Gå til innhold

WCMC, a designer mediacenter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Faktisk er det designet på dette prosjektet som avgjør kjølemetoden, og grunnene er som følger:

 

Jeg vil ha et stilrent design. Og med det mener jeg at den skal se ut som en vanlig puff, i stil med salongen. Det skal ikke være noen synlige viftehull, drev eller porter.

 

Dette kravet fører til at luftgjennomstrømningen blir svært dårlig. Når den i tillegg skal være stillegående, dvs kassen skal være helt tett og innkaplset vil det bygge seg opp en del varme der inne.

 

Vanntank som fungerer som vindu. I grunn er jeg ikke noen stor tilhenger av, etter min mening glorete stasjonære med vinduer, LED-lys og annen bling. Men jeg har aldri sett noen bruke vanntanken som et vindu før, og jeg ble fasinert av tanken. Dette vinduet vil være det eneste som avslører at dette ikke er noen vanlig puff. Med andre ord er vannkjølingen en stor del av selve designet.

 

Klokke integrert skjermkort. Det integrerte skjermkortet er akkurat for svakt for å dra blu-ray helt knirkefritt, og jeg blir nødt til å klokke det hvis det skal blir godt nok. Da må jo kjølingen være såpass god at systemet holder seg stabilt.

 

Og til slutt utfordringen. Som jeg har nevnt i arbeidloggen har jeg laget en svært stillegående luftkjølt htpc tidligere. Jeg har aldri laget et helt stillegående vannkjølt system, og det er en utfordring jeg gleder meg til å ta.

 

Det er sikkert noen som synes jeg har valgt en unødvendig kraftig pumpe til dette prosjektet, og det vil være mange som ikke ser vitsen i å kjøpe en kraftig pumpe, for så å kjøre den på lav effekt. Jeg kan forsvare dette valget ved å si at jeg er interessert i å se hvilken effekt massestrømmen har på kjølingen, og da er denne pumpen ypperlig til formålet. Dessuten er jo pumpen selve hjertet i et vannkjølingssystem, od det er ikke der man skal spare, spør du meg!

 

Det er bare trivelig med spørsmål, bare å komme med fler!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mange takk!

 

En liten oppdatering, som ikke helt hører hjemme i arbeidsloggen, men fint kan nevnes her:

 

Jeg er i skrivende stund i Singapore, og der fant jeg meg et XFX HD 5850 til litt over 1600 kr, som er noe billigere enn de 2389 kronene som prisguiden påstår er det billigste.

 

Dermed kommer mitt nåværende (og noe utdaterte) 9600GT, som jeg har nevnt tidligere, til å havne i WCMC-prosjektet.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg skal innrømme at jeg var på mitt aller mest frustrerte og oppgitte da jeg la inn min siste kunngjørelse. Etter at jeg fikk ut litt frustrasjon (gjennom Battlefield Bad Company 2) og dermed senket blodtrykket, så satte jeg igang et redningsoppdrag.

 

Det innebar å rette opp de skjeve kuttene, som igjen betyr endrede mål og problemer deretter. Dette begynner å ligne et makkverk etter min mening, men vi får se hva det blir av det. Er det håp, så starter jeg vel tråden igjen.

Lenke til kommentar

Det kommer en liten oppdatering idag, da vanntanken begynner å ta form! Men her har jeg et problem. Tanken lekker litt i toppen (hvor det i all hovedsak vil komme til å være luft), dvs i skjøyten mellom platen og rammen (bilde kommer), og det bør den jo ikke gjøre.

 

Vet noen om acrifix, evt andre produkter kan brukes for å tette noe som dette?

Endret av Marius5051
Lenke til kommentar

Mange takk! Jeg har i utgangspunktet tenkt på noe ganske alminnelig fra logitech, men etter å ha gått for logitech en god del ganger, tenkte jeg at det kunne kjekt å prøve noe annet. På den andre siden er jeg jo veldig fornøyd med logitechs produkter.

 

Jeg må ærlig innrømme at selve skuffen bygger noe mer enn den i utgangspunnktet skulle, og jeg vet ikke om for mange mus som er 3 cm eller lavere, faktisk ingen som ikke er med kabel og ellers utrolig stygge.

 

Noen forslag?

Lenke til kommentar

Jeg har faktisk vært inne på tanken om å "throw Microsoft a bone", og da er Arc veldig interessant.

 

Tastaturet får meget god plass, og det tror jeg musen får også. Men irriterende nok, så har ikke Microsoft oppgitt den ene dimensjonen jeg trenger, nemmelig høyden :nei: . Egentlig er det ganske latterlig, selv om høyden i de fleste tilfeller ikke er så veldig relevant. Når man oppgir dimensjoner er det jo bare rimelig at men oppgir alle. Det er jo som om ei dame oppgir høyde og koppstørrelse på BH'n, uten å oppgi omkretsen, man kan jo bli lurt!

 

In other news: jeg prater for tiden litt med EK om en mulig sponsoravtale. Ingenting er sikkert foreløpig, men jeg er spent på å se hva de eventuelt kan tilby!

Lenke til kommentar

logo.png

Da har jeg fått en avtale med EK waterblocks, og alt bortsett fra radiatoren, når det gjelder kjøling vil bli byttet ut med EK-komponenter. Her er en liste av det som skal bestilles:

 

EK-VGA Supreme - Acetal

EK-NB/SB 5- Acetal

EK-supreme LT Acetal

EK-DCP 4.0 (12V DC Pump)

2m TUBE PVC 8/10

2x LED 5mm TWIN ULTRA BLUE

3x REVOLTEC AIR Guard 120mm

4x 8/10mm 90° Screw On Fitting G1/4

2x 8/10mm Screw On Fitting G1/4

6x 10/13mm Screw On Fitting G1/4

 

Jeg gleder meg!

 

 

Når det gjelder Microsoft sin Arc-serie, venter jeg fortsatt på svar ifra kundesenteret. De forsto ikke hva jeg mente med høyden på musen, så jeg måtte forklare nærmere hva jeg mente. Denne oppvisningen av idioti alene er nok til å kjøpe logitech istedet, av rent prinsipp :thumbdown: Jeg mener, å svare på hvor høy du er, er noe av det første du lærer deg å svare på som barn.

 

Ok, de hadde oppgitt den dimensjonen også, godt gjemt under other views :blush:

 

Men det viste seg dessverre at Arc-musen er for høy for skuffen min.

Endret av Marius5051
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...