Gå til innhold

TEST: HP Spectre x360 (2019)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tykke rammer alright.

 

Men 8gb ram i en pc til 15000kr år 2019??

 

Mobilen min har like mye...

 

Begynner å bli like pinelig som når mobilprodusentene dreiv å satte in 16gb lagring i top mobilene helt til det rett å slett ikke gikk an lengre.

 

Jeg har liksom 8gb ram i min 4-5 år gamle 3500kr pc.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte laptop i 2013 med følgende specs til 12500,-.

 

256GB SSD

1TB HDD

i7 HQ4700

16GB RAM

GeForce som var ganske bra på den tiden, og som fremdeles gjør nytten sin.

4x USB3

2x Display port

1x HDMI

 

Hvis jeg ikke husker feil var det verdens tynneste 17" laptop. Tror modellen heter MS-1771, eller Arya som den het hos Multicom.

 

Har vurdert å oppgradere ved flere tidspunkt pga skjermkortet, men når jeg ser prisene på dagens laptoper lurer jeg på hva som foregår. Modellen min er over fem år gammel men står ikke tilbake for noe av det som er på dagens marked til tilsvarende pris.

 

Denne laptopen er jo til og med både dårligere og dyrere, eller?

Lenke til kommentar

Hva!? Har jeg nettopp kjøpt en sjuer?  :angry:  :blink:

 

Jeg får vel ta på meg den litt stakkarslige rollen som krakilsk forsvarende fanboi en stakket stund...

 

Jeg kjøpte HP Spectre x360 13-AP0010no, som vel er lik den testede versjonen med unntak av bedre prosessor (i7 8565U), og dobling av RAM (16GB) og dobling av SSD (512GB), for en tusenlapp ekstra (tilbud 15 990,-). Hatt den en uke.

 

Når det gjelder skjermkantene er den vesentligste setningen i testen denne: "En formildende omstendighet er at vi har en hybridmaskin fremfor oss som kan dra nytte av at rammene er fine å gripe tak i når den brukes som et nettbrett." Nettopp! It's not a fault, it's a feature. Kantene er funksjonelle, og er der av en grunn - grunnen er den konseptuelle utformingen, en 2-i-1-maskin (der alt henger sammen alltid). At man subjektivt mener at kantene ser gammeldagse ut, er for så vidt greit nok - men subjektivt mener jeg at maskinen ser rå ut, og den oppfatningen bør også være grei nok? (Det skal dog sies at jeg personlig temmelig klart setter funksjon foran form/utseende - fint utseende er en bonus, funksjonalitet er et krav.)

 

Når det gjelder den lange passasjen om støy, trekker jeg fram denne setningen: "Fremover håper vi produsentene vil fokusere mer på støy og energieffektivitet enn å klemme ut de siste 10 prosentene med ytelse, som hjemmebrukere sjelden trenger, av prosessoren". Finn appen "HP Command Center" og start den - der kan vi stort sett kun påvirke påvirke en eneste ting; balansen mellom ytelse og viftebruk. Vi kan velge:

  1. Anbefalt av HP  "Optimaliserer systemytelse, vifte og temperatur"
  2. Ytelse  "Ideelt for programvare som krever kraftig bruk av CPU. Når den er aktivert, øker viftehastigheten for å kjøle ned enheten. Denne modusen støttes ikke på batteristrøm. Koble til strømadapteren din."
  3. Komfort  "Ideelt for situasjoner hvor enheten føles for varm å ta på. Når den er aktivert, vil viftehastighet øke og CPU-ytelsen vil reduseres for å kjøle ned enheten."
  4. Stille  "Ideelt for rolige omgivelser. Når den er aktivert, vil viften enten forbli avslått eller operere med minimum hastighet. CPU-ytelsen blir også redusert."

Da burde det være mulig å moderere store deler av innvendingene i testen som går på støy? Eller eventuelt forsterke kritikken av at HP forsøker å gjøre alle til lags?  :roll:

 

Er enig i kritikken om kortleseren. Er kanskje litt mer skeptisk til SureView-skjermen enn i testen, synes innsynsvinkelen (med SureView avslått) kan være begrensende - mulig jeg venner meg til det. SureView-funksjonen og kamera-bryteren er jo veldig OK å ha, da :) Støtter også at bruk av penn (og fingre) på skjermen funker ypperlig.

 

Personlig er mitt største ankepunkt prisen - selv med den tilbudsprisen jeg betalte, burde det strengt tatt vært dedikert GPU på plass. Men jeg kjøpte den nå likevel, er ingen spiller.  :)

 

I mine øyne er denne maskinen - som en 2-i-1-maskin betraktet - ikke perfekt, og følgelig ingen 10-er. Men den snuser definitivt på 9-tallet. Så jeg beholder min. :grin:

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte laptop i 2013 med følgende specs til 12500,-.

 

256GB SSD

1TB HDD

i7 HQ4700

16GB RAM

GeForce som var ganske bra på den tiden, og som fremdeles gjør nytten sin.

4x USB3

2x Display port

1x HDMI

 

Hvis jeg ikke husker feil var det verdens tynneste 17" laptop. Tror modellen heter MS-1771, eller Arya som den het hos Multicom.

 

Har vurdert å oppgradere ved flere tidspunkt pga skjermkortet, men når jeg ser prisene på dagens laptoper lurer jeg på hva som foregår. Modellen min er over fem år gammel men står ikke tilbake for noe av det som er på dagens marked til tilsvarende pris.

 

Denne laptopen er jo til og med både dårligere og dyrere, eller?

 

Detta er ein fjærlett maskin, og du betalar deretter. Dersom dei bærbare eigenskapane ikkje er relevante for deg, så får du meir for penga ved å kjøpa ein spillbærbar t.d.
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Ser at mitt innlegg i denne tråden har medført en liten oppdatering av artikkelen (dessverre uten at det er angitt at artikkelen er oppdatert, ei heller tidspunkt for oppdatering). Oppdateringen består av at følgende avsnitt er lagt til:

 

PS: Via HP Command Center kan du justere ned ytelsen til prosessoren og dermed oppleve noe mindre støy under belastning. Vi utfører imidlertid alle våret tester med HPs standardinnstilling, som heter «Anbefalt av HP».

 

Jeg er ikke imponert over den språklige presisjonen på det tillegget. Faktisk oppfatter jeg første setning som direkte villedende i to henseender. La meg illustrere hva vi snakker om:

 

post-73994-0-61706700-1551556529_thumb.png

 

I HP Command Center driver man aldeles ikke med avanserte/skumle ting som å "justere ned ytelsen til prosessoren". Der er ingen verktøy for å justere prosessorytelse direkte, slik artikkelen nå hevder. I stedet velger man en av fire Varmeprofiler, og dersom man ønsker en maskin som støyer lite, så velger man enkelt og greit alternativet "Stille" (slik jeg har gjort). 

Artikkelen beskriver støyeffekten av dette valget som at man kan "oppleve noe mindre støy under belastning". Det er pussig at man i det hele tatt forsøker å si noe om størrelsen av effekten (minimalt?, noe?, mye?) av valget, når man i setningen som følger etterpå sier at man har kjørt hele testen uten å velge denne varmeprofilen. 

 

Så - hvorfor beskrives valg av Varmeprofil som komplisert, og hvorfor antyde at effekten av det er laber? Det konspiratoriske svaret på det spørsmålet er at det rettferdiggjør at testen blåser i hele Varmeprofil-greia.

 

Før oppdateringen ga testen et inntrykk av at den ble utført med kritiske huller i produktkjennskapen - et hovedankepunkt mot maskinen var altså støynivå, samtidig som muligheten for å endre støynivået etter egne preferanser (feks "Stille") på 3 sekunder ikke ble nevnt. Etter oppdateringen av artikkelen er mitt inntrykk at det er viktigere å holde fast på testens opprinnelige betraktninger nærmest uansett enn det er å opplyse forbrukerne om produktets faktiske muligheter og begrensninger.

 

Jeg er sannelig ikke sikker på om i seg selv testen står til 7/10.

Endret av a_aa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...