Gå til innhold

SNIKTITT: Gigantbatteri og heftige spesifikasjoner fra Lenovo


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Min (gamle) Xperia Z2 har også ultra stamina modus som gir flere dager bedre batteritid i bytte mot redusert funksjonalitet. (Kamera, meldinger og noen andre fungerer). 

Imidlertid gjelder samme prinsippet som i alle år at dersom det er dårlig dekning, (les manglende), der du er så vil batteriet tappes relativt kjapt uavhengig av strømsparemodus. Eneste som hjelper da er flight mode, eller å skru av mobilen.

Lenke til kommentar

Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 615, 4 x Cortex A53 @ 1,5 GHz + 4 x Cortex A53 @ 1 GHz, Adreno 405, 2 GB RAM

Jeg skjønner ikke helt poenget med en sånn oppbygning av prosessoren. Kan noen forklare hvorfor de gjør det sånn i stedet for å fjerne de fire tregeste fysiske kjernene og heller bare klokke ned de fire resterende ved behov? Det bør jo spare en hel del kostnader å slippe å produsere 8 fysiske kjerner når de kunne dynamisk klokket ned og opp de 4 resterende. Lavere kostnader og samme ytelser. Hva er forklaringen?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 615, 4 x Cortex A53 @ 1,5 GHz + 4 x Cortex A53 @ 1 GHz, Adreno 405, 2 GB RAM

Jeg skjønner ikke helt poenget med en sånn oppbygning av prosessoren. Kan noen forklare hvorfor de gjør det sånn i stedet for å fjerne de fire tregeste fysiske kjernene og heller bare klokke ned de fire resterende ved behov? Det bør jo spare en hel del kostnader å slippe å produsere 8 fysiske kjerner når de kunne dynamisk klokket ned og opp de 4 resterende. Lavere kostnader og samme ytelser. Hva er forklaringen?

Vil du ha den korte eller lange versjonen?

Jeg kan hvertall si at denne konfigurasjonen er klart bedre enn 4 kjerner.

Lenke til kommentar

Selv om det sånn sett ikke er big.LITTLE iom at det er 2 A53 cluster med 4 kjerner, er det likevel big.LITTLE som brukes her. I denne generasjonen har vi jo sett mye big.LITTLE. Det er og veldig stor forskjell på hvor gode produsentene er til å få det til. HiSilicon har klart mer problemer enn Qualcomm, samtidig som de igjen ligger bak Samsung. Det er få som vet de, men mange av forbedringene i 7420 fra 5433 er langtm er enn 14nm. De gjorde en veldig god jobb med å forbedre en rekke ting relatert til strømforbruk, noe du ser at SD810 tydelig lider av å ikke ha. Den er ganske lik som Exynos 5433 på det området.

 

Android er faktisk utrolig godt optimalisert for 4 kjerner. De aller aller fleste oppgaver støtter skikkelig 4-kjerner. Enkelte oppgaver som browsing(noe av det tyngste en CPU gjør til vanlig) støtter helt opp til 8, da med Chrome. Play store oppdatering av apper støtter fint 10 om ikke mer!

 

CPU frekvens og strømforbruk skalerer jo ikke liniert. Så høye frekvenser trekker mye mer strøm per Hz enn lave frekvenser. Det er og poenget med A57. Du legger trådene over på A57, fordi den blir mer økonomisk over et visst punkt. Du kan og ha scenarier den den bruker en kjerne i A57 clusteret og 3 i A53.

 

De gode SoCene er utrolig gode til strømkontroll. Noe som vil si at de kan power, eller clock gate kjerner og idle kjerner eller hele clustere på virutuelt null strømforbruk. På denne måten vil ikke tilstedeværelsen av ekstra kjerner som ikke alltid gjør noe påvirke strømforbruk.

 

Det å ha to A53 clustere vil jo derimot ikke utnytte dette like bra. Du har ingen cluster som kan ta tunge oppgaver på lavere frekvens og lavere effektforbruk. Uansett hvilket cluster du har det på vil det bruke like mye strøm. At de har et cluster klokket lavere er nok fordi de ikke ønsker å ha begge på 1,5 Ghz. Da vil de nok heller at brukeren skal vente litt ekstra. To A53 på 1,5 Ghz er ikke bra for batteriet akkurat.

 

Likevel finnes det som sagt mange bruksområder, ganske vanlige bruksområder som tar i bruk 5-8 kjerner. Ikke så mange av de svært lette oppgavene, men av oppgaver som krever litt mer CPU som web-browsing. Da forhindrer du en 1,5 Ghz på det ene A53 clusteret. Da vil du få en lavere frekvens på begge cluster og bruke dem begge. På denne måten vil du spare strøm når CPU blir utsatt for mer krevende oppgaver slik at ting som web-surfing, oppdatering av apper osv ikke spiser batteri.

 

Her har du bilder som illustrerer effektforbruk ved forskjellige frekvenser for A53 og A57 clusterene, og når den flytter tråder opp og ned mellom clusterne: (Se og forksjellen mellom Exynos 5433 og 7420 (!))

7420-perfw.png

5433-perfw.png

 

Dette er ellers det anandtech skriver om bruken av to A53 cluster:
"The 8 little-core designs are mostly targeted at the entry- and mid-level where adding a secound Coretex A53 cluster can be very cheap way of still providing benefits in every-day usages, particularly in web-browsing"

Det er åpenbart ikke veldig kostbart å legge ved et ekstra A53 cluster. Så selv om 2 little cluster i big.LITTLE ikke er like effektivt som et big og et little (kan bruke en big tråd og 3 little f.eks i 4 kjernede apps) så har det fortsatt nok for seg i strømsparing til at det er verdt det for produsentene å legge ved det ekstra clusteret. Du vil jo få bedre ytelse selvfølgelig.

 

Alt dette har jeg fra denne testen fra anandtech: (ganske lang, mye resultater å fordøye):

http://www.anandtech.com/show/9518/the-mobile-cpu-corecount-debate

De ser og for seg mange tilfeller der MediaTek sin kommende 4XA53+4XA53+2XA72 kan være et veldig bra design (altså 10 kjerner)

Det er og interessant at de har kommet frem til at dette designet er utrolig bra, og noe som produsenter som bruker dette vil få stor fordel av fremover (Samsung, HiSilicon, MediaTek). Nå som Qualcomm går over igjen til custom 4-kjerner.

 

Og ellers, folk som sier "Hva er vits me så mye kjerner, er bare et race for ytelse som vi ikke trenger" og lignende har åpenbart ikke forstått big.LITTLE. Hele poenget med big.LITTLE er å utnytte mange kjerner til å øke effektivitet, og ikke ytelse. Det er jo ganske forskjellig fra 8 kjernedesign til Intel på desktop. Når MediaTek kommer med 10 kjerner er det på ingen måte et ytelsesmonster. Hele formålet er at det skal være utrolig effektivt.

Endret av TKongen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...