Gå til innhold

Test: Fortron Source Everest 500 W


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
+ Gode +12 V-linjer

Burde de ikke fått trekk for å dele opp 12V-linjen i flere "kanaler"?

 

Hei!

 

Formuleringen ved pluss og minus er kanskje litt rar, det siktes til avvikene i spenning.

 

Når det gjelder det at de har delt +12 V-linjen opp i fire kanaler, så er det noe ATX 2.2-standarden fortsatt krever. Meningene er derimot mange om hvorvidt dette er viktig, noe vi jevnlig kommenterer.

 

Se side 7, punkt 1.2.1: http://www.formfactors.org/developer/specs...%20PSDG2.01.pdf

Endret av Nilsen
Lenke til kommentar
Det første som slår oss når vi tar en titt på spesifikasjonslappen som sitter på strømforsyningen, er den veldig unormale strømfordelingen. +3,3 V-linjen i seg selv er unormalt stor, men den samlede utgangseffekten for denne linjen sammen med +5 V er ikke mer enn 155 W. Sistnevnte i seg selv vil nok holde, men vi kan ikke se noen direkte grunn til at +3,3 V-linjen skal være så stor som den er. Det brukes riktig nok mer av denne linjen enn +5 V i maskinen din, men at du skal trenge så mye på en 500 Watts strømforsyning virker for oss mest som et lite triks for at strømforsyningen skal virke kraftigere.

Tja, det er nå slik att mange fortsatt har bruk for strømforsyninger til eldre maskiner, der 3,3v og 5v er primærstrømmen. Man ser i dag strømforsyninger som er relativt dårlig egnet til eldre hardware. Slik jeg ser det, så er dette en strømforsyning som med fordel kan brukes både på eldre hardware, og relativt bra moderne hardware. Dog synd med Teapo'ene.

 

Videre ser vi at +5 V-linjen ender opp med et avvik på 2,6 % fra sin ideelle verdi. +3,3 V-linjen faller over den magiske grensen for 3 % avvik, og ender opp 3,33 % fra der den hører hjemme. Vi skulle gjerne ha sett at begge disse linjene, og da spesielt sistnevnte, var mer stabil.

Kan du forklare den "magiske" 3%'eren? Ifølge testen, så ligger testtallene godt innenfor ATX-spesifikasjonene på 5%.

 

Ut fra bildene, så synes strømforsyningen å ha ganske små kjøleribber for komponentene. Dette kan ha en negativ effekt på levetiden på strømforsyningen. Det hadde vært interessant å se noen temperaturmålinger for å se hvilke temperaturer komponentene blir utsatt for under maks belastning.

Lenke til kommentar

Iht. testrutienene våre har vi satt 3% avvik som grensen vi "aksepterer". Tallet kommer fra gamle dager når Intel- og AMD-prosessorere ikke klarte å starte opp med spenninger som lå 3 % og 5 % fra der de egentlig skal ligge.

 

Grunnen til at vi har valgt dette tallet er ene og alene basert på erfaring med markedet, og hva vi vet produsentene sikter mot. Selv om ATX-standarden sier at 5 % er OK, sikter de fleste produsenter høyere. Det samme gjelder for effektivetsnivå, selv om standarden sier 60-70% her, ligger de fleste produsenter mye høyere.

 

Strømforsyningsmarkedet florer over av produkter, og ved å benytte 3 % som grense kan vi skille de gode fra de virkelig gode strømforsyningene.

Endret av Nilsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...