Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 099 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      120
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Jeg kom til å tenke i stad.. hva med å lage kaffe av isbiter? Ja, du hørte meg.. ISBITER.. Burde fungere like fint om det var kaffe som om det skulle vært vann eller saft?

8840917[/snapback]

huh, hvorfor har jeg ikke tenkt på det før. Skal testes ut når jeg kommer hjem...

 

Men kald kaffe pleier jo ikke smake godt...

8841024[/snapback]

 

Kald kaffe smaker ikke godt, det er jeg helt enig i. Men det må jo prøves som en idé til iskaffe!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Da regner jeg med at du forflytter deg på verandaen om ei lita uke da.

 

I dag blir det kaffe på meg.. Jeg må ha det, prøve å ignorere varmen, og bare helle litt i meg. Jeg er så uendelig trøtt i dag.

8839533[/snapback]

Får se hvor god tid jeg har om morgenen. Lørdag og søndag morgen blir det ut og ta en røyk og kaffi. :wee:

Lenke til kommentar

Alltid godt med kaffe :). Mens vi e litt inne på iskaffen endå, så har eg nettopp drukket en emmi caffe latte espresso (den røde). Ble kjøpt inn på min vanlige kaffe grossist : ICA. Begynner å like den butikken mer og mer, ikke for de dyre prisene, men for utvalget.

eu2006_emmilatte.jpg

 

Etter 1 times sykkeltur på rundt milen var det utrolig godt med en kald latte. Den smakte godt, underlig godt faktisk. Veldig, veldig søt! men det var bare herlig.

Endret av robgar
Lenke til kommentar
Alltid godt med kaffe :). Mens vi e litt inne på iskaffen endå, så har eg nettopp drukket en emmi caffe latte espresso (den røde). Ble kjøpt inn på min vanlige kaffe grossist : ICA. Begynner å like den butikken mer og mer, ikke for de dyre prisene, men for utvalget.

eu2006_emmilatte.jpg

 

Etter 1 times sykkeltur på rundt milen var det utrolig godt med en kald latte. Den smakte godt, underlig godt faktisk. Veldig, veldig søt! men det var bare herlig.

8842439[/snapback]

 

Herlig herlig..

 

Jeg kommenterte jo denne tidligere i denne tråden..

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...dpost&p=8798255

 

Fint å få noen tilbakemeldinger på det :)

 

På tide med en siste kaffekopp før jeg skal hjemover..

Endret av DemoniZer
Lenke til kommentar
Yes. Det var med din kommentar i bakhodet at jeg tok mot til meg og kjøpte den da jeg fikk øye på den i kjøleskapet i butikken ;).

8842558[/snapback]

 

Aha, kanskje jeg skal prøve den en gang. Selvom jeg absolutt ikke er glad i kald kaffe og kalde kaffeprodukter.

 

Jeg skal på café i dag, noen som har noe spennende jeg kan be de om å lage? Jeg vil ha noe.. nytt, noe spennende..

Lenke til kommentar
Vel, du kan spørre dem om de har noen spesialiteter. En kaffe som bare den kafféen har. De pleier å være både gode og utenom de vanlige typene ;). Selv om det som regel er diverse latte varianter :).

8842826[/snapback]

 

Jeg spørte dem, de hadde bare ting jeg hadde smakt før, men jeg fikk lov til å lage min egen kaffe der, og hun dama som sto bak kassa ELSKET den, ville gjerne ha oppskriften, men jeg nektet på begge bakbena.

 

Ble også en presskanne med franskbrent :)

..og 1 latte karamell.. ..og en dobbel latte irish cream..

 

Ja, en slik krevende oppgave ja. Da trengs det minst 2 kopper mørkbrent kaffe!

8841781[/snapback]

Med min data er alt en krevende oppgave, så egentlig trenger jeg en 20 liters kanne med kaffe. :p

8844462[/snapback]

 

20 liter? Da ville jeg kjøpt meg ny maskin :p

 

Lurer på hvor store helse skader en hadde fått om en faktisk inntok så mye kaffe :S?

8848033[/snapback]

 

Vel, det er vel i det meste laget, og jeg tror du ville fått problemer med sure oppstøt og magesår.

Lenke til kommentar

6 gode regler for deg som vil ha den beste kaffen i koppen

 

 

 

 

1. Start med helt rent tilberedningsutstyr.

 

Trakter, kjele, presskanne, filterholder eller glasskanne – hva du enn benytter – alle flater som kommer i berøring med kaffe og vann, må være helt rene. Gammel kaffe og kaffebelegg setter fort dårlig smak på ny kaffe. Bruk Clean Drop - Rensemiddel for kaffetraktere og kanner, som er å få kjøpt i alle dagligvareforretninger.

 

 

 

2. Bruk friskt, kaldt vann.

 

Siden 98,5 % av den ferdige kaffen består av vann, er det klart at vannets kvalitet betyr mye for kaffesmaken. Friskt vann er rikt på det surstoffet som skal til for å frigjøre smak og aroma fra den malte kaffen. Vann som har stått lenge, eller som har vært varmet opp før, er fattig på surstoff og har en flat, flau smak. Kaffesmaken vil da selvfølgelig bli deretter.

 

 

 

3. Traktetemperatur 92-96°C.

 

Temperaturen på vannet som kommer i kontakt med kaffen bør være mellom 92° - 96°C. Da trekker vannet til seg nøyaktig den riktige mengde smaks- og aromastoffer fra den malte kaffen. Blir temperaturen lavere, får ikke drikken den fylde og aroma kaffen har å by på. Blir den høyere, vil vannet trekke ut mer koffein og klorogensyre som gir kaffen en bitter smak.

 

 

 

4. Bruk riktig malingsgrad.

 

Bruker du kaffekjele – velg kokemalt kaffe. Dersom du bruker trakter – velg filtermalt kaffe. Filtermalt kaffe er malt i mindre korn fordi kontakttiden mellom vann og kaffe normalt er kortere enn når man bruker kjele.

 

 

 

 

5. Dosér riktig.

 

Hvor sterk man vil ha kaffen er en smakssak – men i Norge foretrekker de fleste ca 60 g kaffe per liter vann. Bruk alltid kaffemål. Kaffemålene får du i de fleste dagligvareforretninger. Ett strøkent mål tilsvarer 10 g kaffe.

 

 

 

 

6. Riktig oppbevaringstemperatur 80-85°C.

 

Oppbevaringstemperaturen bør ligge mellom 80-85°C. Dersom temperaturen blir for lav, blir kaffen matt i fargen og den smaker surt. Blir den for høy, får kaffen besk smak – og fordamper fortere.

 

 

 

hentet fra kaffe.no

Lenke til kommentar

Takk for gode tips. Mht traktetemperaturen: Er dette noe som man kan få opplyst et sted. Jeg må kjøpe meg kaffetrakter etterhvert, den gamle jeg har nå hører til leiligheten der jeg leier, og jeg skal snart flytte.

 

OBH Nordica scorer jo høyt på design, men hvordan er kvaliteten?

Lenke til kommentar
Takk for gode tips. Mht traktetemperaturen: Er dette noe som man kan få opplyst et sted. Jeg må kjøpe meg kaffetrakter etterhvert, den gamle jeg har nå hører til leiligheten der jeg leier, og jeg skal snart flytte.

 

OBH Nordica scorer jo høyt på design, men hvordan er kvaliteten?

8849932[/snapback]

 

Hei,

 

Temperatur, dette blir vel opplyst ved kjøp av kaffetrakter, jeg spør iallefall alltid om det, sjelden de klarer å svare, så da må jeg ta en titt i brosjyren som følger med trakteren.

 

Traktetemperaturen skal ligge mellom 92- 96°C i senter av filterholder når vann og kaffe blandes. Den bør ikke være under 92 ° C eller komme over 96 ° C i mer enn 10 % av kontakttiden. Er temperaturen for lav, blir kaffen ”under-ekstrahert”, - den blir flat og smakløs. Er temperaturen for høy, blir kaffen bitter og besk.

 

Temperaturen på ferdig kaffe bør ikke være lavere enn 80 ° C. Det er viktig at kaffen ikke blir stående på varmeplaten. Da kan temperaturen på ferdig tilberedt kaffe stige, og den vil etter kort tid smake brent og bittert.

 

Når det gjelder OBH Nordica King of Coffee 2353, 2379 og 2380.1.. kjører på 1500W, har en kapasitet på 1,25 liter og en temp på 92 - 96 'C. (Tar forøvrig ca 5 1/2 minutt)

 

De tre nevnte modellene av OBH Nordica kommer innenfor godkjenningskravene i forhold til både tid og temperatur. De er enkel å rengjøre og har en oversiktlig bruksanvisning. Den malte kaffen i filterholderen gjennomfuktes hurtig og jevnt, og traktetiden er jevn og bra.

 

Men min favoritt (Noe den alltid vil være) er Moccamaster.

 

Moccamaster har flere modeller, alt fra 1 liter til 2 x 1,25 liter. Alle disse trakterne holder seg innefor anbefalte traktetemperatur på mellom 92 - 96 'C. De tilbereder i tillegg kaffen på anbefalt traktetid mellom 4-6 minutter. Individuelle avvik, men alle innenfor dette intervallet. Den malte kaffen i filterholderen gjennomfuktes hurtig og jevnt. (Ligger forøvrig på 1255 – 1600 W)

 

Et annet godt alternativ er Kenwood CM 900 og CM 901.

Disse kjører også på 1500W, har samme kapasitet og temperatur som OBH Noridica maskinene nevnt tidligere. Traktetiden er ca 20 sekunder lenger, men de godkjennes absolutt som verdige kaffetraktere.

 

EDIT:

 

Tenkte jeg skulle nevne raskt kaffetraktere som ikke er å anbefale..

 

AEG, Bosch, Braun, Hitatchi, Krups, Cloer, Phillips, Wilfa, Melitta, Princess, Exido samt OBH modellene: Cafè Roma og Perfect Coffee.

 

Ønsker du noe nærmere spesifikasjon kan jeg gi deg dette, men ser ikke det som nødvendig.

Endret av DemoniZer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...