Gå til innhold

Nordmenn piratkopierer mest i Norden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Denne undersøkelsen viser jo at vi er relativt "snille" i forhold til resten av europa, selv om jeg trodde Sverige og Finland var verre enn oss.

At vi er verst i Norden er i ikke riktig ifølge undersøkelsen, da dere selv skriver at Island er blant verstingene med omtrent dobbelt så høy prosentandel enn oss...

Lenke til kommentar

Har vært borti at folk piratkopierer selv om de har kjøpt original programvare, rett og slett for at det er mindre kjas med piratkopien. Lurer på hvor stor andel dette gjelder. Det samme lurer jeg på hvor mange som laster ned et program og bruker det en-to ganger i løpet av et år, eller for å prøve ut en stund istedenfor å få mas fra prøveversjoner.

Lenke til kommentar

Undersøkelsen viser uansett at et piratkopiert eksemplar ikke vil si det samme som et tapt salg. Andelen piratkopiering er størst i økonomisk svake land. Det er ganske åpenlyst at mange av brukerne her ikke ville hatt/tatt seg råd til å faktisk betale for programvaren. Det firmaene derimot tjener på er økt popularitet av sin programvare i tillegg til at enda flere lærer seg å bruke nettopp dette programmet. Når de en gang i fremtiden kan ta seg råd til å kjøpe et lovlig eksemplar så er det større mulighet for at de velger programvaren de er kjent med.

 

Det samme gjelder også når man ser på brukergruppene. Spesielt unge folk piratkopierer mye, mennesker som ellers ikke vill hatt råd til å kjøpe dyre programvarer. Det samme som er nevnt over gjelder også for dem.

 

Når det er snakk om at bedrifter eller lignende bruker programvare ulovlig så er det litt mer alvorlig, men langt fra det populære medier fokuserer på.

Lenke til kommentar

For å være ærlig synes jeg ikke det at privatfolk piratkopierer programvare som for eksempel Photoshop til eget bruk er et stort samfunnsproblem. De hadde uansett ikke hatt råd til å kjøpe fullversjonen, så det er ikke snakk om et reelt tap for Adobe. Det som derimot skjer er at de lærer seg og blir vant til Photoshop og derfor kommer til å velge Photoshop i fremtiden om de skulle få bruk for et bildebehandlingsprogram til bedriftsbruk, noe Adobe tjener på i lengden.

 

Om bedrifter som tjener store penger derimot bruker piratkopiert programvare er jeg enig i at det er et samfunnsproblem. Da kunne de godt påspandert seg fullversjonen, det er bare snakk om lommerusk i et typisk firmabudsjett.

 

Her i Norden er kunde-firma-forhold ofte basert på tillit, den samme ordningen synes jeg burde gjelde for programvarefirmaer. Når de låser ned programvaren mot piratkopiering slik at det blir komplisert å ta i bruk den selv for de som har lovlig lisens, skyter de seg i praksis i foten.

 

Heldigvis er det ikke alle firmaer som har like firkantet praksis. Jeg vet for eksempel at det er ganske lett å få tak på en trygg, virus-fri fullversjon av Adobe-programmene fra Adobe selv om man gjør de rette tingene (hvordan går jeg ikke inn på her da det er mot forumreglementet). Det er snakk om et "hull" som Adobe kunne ha tettet, men som de velger å ikke gjøre noe med da de vet at de tjener på piratkopiering og på å vise tillit til betalende kunder i lengden.

Endret av A-Jay
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Mye av dette er ren metodefeil.

 

En av feilkildene er at nordmenn oppgraderer oftere enn i andre land, men beholder programvaren. Bortsett fra Windows OEM lisenser som er bundet til hovedkortet (og som normalt også følger med når man kjøper ny maskin) så er dette helt greit og lovlig.

 

I tillegg så er det faktisk en god del som installerer Åpen programvare som ikke registreres i salgs-statistikken. Spesielt OpenOffice ser jeg fler og fler som bruker på PCene sine hjemme. Og jeg har vært borti mange som installerer Linux både hjemme og på jobb uten å rope høyt om det.

Lenke til kommentar

Som kjent er metodikken i denne typen propaganda fra BSA bare tull. Dette sier ingenting om det faktiske antallet piratkopier i det hele tatt. Nå diskuterte jeg dette med lisenser med en av de vi handler lisenser fra, og lurte på hvorfor de skal gjøre det så jævlig vanskelig for oss som er kunder å få programvaren deres til å virke som den skal.

 

Svaret var: "Jo, som du vet så koster lisensen 300.000 per lisens. Derfor må vi sikre oss sånn at den ikke kommer på avveie."

 

Samtidig sikrer de seg mot at vi som har betalt 300.000 for å få tak i lisensen ikke får brukt programmet, mens de som ikke har betalt får brukt programmet uten problem. Jeg skjønner ikke tankegangen og klarer ikke å sette meg inn i den måten å tenke på.

 

Det ville vært enklere for oss å laste ned en piratversjon for å installere den. Enn å bruke den lisensen vi faktisk har betalt penger for å benytte.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kanskje en forbrukerorganisasjon skulle laget en statistikk over hvor mange lisenser disse selskapene har solgt til forbrukere som ikke trenger det?

Om en profesjonell part innen min bransje overselger et produkt som for en privat kunde ikke svarer til forventningene, eller er av vesentlig dårligere kvalitet/pris enn andre tilsvarende produkter vil den profesjonelle parten tape i nemd.

 

Om man motregner denne statistikken mot reelle tap grunnet piratnedlasting, samt estimerer inntekt for markedsgjennomslag piratkopiering har gitt f eks Microsoft og Adobe, kanskje det til og med går i pluss.

 

Jeg som skadelidende 3. part vil dessuten kompanseres for at mine foreldre tror verden går under om de ikke åpner lommeboken hver gang Norton ber om det...

Lenke til kommentar

De fleste selskaper går vel ikke konkurs pga. piratkopiering? Sist jeg sjekket gjør EMI, Sony, Warner Bros, EA, Microsoft og Adobe det ganske bra. De kan heller spare utgiftene til advokater og heller satse på en mer fremtidsrettet løsning som gjør det lettere å skaffe seg gode produkter, f.eks. å fjerne kopisikring som fsecurom.

Lenke til kommentar

Legg de fleste spill om til MMOer da mister folk motet.

 

Ja, jeg hadde ihvertfall blitt rimlig motløs om jeg ikke lenger fikk kjøpt spill som ikke var MMO.

 

Jeg lar meg fasinere litt av følgende sitat:

 

"Rapporten viser at vi kontinuerlig må arbeide for å bekjempe og redusere bruken av ulovlig kopiert programvare i Norge. Det er viktig å huske at bruk av ulisensiert programvare medfører en vesentlig sikkerhetsrisiko, som kan ramme både deg selv, kunder og samarbeidspartnere. Ikke minst er bruk av piratkopier ulovlig og har en strafferamme på inntil tre års fengsel i tillegg til en eventuell økonomisk erstatning,"

 

Vi må kjempe for strengere tiltak mot piratkopiering, fordi det har mange ulemper, blant annet at det er strenge regler mot det?

 

Hadde vært gøy å se en mer troverdig statistikk, gjerne en der man sammenliknet piratkopier vs salgstall, jeg tror ikke mye piratkopiering er så korrelert med lave salgstall, ihvertfall ikke i et land som norge.

 

AtW

Lenke til kommentar

Jeg antar at de aller aller fleste PC'er som selges til hjemmebruk har ytterst lite behov for programvare utover det som følger med eller fås gratis på internett.

 

Men for å være på den sikre siden bør vi overvåke alle PC-eiere som ikke bruker over en viss andel av årslønna si på programvare.

 

Seriøst, dog. Det lages fortsatt spill og programmer. Ergo er det profitabelt.

Endret av Dummst
Lenke til kommentar
Benelux-landene og Norden er de beste, men det på verdensbasis er Georgia og Zimbabwe som er aller verst. Her er mindre enn 10 prosent av programvare betalt for.

Å bruke programvare som ikke er betalt for, er ikke synonymt med piratkopiering.

 

Mange Linuxbrukere har ikke betalt et øre for noe av programvaren på maskinen sin. Likevel er det ikke dermed sagt at man er en pirat.

 

edit: Ved nærmere ettertanke betaler jeg knapt nok for noe av min programvare selv. Jeg har to maskiner med ulike linuxdistroer, og en med Windows 7. Windows er en MSDNAA-lisens gratis via universitetet, og det eneste jeg har betalt for her er mIRC og endel spill. På linuxmaskinene har jeg kun gratis programvare. Samtidig har jeg ikke installert piratkopiert software i det hele tatt.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Som vanlig må dette tas med en klype salt, det står jo øverst i teksten : "interesseorganisasjonen" og det sier vel alt ? Folk som gjør ALT for penger ...

Og selvfølgelig, Island er en del av Norden så teksten her er også feil.

 

Jeg er ikke spesielt for å pirat-kopiere, men vi må jo sette et skille mellom de som bruker kopiert matriale for å tjene penger og de som gjør det for å finne ny musikk som de deretter kanskje kjøper etter å ha hørt (eller mer som vanlig, sletter det uten å høre på det i det hele tatt eller ikke likte)

 

Vi må også huske at MS DOS faktisk var basert på en piratkopi av CPM, W95 utfra mye stjelt kode fra OS2 osv. De store gutta går nemlig ikke av veien for å piratkopiere/stjele fra andre de heller, de bare passer på at de som bestjeles ikke har råd til en bedre advokat(er).

Lenke til kommentar

Etter at spillene ble så rettet mot multiplayer og online skjenerelt er helt klart kopiering av spill på retretten, før så var det å faktsik kjøpe et spill helt utenkelig.

 

bare syndt at konsolla ødelegger pc gaming, se på f.eks brink og de nyeste cod spille, helt latterlig dårlig

Lenke til kommentar

Etter at spillene ble så rettet mot multiplayer og online skjenerelt er helt klart kopiering av spill på retretten, før så var det å faktsik kjøpe et spill helt utenkelig.

 

bare syndt at konsolla ødelegger pc gaming, se på f.eks brink og de nyeste cod spille, helt latterlig dårlig

 

 

Helt enig, men BF3 skal jo har utgangsplatform i PC, glede meg til den new_woot.gif, flere burde gjøre det slik.

 

 

OnTopic, De se jo ut til å være rimelig fokusert på å eliminere piratkopiering og ikke hva slaks fordel og kanskje noen ulemper de kan har for bedriften. Jeg tror folk flest hadde betalt for programvarene vis de hadde rå. Jeg hadde ikke gjort det, er blitt opensource fanboy :-P

Endret av NoiSe_NOR
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...