Gå til innhold

Sniktitt: Snapdragon S4 Pro APQ8064


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Til artikkelforfatter - hadde ikke vært en idé å blande inn litt Tegra 3 propaganda inn i Qualcomm-propagandaen? Du er jo helt åpen med at du bruker informasjon utelukkende fra en media-event, så en kan jo ikke klage på at du prøver å lede noen.

 

Ellers er det et par ting det går an å spørre om, når en er så heldig å ha kilder+hardvare for hånden. Som hvor høy klokkehastighet prosessoren går på, hva strømforbruket er før ytelsen i testen oppnås, hvordan bussen fungerer, hva slags flaskehalser en har i SoC-oppsettet, osv.

 

Dette er ting som avgjør om telefonen varer i to timer om skjermen slår seg på. Eller om 3d-grafikk kan brukes i "skrivebord" konteksten uten at batteriet dør. Eller hvordan responsen er i mellom applikasjoner, osv. Hvordan fungerer strømstyringen - sliter Qualcomm SoCer fremdeles med høyt "idle" forbruk, siden ikke delene kan skrus av og på uten å kræsje den interne logikken på "hovedkortet"? Hvordan er båndbredden over grafikk-broen mens "eksterne modem" er slått på. Hvordan går det med streaming utenfor forberedte tester, når en kjører andre program. Hvordan ser respons-skjemaet ut når mange program kjører samtidig, etc.

 

Er nødt til å spørre om sånne ting når du først er der, vet du! :p

Lenke til kommentar

Nipsen: Vi har sammenliknet med tallene fra en annen av de råeste systembrikkene som er i salg; Exynos 4412 fra Samsung. Ytelsesmessig er den ikke så grusomt langt unna Nvidias alternativ.

 

Klokkehastigheten S4 Pro opererer med er 1,5 GHz på full pupp. For å makse batteritiden justerer systembrikken dette individuelt per kjerne. Akkurat hvor godt f.eks. strømstyring fungerer i praksis er ting vi må komme tilbake til når vi tester et produkt fullt ut.

 

Dragavon: Det hører til i en sniktitt - men legg merke til at byggekvaliteten vanligvis er en svært stor del av disse tekstene og havner øverst, mens her er det en forholdsvis liten del som havner langt nede. Selv om referansedesignen ikke havner på Elkjøp med det første er det mulig å kjøpe den. Både på grunn av det og fordi den er bygget på en såpass spesiell måte fant vi det riktig å nevne det :)

Lenke til kommentar

Det er problematisk å finne gode benchmarkprogrammer for android, mange gir helt merkelige resultater. De testene jeg normalt ser mest på er sunspider og glbenchmark. Den eneste gputesten jeg vet om som i det hele tatt er en utfordring for denne tableten er egypt hd testen i glbenchmark, og der gjør denne det også bedre enn noen andre...

Lenke til kommentar

Sitat fra artikkelen:

"Brettet gjør det også meget bra i Quadrant 2, selv om avstanden ned til Samsungs heftigste nettbrett ikke er så fryktelig lang i denne testen."

 

Dette kan lett tolkes som om at man ser samsung sitt heftigste nettbrett i det bildet (noe man ikke gjør).

 

De har jo valgt å teste samsung sitt eldste nettbrett som bruker tegra 2. Hadde de testet mot Note 10.1 fremfor Tab 10.1, ville nok avstanden vært betraktelig lavere :-)

 

Note 10.1 har blitt målt til ca. 5700, for de som lurer (altså er det det raskeste brettet du får kjøpt i vanlig butikk, så vidt jeg vet).

Lenke til kommentar

secondarykid: Optimus G skal rulles ut Korea og Japan i løpet av perioden fra september (Korea) til november (Japan). Til Europa kommer den først senere, og sannsynligvis snakker vi om tidlig neste år før den kommer til Norge.

 

Dette er foreløpig det eneste produktet med S4 Pro som er 100% ferdig, og som er i salg.

Lenke til kommentar

secondarykid: Optimus G skal rulles ut Korea og Japan i løpet av perioden fra september (Korea) til november (Japan). Til Europa kommer den først senere, og sannsynligvis snakker vi om tidlig neste år før den kommer til Norge.

 

Dette er foreløpig det eneste produktet med S4 Pro som er 100% ferdig, og som er i salg.

Kanskje ikke helt, for både Xiaomi MI-2 og Oppo Find 5 kommer med brikken. Førstnevnte kommer i oktober og Oppo Find 5 noe senere. Desverre er begge ekslusive til Kina.
Lenke til kommentar
Det første som slo meg var en aalt for tykk ramme, men må kansje til for å drive den..
Nå trenger nettbrett den dag i dag et sted du kan holde de. I framtiden håper jeg i midlertid på teknologi som ser forskjellen på "holding" og "trykking" slik at hele brettet kan være en skjerm.

 

Det kan man i teorien gjøre i software (Man kan feks bruke en "onfingerup" og sjekke hvor lenge fingen var nede. Alternativt kunne man laget noe som detekterte hva som var tomler (det bør jo være mulig å identifisere hvordan en tommel mattematisk ser ut på trykk vs en fing (på skrått, ca 30-45 grader). En alternativ løsning ville vært å gjøre den ytterste delen av skjermen til "non touch", men fremdeles ha bilde der. Veldig mange nettbrett har en del marg rundt ikonene uansett, så det ville jo vært null stress å gjort slik at margen da var der du holdt fingrene.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...