Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/15/15 in all areas

 1. 9 points
 2. 9 points
 3. 9 points
 4. 8 points
  Er stadig på seiltur, nå i Fransk Polynesia – ankom Hiva Oa i Marquesas for et par dager siden, etter 24 dager på havet fra Galapagos. For å svare temarelevant går vi videre til Tuamotos-gruppen, for så å sikte oss mot Society-øyene, med Tahiti, Bora Bora og Maupiti på agendaen. Blue-footed boobie, en av de snodigere kreaturene som lusker rundt på Galapagos. Her fra San Cristobal. Et litt mer velkjent dyr – også dette på Galapagos. En bildesekvens fra Galapagos er neppe komplett uten bilde av en iguana? Dette seiloppsettet fulgte oss en god stund over Stillehavet. Solnedgang på Stillehavet. Land i sikte! Ankomst ved daggry. Atuona, Hiva Oa.
 5. 6 points
  Vel, vi trenger ikke flere bevis på at du er en douchebag.
 6. 6 points
 7. 6 points
 8. 6 points
  Jeg fikk svar i går. Til min store overraskelse skrev at han gjerne vil møtes en dag! Og så understreket han at han kun svarte sent fordi han sjelden sjekker e-post..... Hehe, ble litt satt ut, og vet ikke helt hva skal svare. Føler plutselig et stort press; skal jeg nå foreslå tid og sted, eller svare hyggelig at jeg ble glad - og så avvente hans svar? Eller skrive noe helt annet? Uff, jeg er skikkelig dårlig på dette kjenner jeg.
 9. 6 points
  Altså, hva får deg til å tro at det gjøres for sjokkfaktor? Sett utifra konteksten, er det virkelig et såpass sjokkerende dødsfall? Finnes det noe usannsynlig ved dødsfallet? Er det noe i plottet som føles påtvunget? Er det noen grunn til at dødsfallet ikke skulle skjedd, bortsett fra å tilfredsstille seere som bare takler å få happy endings? Skal du kritisere, så kom nå ihvertfall med en god begrunnelse.
 10. 6 points
  Fallout 4 slippes 10. november i år. Gameplay fra E3. https://www.youtube.com/watch?v=o2CCmkm0s9o https://www.youtube.com/watch?v=SH8HGslrINU
 11. 6 points
  Jepp, det er jo så sykt gøy å konstant bekymre seg om å miste flere hundretusner i ingame verdier, samt bli merket som en cheater selv å risikere å miste tilgang til online delen av spillet forde noen kids synst det er dritgøy å spawne fult av pengesekker rett over deg. Folk skal få gjøre akkurat det de vil på private servere å singelplayer. Men jeg som mange andre kjøpte dette spillet på PC for å spille online delen da jeg selv har rundet historien helt tilbake på når det kom ut til PS3, å da har jeg som sakt ikke lyst å rave rundt i en halvdød verden på en privatserver å drepe NPCer, men faktisk spille sammen med andre levende mennesker. Noe som dessverre er umulig å gjøre nå uten du har en stor vennegjeng å spille med, akkurat på grunn av cheaters...
 12. 5 points
  Derfor det blir det siste fra meg om denne fyren. Blokkerer sånne fjols.
 13. 5 points
  Sett sesong 1 og 2 om igjen siste dagene, Jon Snow er langt fra kjedelig grunnet plikt og ære. Hans viktige valg om å forbli ved veggen har sikret både veggens sikkerhet og oss seere/lesere en mer interessant historie. Han har enkelt og greit vært katalysatoren til mye av det viktigste og mest spennende som har skjedd, takket være den han er. Alle hans valg, som virket ganske simple ved første visning, har fått en helt annen verdi nå. At han gang på gang har valgt veggen og Nights Watch, både foran kjærlighet, lojalitet til broren, ønsket om Stark-navnet, ønsket om å vite mer om sin mor, trosset Neds ønske om at han ventet noen år og ønske om å hevne Ned Stark har vært fundamentalt viktig for å sikre historien verdi og kvalitet. Det ville ikke vært Game of Thrones om han ikke endte opp med å velge den forblåste veggen gang på gang. Og det er ikke noe vi ville hatt med "hvem som helst andre". Han er en eksepsjonelt gjennomført rollefigur fra godeste GRRM.
 14. 5 points
  Det var det jeg hintet til med sandkornanalogien. To sandkorn er ingen haug. Ikke tre heller, eller fire, fem, seks. Ett ekstra sandkorn er så lite at det umulig kan gjøre forskjell på en haug og ikke-haug. Så, konkluderer vi med at sandhauger ikke eksisterer? Eventuelt at alle eksisterende sandhauger må ha blitt skapt som hauger, og aldri vært separate korn?
 15. 4 points
  Jeg er imponert over hvor slem og drittsekk folk rett og slett kan bli mot folk. Dette er trist. Jeg håper ikke du er slik i virkeligheten, og dette er bare så tøff du er bak skjermen.
 16. 4 points
  Veldig bra E3 pressekonferanse ifra Microsoft i år! For dedikerte XBO fans så var nok dette helt topp. Men som multiplatform spiller så var det ikke helt det store synes jeg. Ikke så mye eksklusive spill som appellerer og veldig typisk Xbox. Men Rare sin samle pakke og Sea of Thieves er hva som gjør at XBO maskinen forblir i samlingen min.
 17. 4 points
  Har en hyggelig historie, for en gangs skyld. Fikk purring på en regning jeg hadde glemt, og så husket jeg ikke hvor jeg hadde lagt den. Tok så kontakt med Klarna og sa jeg hadde fått purring på en regning jeg hadde glemt å betale, og sa jeg trengte det nye totalbeløpet. Etter et lite øyeblikk, skrev han at han hadde sendt den oppdaterte regningen på epost til meg. Da hadde han utsatt forfallsdatoen (på en forfalt regning) OG fjernet purringen! Det made my fucking day! Klarna er så awesome.
 18. 4 points
  Hele serien er jo karakterdrevet, det er derfor det er så jævlig bra!
 19. 3 points
  Husker en historie fra jeg var på Rema for minst 1 år tilbake. Det var noe kø i kassen og jeg var vel nr 4-5 i køen. Framme står det en guttunge på 7-8 år og skal kjøpe noen standard husholdningsvarer (melk og smør elns) og betaler kontant. På Rema bruker de cashguard og pengene ungen får tilbake kommer da ut der, i stedet for at kassadamen gir det til ham. Når ungen har gått ut derfra og køen jobber seg videre har jeg akkurat betalt, da ungen kommer hylgrinende tilbake, slept av et ufyselig kvinnemenneske av en mor som går bort i kassen og skriker høyt om at hun som jobber bak kassen STJELER fra ungen hennes, og at ungen skulle ha 18kr (eller noe like ubetydelig beløp tilbake), men at han ALDRI hadde fått de pengene, og at dette var det værste hun noengang hadde vært med på, mens hun stakkers jenta bak kassen må bare stå der og høre på fordi moren skal la gutten være stor gutt og betale for tingene og klikker vinkel fordi ungen ikke tar pengene sine fra cashguarden. Skulle gjerne stått der lengre bare for å høre på, men måtte stikke fordi jeg hadde noen ting jeg måtte rekke, men værre kvinnemenneske skal du lete lenge etter.
 20. 3 points
  Hehehe, ja kanskje det. Synes stemmen hennes lignet veldig på en female character i Skyrim, husker ikke helt hvilken akkurat nå. "You see those warriors from Hammerfell? They’ve got curved swords. Curved. Swords."
 21. 3 points
  Indeed! Det gjorde faktisk at jeg fikk enda mer lyst til å kjøpe spillet, for det var så tydelig at det ikke var noen herdet veteran i rampelyset, men en helt vanlig fyr fra et bitte lite studio som har laget et spill de elsket å lage. Også har de hatt flaks og møtt de riktige folkene, og vips sto han på E3-scenen, foran en samlet spillverden, noe som garantert var en guttedrøm gått i oppfyllelse for ham. Litt solskinnshistorie egentlig. Digger det! Hehe, ikke jeg heller. Hadde nok knapt fått ut et ord.
 22. 3 points
  Enda en positiv nyhet idag, nydelig!
 23. 3 points
  De som skal skamme seg, er nettopp de som mener at du skal skamme deg.
 24. 3 points
  Ja. Det er jo teit å generalisere alle BMW-eiere. Det er jo selvsagt Audi-drittsekkene som kjøper seg Tesla.
 25. 3 points
  Du også kan bare google i vei. Vet det er som å pisse på et strøm gjerde å skrive slikt her for endel. Men går utifra mange er som meg og er mer nøytrale.
 26. 3 points
  Haha. Lurer på hva slags nettsider det er du har lest. Ikke det at de har skrytt MS opp i skyene, men de fleste inntrykkene fra E3 2013 og 2014 har stort sett vært positive når det gjelder spillene som ble vist frem.
 27. 3 points
  Ikke for å legge ord i munnen på deg IHS, men du skriver så det kan tolkes slik: "En art føder ikke en annen art i løpet av én generasjon - ergo kan aldri nye arter oppstå uansett hvor mange generasjoner det går". Er det dette du mener? I så fall, trekk paralleller til språkutvikling. Oppstår nye språk i løpet av én generasjon? Kan språk endre seg over mange generasjoner så det blir separate språk? Hvis ikke, hvordan forklarer du da de språklige fellestrekkene og gamle skriftlige kilder som binder sammen nåværende språk med felles stam-språk?
 28. 3 points
 29. 3 points
 30. 3 points
  Heile jævla greia i Dorne er merkelig, hvorfor i alle dager er Sand Snakes på kaien for å si farvel til personen de for kun et par episoder hadde attentat forsøk mot?
 31. 3 points
  Ah. IHS er tilbake - og henter fortsatt sin vitenskaplige informasjon fra Ken Ham ser jeg. Til glede for nye lesere vil jeg da bare få opplyse om at det IHS her sier er noe feil og noe riktig. Det er feil at avl (mot)beviser evolusjon. Avl og evolusjon har rett og slett nær sagt ingen fellesnevnere. - Avl er en målrettet seleksjon (typisk ved kalkulert innavl) for å fremme ett eller flere trekk (farge, størrelse, sinnelag, melk/pels -produksjon, osv). Da overlevelse er sikret av dyrepasseren/eieren og ikke det ønskede karaktertrekket kan det som fremelskes gjerne ha skadelige effekter på dyret stikk i strid med evolusjonsmekanikken - som for eksempel kuer med alt for store jur så de knapt kan gå. Avl sikrer minimal genetisk drift da stagnasjon er det ønskede mål. - Evolusjon er i motsetning til avl et resultat av genetisk drift. Det motsatte av stagnasjon. Bare det faktum at brødre eller søstre ikke er identiske viser at genetisk drift er et faktum. Men det er jo heller ikke der kreasjonistene er uenige. Til det er beviser som søsken alt for synlige. Man går gjerne til neste ledd og sier at en hund alltid vil være en hund og en katt alltid vil være en katt. Og det er der IHS har rett. Men her har kreasjonister en tendens til å fokusere på dyr som lever parallelt med hverandre. Og dyr kan ikke hoppe fra èn eksisterende art til en annen eksisterende art. Bare tanken er absurd. Men i følge kreasjonister er det at dèt aldri har skjedd et bevis på at evolusjon ikke kan skje. En hund kan jo aldri føde en katt, så derfor kan ikke dinosaurer ha etterkommere. En noe merkelig snarvei i logikken det der. Men hunder kan være veldig store og veldig små. Det samme med hester. Fugler. Katter. Osv. Men en hund vil alltid være en hund. I seg selv betyr vel dette at vi også kan ha små og store dinosaurer, og det er vel ikke galskap å si at noen små dinosaurer kan ha overlevd helt til våre dager. At vi kaller dem noe annet er uvesentlig for deres opphav. Navnet skjemmer ingen tross alt. Men når dette nevnes tar kreasjonistene frem hun-til-katt argumentasjonen igjen, som om det har noe med saken å gjøre. Jeg er enig med kreasjonister jeg. En hund kan ikke føde en katt. Uansett hvor mange millioner år vi venter. Og det som svir mer for dem er nok at også evolusjonsteorien er enig med dem. Og hadde de lest annet kildemateriale enn Ken Ham så hadde også kreasjonister utover Ken Ham visst dette. Men det er ikke i Ken Hams interesse å opplyse om at hund-til-katt ikke er en påstand av evolusjonsteorien, så da fortsetter dette merkelige "motbeviset".
 32. 3 points
  Bygg din egen rønne... Artig konsept, men det ser for jævlig ut. Har folk glemt hvordan dem bruker en vater ? Ja, nei det kan sikkert alltid være mulig å finne ting å klage på. Det er jo alltid noen som aldri er fornøyd. Hva forventet du at Bethesda skulle la deg bygge da? En vestkantvilla fra holmenkollen 1?
 33. 3 points
  Ikke kjøp uten at hun er med. Her er et tips jeg vet funker... Lag et personlig gavekort på PC'en din med litt gode ord. Skriv at hun får en hel dag med middag og kamerakjøp. Bli med henne i butikken, la hun velge selv, så betaler du med den summen du har oppgitt på gavekortet. Vil hun ha noe som er dyrere enn det, så betaler hun selv resten. Hun blir happy, du blir happy...og etterpå blir dere begge superhappy...:-)
 34. 3 points
 35. 3 points
  JURASSIC WORLD Vurdering: 9.5/10 Trenger man si mer enn det? Hmpf, får vel ta meg tid til det. Slutten var litt nedtur (ikke uventet, i grunn), og av en eller annen grunn skiftet det fra dag til natt fra en scene til den neste, og det var natt resten av filmen. Aner ikke hvorfor, og det irriterte meg litt. Derfor får den bare 9.5/10. Trenger man si enda mer? Ja vel da, kravstore ****er. Jurassic Park gikk som kjent til helvete, men ikke så mye som man skulle tro. De har skiftet navn til Jurassic World og bygde en ny park for en del år siden. "Parken" er nå en hel øy, der folk kan dra fritt nesten hvor de vil. Da mener jeg at de har en "kule" folk får sitte og kjøre hvor de vil blandt planteeterne. Glasset i kulen tåler en 50-kalibers kule, så de burde være trygge nok. Kjøtteterne er også langt unna planteeterne og holdes sperret inne, så det burde være trygt. At hele greia har vært åpen i årevis sier jo også sitt. Problemet er jo bare at folk fort går lei de samme tingene om og om igjen, så investorene krever noe nytt og spennende. Dvs noe farligere, større og med med mer tenner. Dermed lager forskerne en ny type dinosaur ved å blande gener fra en T-Rex og... "that's classified". Denne skapningen er større enn en T-Rex, svært intelligent, svært farlig... og dessverre svært løs. Oooops... Med ove 21 tusen folk på øyen, er en svær, dritsur drapsmaskin på løsfot kanskje ikke den helt beste tanken. Nuvel, nok om det. Det jeg kan si rett ut er at om dere tror det der er en spoiler, ta det med ro. Vi er fortsatt bare en halvtime inn i filmen. Jeg er nærmest en blodfan av serien, og da jeg hørte denne filmen dreier seg om en dinosaur-hybrid ble jeg ganske nervøs, men det var heldigvis uten grunn. Dinosauren er ny, ja, men det er og blir en dinosaur. Den har aldri eksistert i virkeligheten, men det er lett å glemme når man ser filmen. I tillegg er dette noe de tar opp i filmen, så det er ikke noe de har gjort kun for å få litt mer action. Tvert imot er det et tema gjennom store deler av filmen. Uten å spolere for mye er et problem her at dinosauren ble "født" i isolasjon, og har vært isolert helt siden da. Den er svært intelligent, men har aldri møtt noen annen levende skapning, og aldri sett noe som helst utenfor innhegningen. Hvordan vil den da reagere hvis den kommer seg ut? Hint: "It's learning where it is on the food chain. You don't want to know what happens when it does..." Videre har vi jo så klart det "shit hits the fan" øyeblikket en film trenger. I den første hadde vi sånne når T-Rexen dukket opp og jaktet på ungene i bilen, og når raptorene kom seg inn på kjøkkenet. Slike scener er det flere av i Jurassic World også, og spesielt en mot slutten er av typen "Men i svarteste helv... skjedde nå!" Den scenen alene gir filmen MINST et poeng på egenhånd. Skal ikke spolere hvilken jeg snakker om, men kort sagt er det da ting VIRKELIG begynner å gå til helvete. På en bra måte, så klart. Den scenen alene er bedre enn noen av scenene i den første filmen, selv de to jeg nevnte. Fy faen så rått! Det eneste jeg kan komme på i farten som trekker ned er slutten, og at det skifter fra dag til natt nærmest på minuttet. Det er dag, de går inn i en bygning, og det er natt resten av filmen. WTF? Men det gjør strengt tatt ikke noe, og til en viss grad gjør det filmen bare enda bedre, da det blir mer intenst og spennende. Hadde likevel foretrukket dagslys hele veien, men det er en liten sak. Sluttscenen rett før rulleteksten trekker til gjengjeld opp en del, og "reparerer" den ødelagte slutten en del. Alt i alt: Likte du de forrige er det bare å se denne. Selv tullingene på imdb.com har klart å gi den 7.7. Det sier jo sitt. Jeg er så godt som blodfan av serien, har sett alle filmene, lest bøkene og spilt det meste av spillene (og elsket det fra TellTale), og selv jeg elsket denne filmen. Den er ikke heeeelt der oppe med den første, men det skal godt gjøres. Men den er definitivt den nest beste i serien. VURDERING: 9.5/10
 36. 3 points
  Skal holde dere oppdatert, men er ikke mye som skjer for tiden Dama har meg fortsatt som venn på FB, men har ikke svart på det eg skrev igår. Anonymous poster hash: f8dfd...cec
 37. 3 points
  Hva som er så gøy med å synke så lavt at man må bruke cheats og ødelegge for oss andre som spiller legit? Cheats kan du bruke i singelplayer.
 38. 3 points
  Det fritar deg ikke fra å komme med flere, vet du. Jeg tenkte jeg skulle dra innom en bensinstasjon i dag for å skaffe meg lett frokost. Burde være en helt grei sak. Det sol og fint vær, og behagelig temperatur. Hva kunne gå galt? Er ikke lenge siden jeg kjøpte nye bil i tillegg (bruktbil fra 2009, en nært nok.) Så jeg satte på musikken, kjørte ned og parkerte utenfor bensinstasjonen. Et halv minutt etter kommer en buss kjørende og parkerer rett utenfor den samme bensinstasjonen. Og så klart, den er stappfull av turister. Vi snakker folk i 60+ alderen her, og av typen "må ta bilde av alt mulig, selv taket på bensinstasjonen." Da vet man hvor dette bærer... Jeg vurderte kjapt å stikke innom en annen bensinstasjon i stedet, men feilvurderte og stakk innom den jeg var på. Hentet meg en RedBull og gikk mot kassen for å finne noe å spise, men turistene var begynt å invadere bensinstasjonen. Før jeg var kommet til kassen krydde det av dem der inne. Mat fant jeg til slutt, men måtte vente rimelig lenge på å finne frem til kassen, og så vente på min tur. Det tok en liten evighet, for å si det mildt. Maten skulle selvsagt varmes også. Jeg betalte maten, ventet på tur... og jaggu hører jeg ikke en nifs lyd utenfor. Den var fortsatt svak, men ble høyere og høyere, jo nærmere faenskapen kom. Inne i meg begynte jeg å tenke på 11. september 2001, og hvordan folkene i WTC følte det da flyene kom. Hadde lyst til å flykte for livet, men maten var ikke klar. Lyden kom nærmere og nærmere, og jeg begynte å få mer og mer panikk. Da maten endelig var klar la jeg nesten på sprang for å komme unna, men for sent. Det jævla korpset hadde invadert bensinstasjonen. Noen få var inne for å handle, mens resten sto og øvde utenfor. Og hvor utenfor, spør du? Hvor ellers? Rett ved siden av bilen min, så klart. De måtte jo underholde turistene. Dermed kunne jeg ikke engang sette meg i bilen og kjøre, uten å kjøre ned noen fra korpset. Og tro meg, det fristet... Kom meg heldigvis hjem til slutt, men må innrømme jeg lider litt av traumer nå.
 39. 3 points
 40. 3 points
 41. 2 points
  Ex Machina (2015) av Alex Garland "One day the AIs are going to look back on us the same way we look at fossil skeletons on the plains of Africa. An upright ape living in dust with crude language and tools, all set for extinction." Ex Machina, regissert av Alex Garland, forteller historien om Kaleb, en programmerer for Bluebook, verdens største søkemotor. Han vinner en konkurranse på jobb der premien er å få besøke Bluebook’s sin tilbaketrukne sjef, Nathan. Nathan avslører for ham at han har laget en AI, og ber ham om å være den menneskelige delen av Turing Test. Det som følger er en virkelig fascinerende fortelling om tillit, løgner og kanskje til og med kjærlighet. Filmen er enkel, minimalistisk og vakker. Alex Garland har virkelig klart overgangen fra manusforfatter til regissør på strålende vis. Belysningen, kamerabevegelser, redigeringen, naturen og lydsporet gir akkurat den rette mengden av en mystisk stemning til filmen. Apropo naturen (delvis filmet i Norge), for det meste er Nathan sitt hus preget av kjedelig farger noe som gjør at den levende utendørs naturen gir en strålende kontrast mellom teknologi og natur. Skuespillerprestasjonene i denne filmen er strålende. Domhnall Gleeson, trolig best kjent for Frank, gjør kanskje sin beste rolle til nå. Oscar Isaac er som vanlig fantastisk som Nathan, et eksentrisk geni. Han har jo lagd en AI, så selvfølgelig vil han være litt rar. Han gir en følelse av "jeg kan knuse deg hvis jeg må, men for nå vil jeg bare behandle deg pent ', som er perfekt for hans karakter. Men, den beste i filmen er Alicia Vikander som Ava, AI’en. Hun ... jeg vet ikke engang hvordan de skal beskrive det. Bare å kalle det "fantastisk" ville ikke dekke det. Det må nesten bare oppleves. Når man snakker om ting som er fantastisk, CGI’en, eller, for å være mer presis, kvaliteten på den, er utrolig. Selv i de plakatene for denne filmen er CGI’en for Ava er sømløs. Vår teknologi er nok ikke så avanserte ennå, men jeg ville virkelig trodd at hun var ekte. Filmen fikk meg til å stirre på henne i ærefrykt. Ex Machina er dyster men likevel absorberende film. Den tar tak i din oppmerksomhet, og holder den med jernhånd, og slipper ikke taket. Dette er kanskje ikke en film som vil appellere til de som foretrekker filmer med høyt tempo, men til de som liker «slow-burner», vil jeg hjertelig anbefaler den.
 42. 2 points
  Ja, var nesten litt redd han skulle bryte sammen der et øyeblikk. Men skikkelig sjarmerende og koselig spill, tror jeg skal kjøpe det.Ser mye morsommere ut enn alle de andre "garn-spillene" jeg har sett til nå. Tenkte det samme, men gikk heldigvis bra. Ikke lett å stå alene på scenen og snakke foran så mange mennesker. Jeg hadde aldri klart det. Spillet så også veldig artig ut.
 43. 2 points
 44. 2 points
  Sarkeesian. Jeg fulgte aldri Gamergate saken, men i det siste har alt det her begynt og dukke opp igjen. Få den dama bort fra gaming. Og nei ikke fordi ho er en dame, fordi ho er gal.
 45. 2 points
  Ok dette var fantastisk, nå har neste-generasjonen virket startet, ingen grunn til å ikke kjøper XO nå, nydelig!
 46. 2 points
 47. 2 points
  Dere kommer til å dra damer som bare pokker med den der.
 48. 2 points
 49. 2 points
 50. 2 points
  Synes det er tåpelig av folk å si at det ikke er verdt å bytte sparekonto for en 0,5% gevinst. Dersom ingen hadde byttet hadde heller ingen banker satt opp renten for å kapre kunder. Vi trenger konkurranse i markedet for å få best mulig betingelser som forbruker. Argumentet er det samme som å si: Jeg er allerede kunde hos Komplett. Jeg gidder ikke lage konto hos netonnet bare for å spare 200 kroner på noe som koster 2000 hos komplett.
×
×
 • Create New...