Gå til innhold

AMD fester grepet om budsjettmarkedet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Llano er ikke særlig raske fordi de er AMDs trygghetsforsikring mot langvarige problemer og utsettelser av bulldozer-kjernene. Llano benytter gamle Phenom II-kjerner. Llano (32nm) skal etter planen bli oppgradert med bulldozerkjerner i løpet av 2012 til kodenavn Trinity (32nm).

 

Den kommende Bulldozer-baserte Zambesi (FX-serien) har ikke integrert GPU og AM3+ sokkelen synger allerede på siste vers før AM3+ prosessorene er lansert. Den skal erstattes av FM2 sokkelen allerede i 2012 som blant annet muliggjør integrert GPU. Detaljene rundt FM2 er ikke avslørt ennå men jeg blir ikke forundret om det betyr flere minnekanaler. AMDs svar på LGA1366/LGA2011. Sokkel FM1 (Llano-sokkelen med to minnekanaler) regner jeg med vil vare til ca 2014.

 

Jeg er veldig spent på bulldozer ytelse, pris/ytelse og watt/ytelse, men vil helst ha en FM2-variant (Kommodo) med GPU eller en Trinity. Begge deler vil by på bulldozerkjerner i kombinasjon med GPU.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Ulåst multiplier gjør det lettere for ikke-overklokkere å klokke sine prosessorer uten å tenke så mye på resten av oppsettet (RAM, hovedkort osv.). At AMD tilbyr dette i lavprissegmentet sitt er en nyhet i seg selv, da Intel forbeholder slike fordeler for de dyrere prosessorene sine.

 

At APU-ene som så langt har blitt lansert ikke er tallknusingsmonstre er fordi de er rettet mot energieffektivitet og billig GPU-kraft. Kraften kommer, som kjent, med Bulldozer.

Lenke til kommentar

Det er veldig variabelt fra program til program.

 

Programmer faller som regel i to kategorier:

 

A. De som kun bruker én kjerne

B. De som støtter "uendelig" antall kjerner

 

I kategori B er det veldig variabelt hvor effektivt de klarer å utnytte antall tilgjengelige kjerner. Ytterlighetene er:

 

B1. De som til tross for å støtte uendelig antall kjerner ikke får noen ytelsegevinst av det

B2. De som får full gevinst av å bruke "uendelig" antall kjerner

 

De fleste desktopprogrammer i kategori B utnytter i snitt 2-4 kjerner, men det er selvsagt et mindretall som utnytter enten mindre enn 2 eller mer enn 4 kjerner. Det er fult mulig å finne desktop-programmer som klarer å utnytte f.eks 32 kjerner med over 50% effektivitet om man leter litt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...