Gå til innhold

DDR3-støtte fra SiS til neste år


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

DDR3 gir vel høyere båndbredde og lavere effektforbruk. Neste gen. PCIe får nok vesentlig høyere overføringsrater, men jeg mener å ha lest at effektforbruket per lane blir omtrent det samme. Altså kan en få redusert effektforbruk ved å bruke færre lanes om ønsket. Det har vel vært snakk om dette for grafikkakseleratorer til bærbbare maskiner.

Lenke til kommentar

Billigere å produsere, lavere effektforbruk, høyere båndbredde(ikke nødv. høyere mhz), billigere å kjøpe store moduler.

 

DDR2 og DDR3 vil også være slotkompatible, slik at hovedkort i fremtiden kan la deg velge hvilken standard du vil ha. Det vil si at du kan ta med deg minnebrikkene dine på en fremtidig oppgradering. Meget bra!

 

Vi ser tendenser på dette allerede da SIS lager nordbro med støtte for både DDR2 og DDR3.

 

Integrert grafikk vil også kunne bruke systemminnet meget effektivt og dvs. at man kanskje slipper å ha ekstremt mye minne på grafikkort i fremtiden. Mulig vi får en 1. linje(gpu minne) og 2. linje(sys minne) minne trend for grafikk etterhvert.

 

Ang. støtte for 2 minnestandarder så kunne man vel på PC133 HK også montere PC100 brikker, noe som var meget praktisk om man ikke ville bruke penger på ny RAM. Ikke at dette er direkte sammenlignbart.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Det er jo bra, men hvilke prosessorer kommer dette til å støtte?

Vil man kunne kjøre DDR3 på Conroe/AM2?

Dette blir jo neppe noe for entusiastene før AMD eller Intel CPUer støtter det.

Dessuten må man gjøre noe med bussen. Med Dual Channel DDR er selv 667mhz minne raskere enn bussen, og altså lite poeng i.

Når man har klart 1600mhz på grafikkort, klarer man nok 1300mhz på Desktop, da må bussene mer enn dobles for å holde unna!

Lenke til kommentar
Det er jo bra, men hvilke prosessorer kommer dette til å støtte?

Vil man kunne kjøre DDR3 på Conroe/AM2?

Intel går nok over til DDR3 en god stund før de erstatter Conroe. Det vil nok også komme AM2-prosessorer som er beregnet på DDR3.

 

2.jpg

 

Dessuten må man gjøre noe med bussen. Med Dual Channel DDR er selv 667mhz minne raskere enn bussen, og altså  lite poeng i.
Ja, bortsett fra Extreme Edition, som jo har 1333 MT FSB. Tror ikke det er så altfor lenge til Intel går over til integrert kontroller, selv om Conroe neppe er like avhengig av båndbredde som P4.
Lenke til kommentar
nVidia og ATI har jo hatt DDR3-støtte på sine grafikkkort lenge, så hva er problemet med å lage vanlige RAM-brikker da? Det er vel heller det at det ikke er noe marked for DDR3-RAM ennå, siden verken Intel eller AMD støtter det.  :hmm:

6303877[/snapback]

På grafikk kortet er det ikke utskiftbar ram som på hovedkort og det er mindre ram en det som støttes på hovedkort, desuten tror jeg miliøet er enklere det er bare gpu å ta hensyn til.

Lenke til kommentar
nVidia og ATI har jo hatt DDR3-støtte på sine grafikkkort lenge, så hva er problemet med å lage vanlige RAM-brikker da? Det er vel heller det at det ikke er noe marked for DDR3-RAM ennå, siden verken Intel eller AMD støtter det.  :hmm:

6303877[/snapback]

GDDR3 kan ikke ses på som en ekvivalent til konvensjonell DDR3, men bygger egentlig på DDR2. GDDR2 på sin side minner mest om vanlig DDR1, fordi den mangler I/O-protokollen som kjennetegner konvensjonell DDR2.
Lenke til kommentar
Man stiller mye friere med grafikk minne siden det ikke er avhengig at andre ting fungerer sammen med det. Så forståelig at de "ligger foran".

6306388[/snapback]

Jeg skjønner ikke helt hva du sikter til her?

 

 

En viktig forskjell mellom minnechiper som benyttes på grafikkort, og vanlige RAM-moduler, er at chipene loddes direkte på grafikkortet. Utskiftbare moduler får en ekstra "skøyt" mellom modulens goldfingers og hovedkortets pinner, og dette ekstra leddet gir dårligere kontakt/høyere impedans. Modul-konseptet er altså fordyrende pga et ekstra printkort, og virker også hemmende på frekvens-skaleringen. En annen ting er at minnekapasiteten på grafikkort typisk er ganske lav, altså enda en ting som forsvarer bruk av dyrere fremstillingsmetoder av chipene. Jeg vil også tro at de forholdsvis slakke timingene (som er typisk ved introduksjon av nye minneteknologier) er en mindre ulempe for grafikkort - der er det nok høy båndbredde som er klart viktigst.

Lenke til kommentar
Jeg sier at grafikkort produsenter kan mye tidligere gå til ny standard fordi det ikke er noen andre komponenter i brukeres system de må ta høyde for.

6309973[/snapback]

Aaah selvfølgelig, da er jeg med! Du mener at man ikke trenger vente på at minnekontrollere og hovedkort følger etter, fordi alt det må tas hensyn til ligger internt på grafikkortet :yes:
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...