Gå til innhold

Veien til jobb - del 1


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg vil heller tro at du øker sjansen for ett intervju dersom du legger ved CV i alle fall. Attester/referanser brukes jo av og til å kryssjekkes, og derfor vil det vel også være rart å ta med dette på ett jobbintervju?

 

Da jeg var i kontakt med Dfind fikk jeg høre av en av deres konsulenter at CV var det viktigste vedlegget i en søknad. Når man dukker opp på intervju er det vel ikke for å sitte å se på en CV, men heller å få ett inntrykk av personen.

Lenke til kommentar

Fin artikkel, jeg synes imidlertid artikkelen burde ha eventuelle henvisninger til kilder.

 

Enkelte formuleringer i eksempelet på søknad var på langt nær elegante, men jeg ser jo at det er forholdsvis enkelt å få napp i dag og at man ikke trenger å være pedantisk for å komme gjennom :)

 

Jeg vil anbefale folk å få tilleggsinformasjon ved å se hos f.eks. Kaleidoskopet og jobbsøkerguider som de fleste fagforeninger har.

Lenke til kommentar

Ikke send med annet enn CV hvis det ikke er bedt om attester/vitnemål. Hvis en arbeidsgiver får inn mange søknader blir det bare en plage om hver søker sender inn 5-6 ark.

 

En søknad må ikke nødvendigvis være så formelt. Den bør være rettet mot stillingen som søkes. Skal du søke på jobb som jurist bør den være veldig formell, men søker du jobb som selger på den lokale databutikken kan den kanskje være litt mer folkelig.

 

Referanser bør stå på CV (eller du kan skrive "oppgis ved forespørsel"), men de du har skrevet opp bør være klar over at de er oppgitt. Husk at ofte kan det være fint å ikke bare oppgi jobb-relaterte, men også folk du har vært med i lag og foreninger med. Å vise at du er en sosial person kan ofte være en fordel.

Lenke til kommentar

Grei artikkel det. Men burde vært nevnt noe mer rundt søknadsfrister. En bør absolutt sendte inn søknad så snart som mulig og ikke vente helt til fristen som måtte være oppgitt. Veldig gode kandidater blir ofte tatt inn fortløpende og en kan risikere at stillingen er besatt før fristen har gått ut!

Lenke til kommentar

Det er i alle fall slik med stillinger i offentlig sektor, såvidt jeg vet elg-elg123.

 

lurepaa, vi har som mål å ha 1 artikkel i uka på hardware.no/karriere sidene, og disse artiklene skal omhandle Eksempler på slike artikler er intervjuer med bedrifter og folk i bransjen, og artikler og guider om jobbsøking og utdanning.. Som det står skal hw.no/karriere nå styrkes, og da kommer denne artikkelserien som ett resultat på det.

Lenke til kommentar
jeg har  hør  at  mange firmaer  MÅ legge  ut  anonser  for  ledige stilinger  selv  det har  interne kandidater.  er dette riktig ?

 

uansett  så er  jobben aldrede besatt  når  man sender inn søknaden

9514467[/snapback]

 

Ja, i det offentlige er det slik. Derfor må man ikke bli skuffet om man ikke blir tatt inn på intervju. Ofte utlyser de bare stillingen for å følge loven.

Lenke til kommentar

Fin artikkel med gode tips til ferske (og rustne) jobbsøkere. Men forfatteren burde kanskje følge sine egne råd :roll:

 

Fra oppsummeringssiden:

For det første må du lese over rettskrivning og gjerne få en annen person til å dobbeltsjekke.

 

Fra eksempelsøknaden:

Det er derfor ikke være noe problem for meg å produsere artikler på ukentlig basis, selv om jeg kan være ganske pirkete.

 

Hvis man trekker frem seg selv som en perfeksjonist bør man være ekstra oppmerksom på eventuelle skrivefeil i søknaden :tease:

Lenke til kommentar
Fin artikkel, ja :)

Jeg trenger selv ikke å skrive noe søknad til en bedrift enda, men har om formelle brev/søknad på skolen nå, så passet jo veldig bra. Veldig bra artikkel! :D

9516004[/snapback]

 

Håper din lærer er bedre enn min var på ungdomsskolen. "Arbeidsgiver foretrekker som regel håndsskrevne søknader. Det viser at du har brukt litt tid". Hadde ikke fått en eneste jobb hvis jeg skulle følge hennes råd.

Lenke til kommentar

Hvorfor Dfind er valgt som "ekspertvitner" er litt uklart siden nettsiden deres fremstår som nokså uprofesjonell, med en salig smørje av norsk og engelsk (+litt svensk?) ispedd grammatiske padder som fx "virtuell ansettelses intervju". Et intervju med en personalsjef i en større norsk bedrift ville vært vel så interessant, særlig mhp hvordan man bør "beskytte" sin egen privatsfære før man er fast ansatt (seksuell legning, sykdom, røyking ++)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...