Gå til innhold

Tekniske problemer med forumserver


Anbefalte innlegg

Vi opplever tekniske problemer med den ene webserveren vår til forumet, noe om fører til flere småproblemer rundt omrking.

 

Vi jobber med å få ordnet opp i problemene som har oppstått og håper å ha det løst så snart som mulig.

 

Mer informasjon vil komme her etterhvert.

 

 

(etter ønske er poster slettet og posten stengt, da kun informasjon fra administratorer blir postet her)

Endret av Ueland
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

vil oppdatere med litt ny informasjon. Dessverre har forumets ytelse variert veldig den siste tiden. Dette skyldes at vi ser ut til å ha nådd en grense av hva de 2 serverne vi bruker til forumet klarer å håndtere. I følge webalizer har vi mer enn 40 000 unike brukere innom forumet hver dag og mer enn 400 000 sidevisninger daglig.

 

Det er først og fremst "frontend", altså den delen som tar seg av genering av HTML-filene (PHP+Apache) som er flaskehalsen. Vi har derfor forsøkt å dele dette på 2 servere slik at det totalt har vært 3 servere i bruk. Likevel har ting gått sirup på de mest trafikkerte tidspunktene.

 

Planen var derfor å sette inn en kraftigere server for å ta seg av genering av HTML-sider, men denne maskinen har vært utrolig lite samarbeidsvillig. På grunn av disse maskinvareproblemene har vi ikke noe "ekstra jern" å sette inn, så inntil mer serverkraft er på plass ser vi på mulighet for å optimalisere forumkoden.

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

Hei,

 

vi har nå fått inn en kraftigere webserver til å håndtere sidevisningene i forumet og hele forumet kjøres i øyeblikket på 4 servere, 3 Apache og 1 MySQL-server. I natt kl. 2400 kommer vi til å foreta vedlikehold på MySQL-serveren, og forumet vil derfor være utilgjengelig i inntil 1 time.

 

Vi er bekymret for hvor godt Invision Power Board skalerer, og kommer til å vurdere andre forumløsninger som kan håndtere den stadig økende trafikken i forumet vårt.

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

For å utfylle med litt mer teknisk informasjon:

 

Det viste seg at det var en minnelekasje i Linux-versjonen på forumets databaseserver. Sannsynligvis kan mye av grunnen til variabel hastighet på forumet i det siste tilskrives dette problemet med databaseserveren. Ettersom serveren lekker litt og litt minne er det vanskelig å se at det er noe galt, men vi har registrert at hver enkelt mySQL-forespørsel har tatt noe lenger tid enn tidligere. Når vi får veldig mange SQL-kall er dette nok til å sinke forumet betraktelig.

 

I natt flyttet vi forumdatabasen over til en annen server midlertidig. Den tidligere databaseserveren til forumet har nå fått nytt OS, og vi har flyttet databasen tilbake til den ordinære databaseserveren for forumet.

 

Vi beklager alle problemene med forumet, og håper at siste dagers arbeid nå kan gi resultater i form av bedre oppetid og stabilitet.

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...