innlegg

    602
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jøtul

  1. vet noen hvor man får tak i større kobberrør (gjerne 2"/5cm+ i diameter) slikt som man bruker til vannrør i større bygninger osv. er også på utkikk etter tynne kobberplater som kan formes ved håndmakt + hammer.

     

    noen som vet hvor man får tak i sånt?

  2. Da var jeg tilbake med et spørsmål da det gjelder gitarer, vennen min som skulle selge meg sin gamle stratocaster fra fender fikk visst "et bud han ikke kunne takke nei til", så nå er jeg på utkikk etter en gitar. Jeg har lett mye på finn, og det jeg finner er tonnevis av "cort" og "behringer" gitarer som er identiske til stratocasterern fra fender/squire (er ikke helt sikker på disse anvnene, altså)

     

    Er slike gitarer fra cort eller behringer billige kopier, eller er de gode kjøp? De er nemlig en de under prisklassene til mange andre gitarer...

     

    behringer og cort er som regel billige kopier. ser du etter stratocaster så kan du jo ta en titt på denne? http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=30670213 evt denne: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=30650145

  3. Har en canal digital 104c dekoder som ikke vil skru seg på. Den kommer i standby når man setter på strøm, men når man skal skru den på, så blinker det noen lys i skjermen, også går den i standby igjen. Noen ganger slukkes også skjermen helt før den kommer til standby igjen. Dette skjedde etter at stikkontakten var koblet fra i forbindelse med rydding av kabler.

     

    noen som har peiling på hva som er galt?

  4. det skal mye til å ødelegge noe ved å skru på trussroden. jeg har eksperimentert litt og skrudd i hytt og pine uten å ødelegge noe. det er bare å justere tilbake hvis det blir feil, men litt teknisk innsikt bør man jo ha. man skjønner jo også at man ikke skal ta i så hardt at man blir svett. holder man seg til å skrue en runde til en av sidene uten å bruke seriøs makt, så skal det mye til å ødelegge noe :) synes det er merkelig at så mange er redd for å gjøre dette selv :) det er justering av en gitarhals, og ikke hjernekirurgi :)

    • Liker 2
  5. Jeg vet virkelig ikke hvor ille dette er, men det sinnsykt irriterende å måtte høre den stygge skurre lyden bedre enn de powergrepene jeg slår når jeg spiller med cuben -.-

     

    klirrer den i alle bånd? eller bare noen (hvilke i såfall)?

     

    det er nok bare å stramme halsen en liten smule, hadde samme problem på en akustisk gitar som jeg kjøpte ny. var bare å stramme halsen litt, så var det i orden. men det er såklart ikke lett å vite når man ikke har gitaren her :p det du kan prøve er å løsne det dekselet som er nederst på gitarens hode, og stramme skruen som er under. stram den en halv runde, stem gitaren og se om det blir bedre :) en annen ting du kan gjøre er å skru opp broen på gitaren (der strengene hviler nederst). det er to flat-hode skruer der du kan skru en kvart eller halv runde opp (husk å slakke strengene først) :)

  6. dette er mest sannsynlig et billig-merke eller en oem-produksjon som holdt på noen år for så å stenge. ikke det at gitaren trenger å være dårlig eller noe, men dette er nok en gitar fra en begrenset produksjon. legger du ut et bilde av gitaren eller en gitar med samme form, så går det nok an å tipse deg om hvor de kan ha kasse til den :)

     

    edit: fant noen linker til deg:

     

    http://www.tdpri.com/forum/acoustic-heaven/61351-anyone-ever-heard-chaser-guitar.html

     

    http://www.acousticguitarforum.com/forums/showthread.php?t=122072

  7. ved en bråstopp i 70kmt så kan kroppens indre organer bli revet løs. hvis dette skjer vil man høyst sannsynlig dø. grunnen til at yngre mennesker har bedre sjanse til å klare seg er at kroppen deres er ikke fullt så skjør som hos eldre. de er blant annet mer elastiske slik at ting ikke løsner og/eller brekker. disse tallene kan jeg tenke meg kommer fra krasj-tester av ulike slag. det er nok forsket på hva kroppen tåler. litt slingringsmonn er det også pga at alle mennesker er forskjellige.

     

    man kan selfølgelig også overleve kolisjoner i større hastighet enn 70kmt, men det skyldes som regel at energi blir absorbert av bilen i form av deformasjon, samt deformering av det du treffer. kjører du av veien i 100kmt så er det også en stor sannsynlighet for at du har bremset ned farten en del før du treffer noe som gir bråstopp.

     

    her er feks en krasjtest av en eldre vw i 100kmt med last i planet:

    her kunne man kanskje overlevd (kanskje ikke såå sannsynlig da, men filmen illustrerer et poeng) om man satt fastspent i lasteplanet, noe som er et resultat av energi som blir absorbert av førerhuset på bilen.

  8. Hvordan fungerer egentlig forholdet mellom positron, elektron, negatron (antiproton) og proton? Simen1 sa akkurat at vi vet per i dag ikke om negativ masse/energi eksisterer, hva er forskjellen på antimaterie og negativ materie?

     

    Såvidt jeg har forstått så er positron et anti-elektron, og likeså med negatron. Hvordan er et positron forskjellig fra et elektron? Er det pga deres "størrelse"/plass i nukleus?

     

    et positron har positiv ladning(+), mens et elektron har negativ ladning(-)

  9. Slik jeg ser det, så er det kun i enkelte situasjoner du har "lov" til å snakke til fremmede i Norge; ved skole/studie-start, de første dagene i en ny jobb og når man er ute å drikker. Så fort man har tatt et par pils, så er det plutselig greit å snakke med fremmede. Samme ved skole/studie-start, de første ukene blir du nesten sett på som en sær psykopat hvis du ikke prater til fremmede, men når det har gått noen mnd, så blir folk paff hvis en fremmed snakker til dem. Det er bare slik kulturen vår er, og utenom i disse situasjoner, så er det meget vanskelig å bli kjent med folk, med mindre man har felles bekjente.

    • Liker 6
  10. Problemet med å kjøpe gitar til 2-3000 er at du ikke får gitarer i denne prisklassen med tremolo-arm (spak :cool: ) som ikke sliter med tuning.

    Kanskje fordi folk som bruker den summen ikke burde ha en tremoloarm på gitaren sin?

     

    er i noe i det du sier. jeg har aldri hatt problemer med tremolo på billige gitarer. har du litt teknisk innsikt så er det ikke noe problem å se på greia og finne ut hvordan systemet fungerer, og justere gitaren riktig. de fleste tilfeller der gitaren går ut av stemming skyldes at strengene "lugger" når de sklir over sporene i nøtta. :)

×
×
  • Opprett ny...