Jump to content

 • Larzen_91

  Diskusjon.no er et IPB-basert diskusjonsforum som er tilknyttet nettstedene i Teknisk Ukeblad Media.

  Innhold

  • 1 Redaksjonelt ansvar
  • 2 Historie
   • 2.1 I dag
  • 3 Målsetting
   • 3.1 Support
   • 3.2 Samfunnsengasjement
   • 3.3 Community
   • 3.4 Kvalitet
   • 3.5 Ressursbrukere
  • 4 Statistikk
   • 4.1 Brukermasse
   • 4.2 Innlegg og tråder
  • 5 Eierskap
  • 6 Medarbeidere
  • 7 Kontaktinformasjon
  • 8 Eksterne lenker

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  1: Redaksjonelt ansvar

  Forumet forholder seg til Vær varsom-plakaten og god presseetikk i føringene for hva som blir redigert på forumet. Ansvarlig redaktør for forumet er Jan M. Moberg. Den daglige driften, herunder ansvar for utforming av retningslinjer, oppfølging og utnevnelse av moderatorer og behandling av klager tilfaller Innholdsansvarlig.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  2: Historie

  Diskusjon.no ble opprettet som diskusjonforumet til Hardware.no i 2001. Den gang var det hovedsakelig kun datarelaterte emner og forumet gikk under det uoffisielle navnet Hardware-forumet. Nettadressen var www.forum.hardware.no. Etterhvert utvidet forumet seg og ble tilknyttet de nye sidene som kom til i det tidligere Hardware-nettverket (nå Tek.no-nettverket), først og fremst Gamer.no med spillforumet, som fort vokste seg til å bli forumets nest største kategori. I 2004 ble forumet skilt ut i en egen portal og fikk det offisielle navnet Diskusjon.no.

  2.1: I dag

  I dag er Diskusjon.no et av norges største, både målt i trafikk og innhold. Det er postet mer enn 11 millioner innlegg og kan tidvis skilte med over 200 000 unike besøkende i uken. Det som en gang var et dataforum er nå blitt landets største forum for diskusjon rundt data, mobil, spill og fotografering. I tillegg er det blant Norges største innen emnene lyd, bilde, kultur, bil og motor, trening, sport, samfunn og arbeidsliv. Det er ansatt fire medarbeidere til å jobbe med forumet, i tillegg til at det har et moderatorteam bestående av over 40 engasjerte brukere.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  3: Målsetting

  Diskusjon.no har som mål å være et ledende forum innen meningsutveksling. Forumet skal gjenspeile brukernes meninger og har fokus på at diskusjon skal foregå saklig og konstruktivt. Brukerne skal kunne si sin mening uten å bli personlig angrepet for dem og forumet er åpne for alle mennesker, uavhengig av etnisitet, bakgrunn, politisk ståsted, alder og samfunnsposisjon. Kun brukere som ikke forholder seg til forumets retningslinjer vil risikere å bli nektet adgang. Erfarne moderatorer og administratorer er satt til å passe på at innlegg og tråder holder et akseptabelt kvalitetsmessig nivå og at brukerne forholder seg til emnet som blir diskutert og ikke går personlig til direkte angrep på brukere.

  3.1: Support

  Diskusjon.no skal være ledende innen support og streber etter å tiltrekke seg de mest kompetente brukerne innen flere områder, slik at man kan få hjelp til det man måtte lure på. Med brukerbidrag som guider og informasjonstråder er forumet ment å fungere som et oppslagsverk og et sted hvor man ikke bare kan spørre om det meste, men også kan søke seg til svar på de spørsmål man har.

  3.2: Samfunnsengasjement

  Diskusjon.no har fokus på å fungere som en møteplass for alle som ønsker å diskutere politikk og generell samfunnsdiskusjon. Alle ytringer er velkommen, såfremt de er i tråd med norsk lov og retningslinjene. Man har fokus på høy takhøyde slik at brukerne i størst mulig grad kan fremme sine ytringer, uavhengig av hvor provoserende de måtte være. Dette krever at brukerne utviser respekt og toleranse. Moderatorteamet er satt til å passe på at alle kan komme med sine meninger uten at de skal blir personlig angrepet for det. Fokuset er på budskapet og ikke budbringeren.

  3.3: Community

  Diskusjon.no satser på å være en møteplass hvor man kan møte nye venner og bekjente. Gjennom brukerorganiserte forumtreff kan man bli kjent med mennesker man har diskutert med på forumet. Kategorien Sosialt er spesielt opprettet for dette formålet. Forumet har vært et nettsted hvor mennesker tidligere har møtt både nye venner og kjærester, hvor det også er tilfeller av at man har giftet seg og fått barn sammen. Slike positive hendelser er hva de ansvarlige for forumet håper på kan finne sted i fremtiden også.

  3.4: Kvalitet

  Gjennom grundig utarbeidet retningslinjer og erfarne brukere som er blitt utnevnt som moderator har Diskusjon.no sikret seg et godt system for å sikre høyere kvalitet på innlegg som blir postet på forumet.

  3.5: Ressursbrukere

  Diskusjon.no ønsker å holde et så høyt nivå at det tiltrekker seg erfarne personer innen flere felt. Det er gjennom kompetente brukere at forumet vil sikre en jevnt over best mulig kvalitet. Brukerne er velkommen til å engasjere seg enda mer gjennom forumwikien og enkelte engasjerte brukere for også tilbud om å bli moderator.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  4: Statistikk

  Diskusjon.no er på 87. plass på Big-boards.no [1] og 41. plass på Alexa-ranking over norskrpåklige sider, noe som er det høyeste for sidene i Tek.no-nettverket. [2] Forumet har ukentlig over 150 000 unike besøkende, med over 20 000 unike besøkende daglig. [3] Det er jevnt over 240 000 sidevisninger daglig. [4]

  4.1: Brukermasse

  Diskusjon.no har en større overvekt av unge menn, men demografien utvides stadig med flere eldre og kvinner. Brukerne er delt inn i gruppene brukere, medarbeidere, administratorer, drift og wikibrukere. Pr. desember 2008 har forumet over 160 000 registrerte medlemmer. Forumets første brukere var Amund Espelien, med brukernavnet Amund. Flest brukere pålogget samtidig var 3708 2. desember 2008. Det er jevnlig over 6000 brukere pålogget i døgnet.

  4.2: Innlegg og tråder

  Forumet har over 160 000 registrerte medlemmer og ukentlig over 150 000 unike besøkende. Det har over 16 millioner innlegg og får i snitt over 200 000 nye innlegg i måneden. Gjennomsnittlig har hver bruker 76 innlegg. Brukeren med flest innlegg er Simen1, med over 39 000. Det er startet over 900 000 tråder og det kommer jevnt over mer enn 3 500 nye tråder i uken.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  5: Eierskap

  Diskusjon.no er eid av Teknisk Ukeblad Media AS.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  6: Medarbeidere

  Diskusjon.no har mange frivillige medarbeidere som i forumet er merket som administrator, moderator eller forumveileder.

  Forumet har i tillegg en innholdsansvarlig og utviklingsansvarlig som er ansatt i TU Media. Informasjon om ansatte i TU Media finnes på: www.tumedia.no

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  7: Kontaktinformasjon

  Alle klager på moderatoravgjørelser og andre henvendelser rettes til forum@diskusjon.no. Saker vil normalt bli behandlet av innholdsansvarlig, om ikke noe annet tilsies. Normal behandlingstid er 3-7 virkedager. Ved tekniske feil eller forespørsler benytt vår tilbakemeldingskategori eller send en e-post til support@tumedia.no.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  8: Eksterne lenker  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Loading...

×
×
 • Create New...