Gå til innhold

TV og lydplanker - Kjøpsguiden 2021 (Vår)


Anbefalte innlegg

Jeg ville også prøvd den ut først, og gjort opp egen mening. Følg magefølelsen helt ut. Sett på noen Netflix-serier med Dolby Vision og spill PS4 / Xbox One i mørket for å se toppnivået,og se fotballkamp på TV2 Sport Premium eller Sumo (verst) for å se bunnivået.

Jeg er sportsidiot, men har vært fornøyd med LG C8 likevel fordi den er så dominant på alt det andre. Gleder meg likevel til QD OLED, microLED og at de norske TV-distributørene skal få ræva i gir med å oppgradere signalet. Egentlig er det litt synd at flere ikke klager på dette, ettersom TV2 sin offisielle unnskyldning har vært at "det ikke er nok etterspørsel i markedet". Det er selvsagt bare tull, de aller fleste vil ha høyere kvalitet, men de aller færreste har spesifikk kjennskap til HDR HLG f. Eks.

Jeg vurderer å lage en tråd der en sammenligner pris og signaltilbud i de ulike landene. Forhåpentligvis kan en få et slags opprop. Kanskje hvis nok folk sender info om tråden til Tek, at de også vil lage en sak ut av det. Ville jo vært en gullgruve for klikk, så ser ikke helt hvorfor de ikke allerede har tatt tak.

Tester når den er i hus. Gir en liten tilbakemld her.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gleder meg til å få på plass C8 til uka.. første 4K og HDR TV :)

Gratulerer! Jeg trodde HDR var en "gimmick", helt til jeg prøvde det selv. Anbefaler sterkt å skaffe deg HDR-innhold. Det er nok mange lovlige og ulovlige kilder, men jeg bruker i hovedsak Apple TV 4K til streaming, samt egen Plex-server.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7

Gratulerer! Jeg trodde HDR var en "gimmick", helt til jeg prøvde det selv. Anbefaler sterkt å skaffe deg HDR-innhold. Det er nok mange lovlige og ulovlige kilder, men jeg bruker i hovedsak Apple TV 4K til streaming, samt egen Plex-server.

 

 

Jo takk, HDR var en av grunnene til oppgraderingen. Det blir selvsagt kun HDR filmer fremover og jeg har gjort noen klar allerede. Har også bestilt en Vero4k+, som i tillegg til ODROID, såvidt jeg har skjønt er de eneste boksene som klarer å sende HDR metadata korrekt. Så det blir gadget fest denne uka :)

Lenke til kommentar

Hvordan fungerer Vero4K+ modellen? Kan en spille av Dolby Atmos med TrueHD lyd fra denne? Altså et rimeligere alternativ til nVIDIA Shield? Ser at den kun har USB 2.0 tilkoblinger? Er det meningen å spille av Dolby Vision / 4K HDR filer fra harddisker over USB 2.0 koblingen?

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

Men siden det er en OLED, ville det vært tilsvarende merkelig om den ikke fikk artifacts på 24 hz innhold, mest typisk streaming. Det blir litt som IPS uten IPS glow. Det hører litt til teknologien, på en måte. :p

 

 

Nei, alt er nok ikke like enkelt å få til på en OLED, men noe som kan tyde på at Philips kanskje har løst akkurat dette litt bedre enn andre produsenter; 

 

Lenke til kommentar

Jeg har fått litt råd til oppsettet mitt i stuen herfra, så tenkte å poste en tråd med resultatet! Kommer til å blande inn litt andre ting, som medieløsninger osv.

 

Oppsettet består av:

 

TV: LG OLED 65C8 (Kjøpt på Power med DNB-rabatt i februar/mars, kr. 17,600)

Lyd: Samsung HW-N960 (Kjøpt på salg på Elkjøp, kr. 9,990)

Gaming: Xbox One

Blu-Ray: Xbox One (Støtter kun 1080p, men planlegger oppgradering etterhvert)

Medieboks: Apple TV 4K (Kjøpt på salg på Coop Obs!, kr. 1,349)

TV-møbel: BOHUS Vision TV-Benk (Link) (Kjøpt på salg for kr. 4,999)

 

Server:

Selvbygget freeNAS-boks, med følgende specs og pris jeg betalte)

CPU: Intel Xeon E5-2630L v2 6C/12T (400 kr)

Hovedkort: Supermicro X9SRL-F (700 kr)

RAM: 24GGB ECC DDR3 (400 kr)

Lagring: 9x4TB Western Digital Red (Satt opp i ett ZFS2 "pool", som betyr at jeg kan miste to harddisker, uten å miste noe som helst data). Total brukbar lagringsplass ca. 24TB

Kabinett: Fractal Design Define R6 (Plass til opptil 11 3,5" disker) (ca. 8000 kr)

 

Serveren står plassert i boden, og er koblet til kablet nettverk. Serveren er tilnærmet lydløs pga. en stillegående Noctua-kjøler. Jeg tipper den trekker 50-100w i snitt. Alt innhold kan streames til alle "dingser" som støter Plex, både i leiligheten, og over internett. På hovedsoverommet har jeg Chromecast. Dette gjør at jeg kan starte en film/serie i stuen, for å så fortsette der jeg slapp på soverommet, eller omvendt. Plex støtter forresten også streaming av 4K HDR-innhold. Jeg bruker i hovedsak Apple TV sin Plex app.

 

Som bildene viser er TV-en veggmontert med kabelgjennomføringsboks slik at ingen kabler er synlig. Bakhøyttalere til lydplanken er også trådløs, med hver sin strømkontakt gjemt bak sofaen.

 

Alt er tilkoblet kablet gigabit-nettverk via router gjemt i TV-møbelet. Her har jeg også hub for smartbelysning i alle rom (IKEA Trådfri, enkelt, billig, og fungerer rimelig bra). WiFi fungerer selvsagt også, men kablet nettverk ble valgt ettersom det var enkelt å legge opp, og da slipper jeg å tenke på potensiell interferens mellom nærliggende WiFI-nettverk til naboene.

 

På soverommet har jeg en eldre 47" LG TV, kjøpt i 2014 for ca. 5000kr. Ikke noe spesielt overhodet, men det fungerer greit som en ekstra TV på soverommet.

 

Bilder:

post-103104-0-57239100-1566825192_thumb.jpg

 

 

 

Diskusjon klarer ikke rotere bildene korrekt... :)

post-103104-0-14524400-1566825208_thumb.jpg

 

post-103104-0-44903200-1566825219_thumb.jpg

 

post-103104-0-14416500-1566825234_thumb.jpg

 

Soverom:

post-103104-1381197_thumb.jpeg

 

 

Endret av Reeve
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7

Hvordan fungerer Vero4K+ modellen? Kan en spille av Dolby Atmos med TrueHD lyd fra denne? Altså et rimeligere alternativ til nVIDIA Shield? Ser at den kun har USB 2.0 tilkoblinger? Er det meningen å spille av Dolby Vision / 4K HDR filer fra harddisker over USB 2.0 koblingen?

 

 

Nå har jeg ikke mottatt den enda, så det gjenstår å teste. Men ja, den kan sende Atmos og DTS:X, og stort sett alle andre format du hiver mot den. nVidia shield er kanskje den dyreste media boksen du kan kjøpe, fordelen med den er at du kan bruke den til andre ting enn kun video avspilling. Vero, sammen med lignende mediaspillere, har en god VPU for hardware dekoding av video, men CPU er ikke mye å skryte av. Så de duger til Kodi, og thats it. Kostet meg 1200kr denne, men det er vel i den dyrere delen av skalaen for disse maskinene som baserer seg på media SoC fra AMLogic stort sett. F.eks alternativet som går for å være en av de aller beste, ODROID-N2, og koster ikke mer enn 600kr! Allikevel så tygger de unna full 4K HDR streamet over nettverk uten å blunke :)

 

Den har kun USB 2.0, men det er mer enn nok for å hente alle filmer du trenger (Full 4K HDR Blu-ray går fint over dette), så det er ingen begrensning på hastigheten du trenger. Stort sett så brukes disse for å streame fra nettverk, og jeg har en synology hvor alt ligger.

 

Dolby Vision støtter den ikke, men det er det heller ingen av media streaming boksene som gjør. Det har med lisensiering å gjøre, og at alle ledd må være HDCP compliant. Tvilsomt at det vil bli støttet i noen av disse boksene i nærmeste fremtid. Men det inkluderer forsåvidt nVidia shield og Apple TV også, som har begrenset støtte til et par apps som Netflix, etc. Bruker man Kodi så er det med ett værre.

 

Jeg kjøpte denne som alternativ til nVidia shield (som også har et kobbel av andre problemer på lasset).

 

Men så gjenstår det å se hvor bra det funker i praksis da. Har ikke brukt OSMC (med Kodi på) før så blir spennende. Har hatt en Windows 10 HTPC tidligere, men der er HDR støtten så godt som ikke eksisterende, så ikke noe alternativ å holde liv i den lenger.

 

Edit: Lurer generelt på og om DV egentlig i praksis er noe bedre en HDR10 på en C8, da TV-en ikke utnytter max brightness av HDR10 standarden en gang, 1000nits? Eller er det andre ting som gjør det overlegent? Vet jo av DV har dynamisk metadata i motsetning til HDR10, men usikker på den praktiske betydningen av dette.

Endret av Slettet-qfohT7
Lenke til kommentar

Snip

 

Herregud så deilig setup.  :dribble: Merker det hadde vært kult med 65 tommer her også, men venter nå faktisk på QD OLED eller MicroLED før det blir ny oppgradering.

 

Nå har jeg ikke mottatt den enda, så det gjenstår å teste. Men ja, den kan sende Atmos og DTS:X, og stort sett alle andre format du hiver mot den. nVidia shield er kanskje den dyreste media boksen du kan kjøpe, fordelen med den er at du kan bruke den til andre ting enn kun video avspilling. Vero, sammen med lignende mediaspillere, har en god VPU for hardware dekoding av video, men CPU er ikke mye å skryte av. Så de duger til Kodi, og thats it. Kostet meg 1200kr denne, men det er vel i den dyrere delen av skalaen for disse maskinene som baserer seg på media SoC fra AMLogic stort sett. F.eks alternativet som går for å være en av de aller beste, ODROID-N2, og koster ikke mer enn 600kr! Allikevel så tygger de unna 4K HDR streamet over nettverk uten å blunke :)

 

Den har kun USB 2.0, men det er mer enn nok for å hente alle filmer du trenger (4K HDR Blu-ray går fint over dette), så det er ingen begrensning på hastigheten du trenger. Stort sett så brukes disse for å streame fra nettverk, og jeg har en synology hvor alt ligger.

 

Dolby Vision støtter den ikke, men det er det heller ingen av media streaming boksene som gjøre. Det har med lisensiering å gjøre. Tvilsomt at det vil bli støttet i noen av disse boksene i nærmeste fremtid. Men det inkluderer forsåvidt nVidia shield og Apple TV også, som har begrenset støtte til et par apps som Netflix, etc. Bruker man Kodi så er det med ett værre.

 

Jeg kjøpte denne som alternativ til nVidia shield (som også har et kobbel av andre problemer på lasset).

 

Men så gjenstår det å se hvor bra det funker i praksis da. Har ikke brukt OSMC (med Kodi på før) så blir spennende. Har hatt en Windows HTPC tidligere, men der er HDR støtten så godt som ikke eksisterende, så ikke noe alternativ å holde liv i den lenger.

 

Edit: Lurer generelt på og om DV egentlig i praksis er noe bedre en HDR10 på en C8, da TV-en ikke klarer max brightness av HDR10 standarden en gang, 1000nits? Eller er det andre ting som gjør det overlegent?

Netflix osv. har Dolby Vision støtte gjennom TVen, så det går i grunn fint. Jeg ville anbefalt deg å fyre opp for eksempel Stranger Things med Dolby Vision på Netflix. Det er ganske overlegent HDR10 imo. Har dynamisk metadata, som vil si at det ikke blir noe clipping dersom TVen ikke klarer 1000 nits kontinuerlig. Ikke like stor forskjell som fra SDR til HDR, men merkbart. 

 

Jeg bestilte nå en Vero4K+. Trenger ikke spill-greiene til nVIDIA Shield, da jeg har PS4 fra før. Også lest at Vero4K+ faktisk har litt bedre bildekvalitet også. Ikke verst til prisen. 

 

Håper dermed at jeg endelig kan få Dolby Atmos på UHD BluRay Remux-filmer med Dolby TrueHD (Atmos). Jeg kan nok ikke bruke Gigabit til å streame innholdet (har ikke fiber på hjemaddressen i Stavanger), men skal prøve å koble til en ekstern SSD. Dessverre for meg så tok SSDen nettopp kvelden, og når jeg sende sak til forsikringsselskapet (LOFavør), ville de ikke erstatte den, fordi den nye Samsung T5 kostet 981 kr, og minstesummen måtte være 1000 kr sa de...  :rofl: Da jeg kjøpte Samsung T3 (den som sluknet), kostet den 2000 kr, så det er imo ganske latterlig oppførsel. Jeg skal lage ny sak med en gang SSDen får en liten prisoppsving, sånn at den bikker 1000 kr.  :confused:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7

Netflix osv. har Dolby Vision støtte gjennom TVen, så det går i grunn fint. Jeg ville anbefalt deg å fyre opp for eksempel Stranger Things med Dolby Vision på Netflix. Det er ganske overlegent HDR10 imo. Har dynamisk metadata, som vil si at det ikke blir noe clipping dersom TVen ikke klarer 1000 nits kontinuerlig. Ikke like stor forskjell som fra SDR til HDR, men merkbart. 

 

Jeg bestilte nå en Vero4K+. Trenger ikke spill-greiene til nVIDIA Shield, da jeg har PS4 fra før. Også lest at Vero4K+ faktisk har litt bedre bildekvalitet også. Ikke verst til prisen. 

 

Håper dermed at jeg endelig kan få Dolby Atmos på UHD BluRay Remux-filmer med Dolby TrueHD (Atmos). Jeg kan nok ikke bruke Gigabit til å streame innholdet (har ikke fiber på hjemaddressen i Stavanger), men skal prøve å koble til en ekstern SSD. Dessverre for meg så tok SSDen nettopp kvelden, og når jeg sende sak til forsikringsselskapet (LOFavør), ville de ikke erstatte den, fordi den nye Samsung T5 kostet 981 kr, og minstesummen måtte være 1000 kr sa de...  :rofl: Da jeg kjøpte Samsung T3 (den som sluknet), kostet den 2000 kr, så det er imo ganske latterlig oppførsel. Jeg skal lage ny sak med en gang SSDen får en liten prisoppsving, sånn at den bikker 1000 kr.  :confused:

 

 

Jeg har absolutt tenkt å teste Dolby Vision demo klipp. Har også hentet ned noen nye filmer, bla.a Godzilla i både DV og HDR10 versjon for å se forskjellen, selv om jeg må spille av førstnevnte gjennom TV-en og ikke media spilleren for at DV skal funke. Kan heller ikke skjønne hvorfor det skal bli noe "clipping" grunnet manglende dynamiske metadata? Da må det i så fall være noe krøll med tone mapping i TV-en i forhold til kilden, eller at kilden ikke sender 10bits fargedybde korrekt på HDR innhold. Nå bare tipper jeg såklart, men kan ikke skjønne hvorfor akkurat det skulle oppstå.

 

Forresten ikke skyt meg om boksen ikke fungerer optimalt da, jeg har som sagt ikke testet den selv enda ;) Men kunne vert spennende å hørt en rapport ;) Det jeg likte med Vero var at det er plug-and-play, og man slipper å styre med installering av diverse OpenELEC eller andre Linux varianter.

 

Bare sånn FYI, TrueHD er ikke Atmos, eller skrev du feil i innlegget ditt? Atmos er en extension til TrueHD, og vil bli spilt av dersom forsterkeren/receiveren din støtter det. Dersom den ikke gjør det blir TrueHD sporet spilt, altså en fallback.

 

Jeg tenkte ikke streaming over nettet forresten, men streaming fra nettverks disk ol. F.eks så har jeg alle filmer og tv-serier liggende på en synology drive på naborommet, med kablet nettverk mellom. I så måte "lokal streaming" ;)

Endret av Slettet-qfohT7
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7

Netflix osv. har Dolby Vision støtte gjennom TVen, så det går i grunn fint. Jeg ville anbefalt deg å fyre opp for eksempel Stranger Things med Dolby Vision på Netflix. Det er ganske overlegent HDR10 imo. Har dynamisk metadata, som vil si at det ikke blir noe clipping dersom TVen ikke klarer 1000 nits kontinuerlig. Ikke like stor forskjell som fra SDR til HDR, men merkbart. 

 

 

Siden det hørtes litt merkelig ut, så sjekket jeg litt mer. Det ser ut som nVidia shield boksene har hatt store problemer med color space output, noe som ikke er blitt fikset før firmware 7.2.2. Så du har nok heller blitt utsatt for en bug i programvaren fra et team som burde vært proff nok til å teste HDR skikkelig før release. Har du clipping (eller color banding) så virker det mer sannsynlig at har skjedd. Du har sånn sett gjort en god investering i Vero boksen :)

Endret av Slettet-qfohT7
Lenke til kommentar

Leste litt mer om det nå, og konsensus var vel egentlig at DTM har økt massivt i kvalitet, og at forskjellen derfor ikke er så stor. Interessant nok. For jeg mener fremdeles jeg kan se nokså tydelig forskjell på DV og HDR10 + DTM. Men kanskje det bare er innbilning eller veldig godt kildemateriale på DV jeg har prøvd. ?

Lenke til kommentar

Har prøvd en stund å få tak i 65" C8, men uten hell. Nådde nesten å kjøpe Power sin siste på DNB dager til 20k før 20% rabatt, men noen på nett snappet den. 

 

Noen som vet hvor det er mulig å få tak i den, eller har en anbefaling på noen som er like bra i samme pris-range?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7

Har prøvd en stund å få tak i 65" C8, men uten hell. Nådde nesten å kjøpe Power sin siste på DNB dager til 20k før 20% rabatt, men noen på nett snappet den. 

 

Noen som vet hvor det er mulig å få tak i den, eller har en anbefaling på noen som er like bra i samme pris-range?

 

 

For ikke å snakke om at de nå har skrudd prisen *opp* til 27k ;)

Lenke til kommentar

Har prøvd en stund å få tak i 65" C8, men uten hell. Nådde nesten å kjøpe Power sin siste på DNB dager til 20k før 20% rabatt, men noen på nett snappet den. 

 

Noen som vet hvor det er mulig å få tak i den, eller har en anbefaling på noen som er like bra i samme pris-range?

Seint på året stocks er sikkert tomme. Vendt på C9 faller i pris blir sikkert rundt samme prisen sein vår tidlig sommer neste år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...