Gå til innhold

Test av Canon Pixma iP4000


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En ting Canon alltid har vært dårlige på, er driver-support.

- drivere for Linux er stort sett totalt fraværende

- en enkel måte å laste ned oppdateringer til programvaren som følger med skriveren finnes ikke

- navigering på nettstedet er mangelfull

 

jeg skulle sjekke på Canons nettsted om dette var bedret, men det var vanskelig å finne frem. Det er mange linker som ikke virker, enten man navigerer via canon.no eller canon.com. Det er meget vanskelig å finne frem til drivere og programvareoppdateringer for en skriver, og når en finner frem er ikke alt der.

 

Eks: jeg skulle finne oppdatering til CD Label Printer (programvaren som gjør det mulig å printe direkte til CDer) etter at jeg hadde reinstallert Windows, men det fantes ikke.

 

STATUS:

- CANON like dårlig som alltid på driver-støtte for Linux

- CANON fortsatt lite brukervennlig på online support og nettsteder (mht. feks. navigering)

- CANON tilbyr fortsatt ikke oppdateringer for all programvaren som følger med

 

Personlig betyr dette at

- CANON fortsatt uaktuell som min neste skriver!

Lenke til kommentar
Merk at USB-kabel ikke medfølger.

Er dette blitt standard på nyere skrivere??

 

Kjøpte selv en blekkskriver for noen dager siden og ble skuffet når jeg kom hjem og det "manglet" USB kabel i pakka. Måtte en ekstra runde ned på sjappa å kjøpe kabel :( A-B USB kabler er ikke akkurat noe jeg har liggende i en haug.

 

En annen ting er at den lille kablen blir mye billigere om produsentene sender de med i pakka enn om vi konsumenter skal kjøpe en og en....

Lenke til kommentar
Flott test, du fikk frem de viktigste momentene av skriveren. JEg sitter selv med en Canon MPC190 (3-1), den bruker dog en farge patron som har alle tre fargene i en tank, og gjett om jeg skifter ut ofte, det samme kan sies om svart fargen, har hatt endel skole prosjekter og etter 2-3 prosjekter saa matte jeg kjope nytt blekk igjen (kan jo nevne at det er kun 19ml blekk som man kan kjope til MPC190).

I snitt eller saann ca hvor mange sider kan man print ut med Pixma IP4000 ( i kladde modus), vanlig tekst for man maa skifte blekk-patron?

En ting jeg kan godt leve me er "mis" fargen som Canon printere levere (ble jo nevnt i testen), men en ting som for min del iritrer mest er rett og slett linjene i skrive hode, har selv merket dette selv, jeg syntes det odelegger mye av bilde inntrykket :(

Lurer faktisk paa hvordan farge laser printere er paa dette omraadet? Kunne akam tenke seg aa test en eller annen farge laser paa vegne av alle oss forbrukere her pasa forumet? Hadde vert helt toppers :)

Frankie
Singapore

BTW: Paa logoen til Akam, saa er det to flagg , ett norskt og ett dansk/sveitisk, hva er dette for?
Lenke til kommentar
[quote]QUOTE 
Merk at USB-kabel ikke medfølger.

Er dette blitt standard på nyere skrivere??

Kjøpte selv en blekkskriver for noen dager siden og ble skuffet når jeg kom hjem og det "manglet" USB kabel i pakka. Måtte en ekstra runde ned på sjappa å kjøpe kabel  A-B USB kabler er ikke akkurat noe jeg har liggende i en haug.

En annen ting er at den lille kablen blir mye billigere om produsentene sender de med i pakka enn om vi konsumenter skal kjøpe en og en....[/quote]

Det er sant at kabelen ville vært mye rimeligere dersom den kom bundlet. Samtidig er det mer eller mindre standard at kabler ikke følger med (noen nettverksskrivere kommer med Ethernet-kabel, men det er heller unntaket enn regelen).

Forklaringen fra produsentenes side er at "folk har vel kabel fra før - så sparer de den utgiften". Dette er i mine øyne en noe vag forklaring, og jeg vet fortsatt ikke helt hvordan de tenker her.

[quote]STATUS:
- CANON like dårlig som alltid på driver-støtte for Linux
- CANON fortsatt lite brukervennlig på online support og nettsteder (mht. feks. navigering)
- CANON tilbyr fortsatt ikke oppdateringer for all programvaren som følger med[/quote]

Er delvis enig, selv om jeg ville ordlagt meg annerledes... HP har automatisk oppdatering av drivere, Epson har noe enklere tilgang til drivernedlasting.
Jeg hadde personlig håpet at Canon hadde inkludert en automatisk driveroppdateringsfunksjon i med den nye serien, men det ser desverre ikke ut til å være tilfelle.

[quote]Har ventet på test av denne nye skriverserien til Canon , og var ikke helt overbevist over resultatene i testen.
Kanskje de mer avanserte modellene av denne serien er bedre på fotoutskrifter.
Vurderer en ny skriver og likte designet godt på denne nue serien.
Får vente litt til da..[/quote]

Det kommer flere tester av de dyrere modellene i Pixma-serien. Det vil også komme tester av nye HP-skrivere. Epson har foreløpig ikke sagt noe om nye modeller. Lexmar/Dell har jo noen som vi muligens tar en titt på.

[quote]Lurer faktisk paa hvordan farge laser printere er paa dette omraadet? Kunne akam tenke seg aa test en eller annen farge laser paa vegne av alle oss forbrukere her pasa forumet? Hadde vert helt toppers[/quote]

Vi har vurdert testing av fargelaserskrivere, men har foreløpig ikke hatt kapasitet til dette. Derimot har jeg snakket med Iver Gamme i PCWorld, som har testet 5 eller 6 fargelaserskrivere opp mot hverandre, samt sammenlignet med fotoblekkskrivere. Hans soleklare konklusjon er at fargelaserskrivere ikke kan måle seg med fotoblekkskrivere når det gjelder kvalitet på fotoutskrift. Vi får som sagt komme tilbake til dette i en eventuell senere test av fargelaserskrivere.

[quote]En ting jeg kan godt leve me er "mis" fargen som Canon printere levere (ble jo nevnt i testen), men en ting som for min del iritrer mest er rett og slett linjene i skrive hode, har selv merket dette selv, jeg syntes det odelegger mye av bilde inntrykket[/quote]

Jeg skal også forsøke å få skannet inn utskrifter fra tester, slik at dere selv kan se hva jeg mener når jeg skriver "det blir strekdannelse i utskrift...". Problemet har så langt vært den evige utfordringen kalibrering av skanner vs. utskrift vs. skjerm.

Uansett, takk til alle for innlegg og tilbakemeldinger. Det er viktig for oss å være i kontakt med dere "der ute", så det er bare å fortsette å være aktive på forumet!

:yes:

Og så får jeg beklage at det ble et langt innlegg, men når det er så mange ting å svare på, så...
Lenke til kommentar

Har testet denne skriveren selv og ser Canon følger opp med sine konstruksjons feil denne gangen også, la meg liste de opp:

1.skriver hodet kan ikke byttes ut på pixma serien, hva gjør du når skriverhodet blir utslitt?? (for det blir det garantert)

2.Skriveren bruker mye blekk for å "flushe" skriverhodet ved oppstart og shudown, hvor blir dette av? jo fortsatt i en "skål" i bunnen av skriveren, når den blir full, hva gjør man da?

3.Inntørking av skriverhode og patroner er den vanligste feilen på Canon skrivere, har snakket med Canon og de sier følgende "om den tørker inn så er det en garanti sak" ok sa jeg, hva om den har stått et år uten å bli brukt og er inntørket, er det fortsatt garanti sak da? "nei da er det brukefeil" fikk jeg til svar.

 

En Canon skriver kan se bra ut i en test, men i praksis er det et meget dårlig produkt, ikke la dere imponere av "separate blekkpatroner" og "raske utskrifter". Det viktigste er at skriveren virker når du trykker "print" i mange år framover, og det er ikke det så sikkert at Pixma skriveren din gjør..

Lenke til kommentar
Kjøpte selv en blekkskriver for noen dager siden og ble skuffet når jeg kom hjem og det "manglet" USB kabel i pakka. Måtte en ekstra runde ned på sjappa å kjøpe kabel :( A-B USB kabler er ikke akkurat noe jeg har liggende i en haug.

Tradisjonelt har det aldri blitt sendt med kabel til skriver. I "gamle" dager med Centronics interface, så var kabelen relativt dyr pga. mange ledere og store kontakter, så da kan jeg skjønne det var slik. Men i dag hvor en USB kabel koster lite penger, så burde den vært med. Nøyaktig samme kabelen følger med i f.eks. scannere ;)

Lenke til kommentar
Vi har vurdert testing av fargelaserskrivere, men har foreløpig ikke hatt kapasitet til dette. Derimot har jeg snakket med Iver Gamme i PCWorld, som har testet 5 eller 6 fargelaserskrivere opp mot hverandre, samt sammenlignet med fotoblekkskrivere. Hans soleklare konklusjon er at fargelaserskrivere ikke kan måle seg med fotoblekkskrivere når det gjelder kvalitet på fotoutskrift. Vi får som sagt komme tilbake til dette i en eventuell senere test av fargelaserskrivere

 

Du, det var godt aa hoere. Ble litt lei meg naa, hadde haapet at laser kunne ta en sterk inner-runde, men men. Men generelt sett hvis man ikke trenger foto utskrift saa er det vel ikke noe iveien for aa ta ibruk en farge laser. Som jeg nevnte tidligere(eller gjorde jeg det?), er at jeg liker aa printe ut manualer og boker fra pdf-filer, som regel saa er det altid noe bilder eller diagramer i fila, jeg kunne godt tenke meg aa printe ut alt sammen i farge, men er liksom ikke avhengi av den super-flotte utskriften (foto kvalitet).

 

Hva mener du er best naar man printer endel som beskrivet over, bor jeg satse paa en farge laser som jeg bruker til generel utskrift (gjerne boker, manualer, websider, ting som man ikke trenger foto kvalitet?), eventuelt ha en blekkskriver som er bra paa foto kvalitet, men som jeg kanskje bruker naar jeg skal ha fine resultater (f.eks forside paa prosjekt oppgaver, printing paa CD/DVD, foto utskrift m.m).

 

Det blir jo gjerne dyrt i lengda hvis man maa spandere paa 100-350kroner hver gang man skal ha nytt blekk, og hvis det ikke holder til saa mange sider....Som laser gjor.

 

En Canon skriver kan se bra ut i en test, men i praksis er det et meget dårlig produkt, ikke la dere imponere av "separate blekkpatroner" og "raske utskrifter". Det viktigste er at skriveren virker når du trykker "print" i mange år framover, og det er ikke det så sikkert at Pixma skriveren din gjør..

 

Jo joss separate blekk patroner syntes jeg er VIKTIG, men (stort men), er losninga som Canon har valgt, blekke torker jo ut raskere enn det jeg skifter sokker (tatt paa spissen vel og merke). JEg har ikke anelse hvor mye det hadde kosta aa implementere et skrive hode paa patronen slik som HP gjor det. Men deven-dotte om jeg hadde likt om det kunne ha vert separate patroner samt hver patron har sin eget skrivehode....Blir vel kanskje for dyrt, men jeg skulle likta aa ha det....

 

Canon har bra produkter, men patron/skrive hode liker jeg ikke noe spesielt, pluss at blekket forsvinner fortere en olja lkyn (tatt paa spissen).

 

Frankie

Singapore

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
...Jeg syntes dette blir en spennende tid fremover, baade naar det gjelder printere fra Canon og andre leverandorer. Jeg er veldig game paa en Canon neste gang ogsaa, men problemet med uttorking av blekk er en liten "putting me off", saa vi for se...

 

Jeg har hatt en i865 stående i over to måneder uten å bli brukt, så nå skal jeg ta den frem og sjekke dette med uttørking av blekk.

 

Legger vel ut resultatet i en tråd her, tenker jeg.

 

Så får vi se om det blir en sak av det etterhvert, når vi skal sammenligne blekkteknologier eller noe slikt.

 

Det er selvfølgelig fordeler og ulemper med begge typer (integrert med skrivehode og separat).

 

HP hevder at deres system er enkelt, at det er mindre problem med uttørking av blekk, samt at du får nytt skrivehode hver gang du bytter patroner. Samtidig er det et faktum at HPs patroner er DYRE!

 

Canon hevder de har et bedre system, fordi du slipper å bytte en hel patron når en farge er brukt opp. Dessuten har forbruker "full oversikt" over blekkforbruket, noe som kan taes med en klype salt (da det går en del blekk til rensing, noe man har mindre kontroll over). At man kan se blekknivået i de transparente tankene, er unektelig en fin ting.

Canons blekktanker er jevnt over billige i forhold til HP.

 

HP svarer på dette med å si at en undersøkelse viser at den jevne bruker ikke vil sitte igjen med masse blekk av en eller to farger, på grunn av at det vil brukes jevnt av dette over tid.

 

Så her er det ord mot ord...

 

Så har man Epsons system, med separate tanker (i alle fall på R300 og R800). Disse er ikke gjennomsiktige, og Epson har hatt et frynsete rykte på seg tidligere (en chip som sa fra om at patronen var tom selv om det var blekk igjen). Dette er visstnok rettet opp i.

 

Jeg tok i denne sammenheng fram noen brukte blekkpatroner fra R800-testen.

Jeg åpnet tre patroner og hva fant jeg?

 

Den ene patronen (gul) var i følge systemet så og si helt tom (jeg fikk beskjed om at det var nok til et par utskrifter til i A4-størrelse). Denne var i praksis ikke tom - det er vanskelig å si hvor mye blekk som brukes per utskrift, sånn rett fra patronen, men det så ut til å være litt for god sikkerhetsmargin her.

 

De to andre patronene var IKKE tomme (vel og merke fikk jeg beskjed om at jeg kunne skrive ut 5 sider til i A4-størrelse). Men dette virket litt suspekt, for det var i følge min vurderingsevne nok til MER ENN 5 A4-sider til... Det er jo begrenset hvor mye en utskrift bruker av en farge når det er 8 å velge mellom.

 

Se vedlagte bilder av to av patronene (gul og gloss optimizer).

 

Jeg skal forsøke å skrive ut en del sider på R800, og kjøre en av patronene helt til systemet skriker... Så får vi se hva som skjer.

 

Lexmark har jeg ikke sett på, men de har heller ikke svart på mine henvendelser, så da får det være så lenge...

 

Det var vel nok for denne gang - har en tendens til å bli lange innlegg (alltid noe mer å ta tak i).

post-84-1097655796_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Gule farger?

 

Jeg lurer på hvordan dere klarer å få gulaktige farger når dere tester Canon-skrivere? Jeg har selv testet mange av disse, og får helt nøytrale farger med de fleste av dem, bl.a. med PIXMA iP4000 som dere nettopp skriver dere får gulaktig fargeskjær med.

 

Skriver dere ut med fargestyring fra Photosjop, eller med tilfeldige farger fra programvare som ikke bruker fargestyring?

Lenke til kommentar
Hei,

vi bruker Easy-Photoprint, som er Canons eget program. Gjør derfor ikke noe med bildene. Dette reflekterer hvordan de aller fleste forbrukere vil gjøre det.

Testbildene er det heller ikke noe merkelig med.

Så hvorfor vi får ulike farger vet jeg ikke.

Hvilket papir bruker du? Vi benytter Photo Paper Pro, noe som påvirker fargene.

Utskrift av farger på kopi/laserpapir blir atskillig mer nøytrale, likeså på Matte Photo Paper.

En annen ting er hva vil velger å kalle dette. "Gulaktig" kaller jeg det, "Magenta-aktig" kaller Ingar Taxt i Canon det. Nøytrale synes jeg uansett ikke at de er. Men det varierer mellom testbildene også.

Vi sammenligner med utgangspunktet (på skjerm) + andre skrivermerker. Da får vi de nevnte forskjellene.

Uansett fint at du er fornøyd med fargene på din(e) skrivere! Det er det viktigste.
Lenke til kommentar

Jeg skriver ut på Photo Paper Pro fra Photoshop, med originaler som har helt nøyaktige farger, bl.a. absolutt nøytralgrå fargeskala, og bruker Photoshop med korrekt fargestyring. Fargene blir helt nøytrale, kanskje litt lite mettede med iP4000, mens f.eks. iP8500 som jeg har nå får sterkere og mer mettede farger.

 

Canons programvare bruker jeg ikke, siden det ikke er dokumentert hvordan det jobber med fargene. OK at de fleste bruker det, men det er ikke dermed sagt noe mål på hva skriveren får til. Da må man ha kontroll på fargene, og det krever fargestyring under kontrollerte forhold.

Lenke til kommentar
Hei,

jeg tror det er lett å snakke litt forbi hverandre her.

Dersom jeg skulle bruke en skriver hjemme, ville jeg ikke nødvendigvis benyttet den medfølgende programvaren.

Saken her er at vi tester skriverne slik de aller fleste forbrukere vil benytte skriverne - ved å bruke den medfølgende programvaren.

De som kan mer om justering av de ulike parametrene, krever et annet resultat, og vil derfor bruke mer tid på bearbeidelse av bilder. De fokuserer mindre på om skriveren bruker lang eller kort tid på selve utskriften - de vil mest sannsynlig bruke mye lenger tid i Photoshop enn selve utskriften tar.

Testen er (som nevnt innledningsvis i testoppsettet) ikke skrevet for denne gruppen. En test skrevet for denne gruppen ville nok sett ganske annerledes ut - men man ville muligens komme i skade for å ikke vektlegge en del ting som "vanlige" forbrukere er opptatt av (PictBridge, Minnekortlesere, osv.).

Så i bunn og grunn blir det vanskelig å si noe entydig om hva "målet for hva skriveren får til" er for noe. Dette avhenger helt av hvem som bruker den, og hvordan den brukes.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...