Gå til innhold

Guide: Se hvordan vi bygget øl-tårnet i kabinettet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Artig artikkel og bra utnyttelse av gammelt kab.

 

Får vel si skål her med ett glass med eget hjembrygg. Tenker selv å gå over til fat når jeg skal lagre brygget jeg brygger meg etter at det har gjæret ferdig.

Kan jo være artig å kombinere dette med ett egnet kjøleskap i lite format for kjøling :).

Lenke til kommentar

Ja fat er absolutt å foretrekke for lagring. Med fat blir det også lett å karbonisere ølet uten ettergjæring.

 

Personleg så ville eg nok bygd tappetårnet med eit anna utganspunkt enn eit kabinett. Skal ein fyrst bruke eit kabinett så burde ein utnytte straumforsyninga til å legge inn litt effekter i form av lys (og lyd?)

Lenke til kommentar

Hehe, hva slags lyder kunne du tenkt deg at en tappekran for øl skulle spille? :p

 

"One pint for you sir" med britisk uttale?

 

Nei har ingen anelse. Men dersom ein ikkje vil ha noken form for effekter, så er det vell mykje finare med ei lakkert kasse eller liknande.

 

Eit gammalt kabinett som står på bardisken uten nokon funksjon er ikkje så kult.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Wolfsi, det fungerer ikke siden øl skal være kjøligere enn romtemperaturen.

Om man derimot går for en kjølt vannløsning (chilled water) og lager en custom kjøleblokk løsning man kan putte fatene oppå/nedi kan det fungere veldig bra. Jeg mener på det var Nizzen som hadde en slik kjølt vann løsning der han kunne ha 4C på vannet, med en ekstern radiator med intergrert varmepumpe for kjølingen av vannet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Wolfsi, det fungerer ikke siden øl skal være kjøligere enn romtemperaturen.

Om man derimot går for en kjølt vannløsning (chilled water) og lager en custom kjøleblokk løsning man kan putte fatene oppå/nedi kan det fungere veldig bra. Jeg mener på det var Nizzen som hadde en slik kjølt vann løsning der han kunne ha 4C på vannet, med en ekstern radiator med intergrert varmepumpe for kjølingen av vannet.

 

unnskylder meg her ved at jeg ikke har mer erfaringen med øl en et par glass totalt (er 16 og har vært steder hvor 16 er drikke alder når jeg har drukket)

Lenke til kommentar

Luftkjøling vil fungere greit på stout og porter.

 

Hovedproblemet er at det er umogleg å få plass til fatet inne i eit så lite kabinett.

 

 

 

Det som kanskje kunne fungert er å bruke litt av CO2en til å kjøle ned tappeslangen før ølet når tappekrana.

Problemet er at det nok ville bli eit svært liteeffektivt system. Det ville nok gått med mykje gass for å kjøle ned ein halvliter.

Lenke til kommentar

Greit bygg det der........Utfordringen må bli at det også blir bygget inn hardware i tillegg i kabinettetDa kan jeg bli imponert........

 

Det bør da være plass til et mini-itx oppsett øverst i kabinettet. Da snakker vi stue-PC.

 

Neste prosjekt: bygge espresso-maskin in i allerede fungerende kabinett, og benytte overskuddsvarmen til å lage kaffe med.

Lenke til kommentar
Wolfsi, det fungerer ikke siden øl skal være kjøligere enn romtemperaturen.Om man derimot går for en kjølt vannløsning (chilled water) og lager en custom kjøleblokk løsning man kan putte fatene oppå/nedi kan det fungere veldig bra. Jeg mener på det var Nizzen som hadde en slik kjølt vann løsning der han kunne ha 4C på vannet, med en ekstern radiator med intergrert varmepumpe for kjølingen av vannet.
unnskylder meg her ved at jeg ikke har mer erfaringen med øl en et par glass totalt (er 16 og har vært steder hvor 16 er drikke alder når jeg har drukket)

 

Dette har med fysiske lover å gjøre, ikke øldrikking.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...