Gå til innhold

Oktoberfest 2009 - Laze - Nikkor 35mm f/1.8


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Torsdag 15.oktober

Var forberedt på å bruke utfordringens første frikort på torsdagen; jeg kom seint igang med fotograferinga, og kombinasjonen mørk høstkveld og styrtregn gjorde at jeg tenkte nok er nok og gikk og så en film isteden (Koreedas "Illusjoner", anbefales!). På vei hjem fra Cinemateket regnet det om mulig enda mer, og da jeg havnet bak en fyr med hodetelefoner som var helt sin egen verden benyttet jeg anledningen til å luske etter til jeg fikk tatt et silhouette-bilde av ham i regnet.

 

 

4016858794_9c3ec2b9fc.jpg

 

 

Stor versjon på hvit bakgrunn.

 

 

Min Oktoberfest 2009 i tall

Antall eksponeringer: 1097

Bilder beholdt: 38

Frikort brukt: 0 av 4

Lenke til kommentar

k.n.b.: Takk, ja det tok en del forsøk før posisjonen i forhold til lyset satt skikkelig. Heldigvis ble speilrefleks-klikkene overdøvet av musikken hans, så det var bare å spasere bak ham og knipse ivei uforstyrret :).

 

Trondster: Hvis en hadde dratt opp eksponeringen en 3-4 trinn hadde du sett hodetelefonene hans også :p.

 

Fredag 16.oktober

Hadde god flyt i dag, og fikk tatt en liten mini-bildeserie (1, 2, 3) på vei ned til førpremiere av Still Walking med besøk av regissøren (forøvrig en knallfilm! Løp og se når den etterhvert har ordinær premiere!). Nr. 2 fra ovennevnte serie ble valgt ut som dagens;

 

 

4017101905_52f3658fa2.jpg

 

 

Stor versjon på hvit bakgrunn.

 

 

Min Oktoberfest 2009 i tall

Antall eksponeringer: 1228

Bilder beholdt: 41

Frikort brukt: 0 av 4

Lenke til kommentar

Lørdag 17.oktober

Lørdager er "hviledager" for meg under oktoberfesten, da dropper jeg en dedikert foto-tur og tar heller litt bilder mens jeg lufter bikkja. Jeg pløyer neppe ny mark her ved å ta bilde av en spaserende fyr ved siden av gå-mannen i et fotgjenger-lys, men man tager hvad man haver... :)

 

 

4020427500_a01dce591e.jpg

 

 

Stor versjon på hvit bakgrunn.

 

 

Min Oktoberfest 2009 i tall

Antall eksponeringer: 1324

Bilder beholdt: 42

Frikort brukt: 0 av 4

Lenke til kommentar

Teddy: Problemet er å vite når det lønner seg å vente på at det rette motivet, og når ventinga gjør at du går glipp av et bedre motiv et annet sted :).

 

GCardinal: Takk! Jeg liker svart-hvitt jeg, bildet blir så mye lettere å komponere når du ikke trenger bekymre deg for fargene :p

 

Søndag 18.oktober

En rolig lørdag fikk ladet batteriene, og i dag ble det en marathontur gatelangs i Trondheim med hund og kamera på slep. Det gav en fangst på tre bilder jeg var fornøyd med; et skyggespill; et klassisk motiv; og dagens utvalgte,

 

 

4021901265_8cd3b9e7bb.jpg

 

 

Stor versjon på hvit bakgrunn.

 

 

Min Oktoberfest 2009 i tall

Antall eksponeringer: 1489

Bilder beholdt: 45

Frikort brukt: 0 av 4

Lenke til kommentar

Trondster: Takk!

 

k.n.b.: Takk, det blir gjerne en håndfull mer eller mindre vellykkede bilder når jeg først kommer igang! Så galt er det ikke; jeg funderer på å prøve å gjøre noe mer ut av Trondheim-i-oktober-bildene etterhvert, og da slipper jeg heldigvis ta hensyn til bare-ett-om-dagen-kravet. :)

 

Mandag 19.oktober

Etter et stramt komponert og symboltungt bidrag i går, går jeg for noe enkelt og humoristisk i dag. Her er en fyr som har funnet ut hvordan man best takler mandager:

 

 

4026330357_1857eece99.jpg

 

 

Stor versjon på hvit bakgrunn.

 

 

Min Oktoberfest 2009 i tall

Antall eksponeringer: 1513

Bilder beholdt: 46

Frikort brukt: 0 av 4

Lenke til kommentar
Spennende bilde!!!

 

Tror vi tolker det litt annerledes, trass i en ganske "artig" og spennende komposisjon så er dette bildet på noe (ihvertfall for meg) ganske trist.. :)

 

Ja misforstå meg ikke, det er nok i det store og det hele en trist tilværelse jeg har fanget et øyeblikk av her; men etter å ha sittet åtte timer på kontoret, og siden passert dusinvis av matte, slitne tilbake-til-hverdagen-blikk langs gata, var det forfriskende å tilfeldigvis kikke ned ved Elgeseter bro og oppdage ihvertfall én som ikke bekymret seg for hvilken dag det var... for å sitere The Stranger i Big Lebowski; "The Dude abides. I don't know about you but I take comfort in that. It's good knowin' he's out there. The Dude. Takin' 'er easy for all us sinners."

Lenke til kommentar

Tirsdag 20.oktober

Begynner å skimte målet i det fjerne nå! Etter dagens må jeg levere syv ganger til i oktober for å klare utfordringen, men når jeg har kommet meg så langt uten å bruke frikort får jeg vel prøve å stå løpet helt ut... Jeg har fundert på å lage meg en fotobok fra oktoberfesten, og er i den forbindelse på jakt etter et bilde som passer til å stå ved siden av 8.oktober (gammel mann ved fontene). En nærliggende tanke i den forbindelse er jo å bare fotografere samme fontene som sist, men fra motsatt side, og det er det jeg har prøvd på i dagens. Men nå lurer jeg på om ikke et bilde med tilsvarende sterke vertikale (eller horisontale?) linjer hadde passet bedre til å stå ved siden av 8.oktober, hmm...

 

 

4030989735_01c539dd8d.jpg

 

 

Stor versjon på hvit bakgrunn.

 

 

Min Oktoberfest 2009 i tall

Antall eksponeringer: 1654

Bilder beholdt: 47

Frikort brukt: 0 av 4

Lenke til kommentar

En fotobok for Oktoberfesten syns jeg absolutt du skal lage, for det står respekt av det du har levert. Har faktiskt tenkt på det flere ganger at bildene du har lagt ut ikke bærer preg av at du har vært "presset" til å levere hver dag. Jeg er imponert, og kommer nok til å se innom denne tråden for inspirasjon lenge etter at oktober er passert.

 

Det siste var også bra, men 19. oktober er i en klasse for seg selv.

 

Som andre har nevnt tidligere (hvis jeg husker riktig) - ekstra pluss og stjerne i margen for direktelink til store versjoner av bildene.

Lenke til kommentar

Johnny: Takk, og hyggelig dersom tråden kan være til inspirasjon! :)

 

Onsdag 21.oktober

Prøver meg med litt symbolikk igjen i dag... dersom gammel-dame-i-trapp blir for kjedelig kan det jo hende andrevalget faller i smak; noen skygger og en smukkas.

 

4032397273_ca7df2c296.jpg

 

 

Stor versjon på hvit bakgrunn.

 

 

Min Oktoberfest 2009 i tall

Antall eksponeringer: 1749

Bilder beholdt: 49

Frikort brukt: 0 av 4

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...