Gå til innhold
  • Verdt å vite om brukerkonto


    Gaea

    Innholdsliste

    1. Sletting

    1.1 

    1.2 Kan jeg slette innleggene mine?

    1. Avatar

    2.1 Retningslinjene for avatar

    2.2 Endre avatar 

    1. Personlig melding (PM) 

    3.1 Ofte stilte spørsmål om personlig melding

    4. Brukernavn 

      4.1 Forskjellen mellom visningsnavn og brukernavn

      4.2 Endring av visningsnavn og brukernavn 

     

     

    Kan jeg slette innleggene mine? 
    Nei. Normalt har man ikke lov til å redigere innleggene sine i den grad at de ødelegger forløpet i en tråd. Ønsker du et innlegg slettet så bruk rapporter-funksjonen og det vil bli vurdert av en moderator. Ved dobbeltposting o.l. så setter vi pris på om du rapporterer det, slik at vi får ryddet opp. Det kan nevnes at en bruker i utgangspunktet ikke har krav på å få fjernet sine innlegg, noe det også er slått fast i Personvernnemda at man ikke har.

    Avatar 
    En avatar er et lite bilde som brukes til å identifisere din brukerkonto med, slik at andre brukere på forumet enklere kjenner deg igjen. En avatar kan f.eks være et bilde av deg selv, eller noe annet du personlig identifiserer deg med.

    Retningslinjer for avatar 
    Retningslinjene   §3 sier at avatar skal være i tråd med begrensningene angitt i kontrollpanel, som er:

    • Avatar skal ikke overstige 80x80 piksler, ikke være større enn 10 kilobytes, ikke være animert eller inneholde noe som kan betegnes som allment støtende (herunder porno i enhver form, groteske bilder og liknende). Avatarer som inneholder logoer fra nettverket kan kun benyttes av medarbeidere i nettverket. Følgende filtyper er tillatt: gif,jpeg,jpg,png


    Den 1. august 2009 ble retningslinjene for avatar endret, mens det før denne endringen ikke var tillatt med avatarer større enn 80x80 piksler og 10 kilobytes i filstørrelse. Ble det etter regelendringen mulig med avatarer som var 100x100 piksler og som var mindre enn 10 kilobytes i størrelse. Dette ble avgjort etter en avstemming som var satt i gang tidligere samme sommer. 

     

    Endre avatar
    Diskusjon.no tillater ikke avatarer fra eksterne servere, så man er nødt til å laste opp avataren til Diskusjon.no. Dette gjøres i kontrollpanelet ved å følge denne lenken: Kontrollpanel: Endre avatar. Her kan man også fjerne avataren sin.

    Dersom du opplever at avataren ikke oppdateres til tross for at du har lastet opp en ny, skyldes dette trolig at nettleseren din har tatt vare på, og enda viser fram den gamle avataren (henter denne fra cachen). For å oppdatere cachen og tvinge nettleseren din til å hente samtlige bilder på forumet på nytt, kan du trykke F5 eller Oppdater/refresh-knappen.

     

    Personlig melding
    Personlig melding, også forkortet til PM eller melding, er private meldinger som kan utveksles mellom brukerne. I motsetning til tråder og innlegg er meldingene kun synlige for sender og mottaker. Administrator kan lese meldinger i tilfeller hvor meldinger har blitt benyttet til å bryte retningslinjene. 

     

    Ofte stilte spørsmål om personlige meldinger

    Spørsmål: Jeg har uleste meldinger selv om alle meldingene er lest
    Svar: Dersom brukermenyen din gir inntrykk av at du har uleste meldinger, selv om du ikke ser noen uleste meldinger når du går inn i innboksen din, har du nok likevel noen gamle uleste meldinger. Ved å bla gjennom innboksen for å se etter uleste meldinger, skal du finne igjen meldingen(e) som forårsaker feilen, lese dem og problemet vil være løst.

    Brukernavn
    Brukernavn er brukerens personlige identitet på forumet. I henhold til retningslinjene så er det bare anledning til å ha én bruker på dette forumet. Brukernavn er også brukerens visningsnavn hvis ikke brukeren har endret visningsnavnet sitt.

    Visningsnavn og brukernavn
    Brukernavnet består av to separate deler: Et brukernavn, og et visningsnavn. Forskjellen på disse er at brukernavnet brukes til å logge inn med, og er en unik identifikator for din brukerkonto. Visningsnavnet derimot er kun estetisk, altså for syns skyld. Man kan si at brukernavnet dermed er "personsnummeret" ditt på forumet, mens visningsnavnet er navnet ditt.

     

    Endring av visningsnavn og brukernavn
    Visningsnavnet kan endres i kontrollpanelet ved å følge denne lenken: Kontrollpanel: Endre visningsnavn
    Det er en begrensning på 180 dager mellom hver gang en bruker kan endre sitt visningsnavn.

    Har du brukt opp kvoten din til å endre visningsnavn selv, kan du opprette en tråd i kategorien Brukerkonto-assistanse, så vil en administrator endre visningsnavnet ditt. Det er også mulig å få endret brukernavnet dersom det ikke allerede er i bruk av en annen, aktiv forumbruker.


    Brukertilbakemelding

    Anbefalte kommentarer

    Det er ingen kommentarer å vise.



    Gjest
    Kommentarfeltet er nå stengt

×
×
  • Opprett ny...