Gå til innhold

Foto

Honnør på fly


2 svar i denne tråden

#1 GoldenBoys

GoldenBoys

  Bruker

 • Medlemmer
 • 126 innlegg
 •   3. desember 2003

Skrevet 9. november 2008 - 14:55

Får man honnør billett på fly? hvis man er psykisk utviklingshemmet eller lignende?
 • 0

#2 -alias-

-alias-

  Bruker

 • Medlemmer
 • 5 361 innlegg
 •   28. juli 2004

Skrevet 9. november 2008 - 15:26

Får man honnør billett på fly? hvis man er psykisk utviklingshemmet eller lignende?

Dessverre, av en eller annen grunn gjelder ikke honnørbillett på vanlige rutefly. Man får det på transportmiddel som mottar offentlig tilskudd og der det er honnørbillettordning. som foreks. buss, tog og ferge. Hvem som har rett til honnørbillett er definert slik:
Klipp fra http://www.nav.no/1073747742.cms
Som uførepensjonist og mottaker av uførestønad får du egen legitimasjon. Legitimasjonen skal du bruke når du kjøper honnørbillett. Uførepensjonister og mottakere av tidsbegrenset uførestønad får redusert pris på transportmiddel der det er honnørbillettordning. For personer som får innvilget tidsbegrenset uførestønad vil honnørkortet være gyldig fram til stønadsperiodens utløp. Hvis en mottaker av uføreytelse får sin uføregrad redusert til under 50 prosent, må han/hun levere inn tilleggslegitimasjonen og mister retten til honnørrabatt. Flere opplysninger får du på reisebyrået eller hos trafikkselskapet.

Klipp fra http://www.regjering....html?id=365056 om honnørbillett og fly:

9.10 Honnørrabatt og ledsagerbevis

Ordningen med honnørrabatt gjelder for alle transportmidler som får offentlig støtte, uavhengig av reiseavstand. Uførepensjonister og sterkt synshemmede reiser for halv pris på jernbane, sporvogn (trikk), T-bane/forstadsbane, bil- og båtruter, fylkes- og riksvegfergeruter. Det samme gjør ektefelle og registrert partner i samsvar med partnerskapsloven når de reiser sammen. Døvblinde har rett til å ta med seg ledsager gratis når de løser honnørbillett på jernbane, sporvogn, buss, båt og ferge, men ikke med fly. For bil- og båtruter som drives uten offentlig tilskudd er det ofte satt som konsesjonsvilkår at det skal gis 50 prosent honnørrabatt. For flyruter som drives uten offentlig tilskudd er det ikke slike konsesjonsvilkår. Flyselskapene fastsetter selv priser, rabatter og vilkår, uten godkjenning fra myndighetene På de fleste flyavganger omfatter honnørrabattordningen kun et begrenset antall passasjerseter.

Ledsagerbevis skal gi funksjonshemmede med behov for bistand, samme mulighet som den øvrige befolkningen til å delta i samfunnet, uten å måtte betale dobbel pris/inngangsbillett. Ordningen med ledsagerbevis omfatter mennesker som har varige funksjonsnedsettelser (to - tre år) og som trenger ledsagere bl.a. for å reise med offentlige transportmidler. Ledsagerbevis er en dokumentasjon på behov for slik bistand. Det er kommunen som utsteder ledsagerbevis til de av sine innbyggere som trenger assistanse for å delta på ulike aktiviteter. NSB innførte ledsagerbevis for funksjonshemmede 1. januar 1999. Alle innehavere av ledsagerbevis kan ta med seg ledsager på reise med NSB og betale halv pris for seg selv og for ledsageren.


Kort sagt er det bare transportmidler som får offentlig støtte som gir honnørbillett. Jeg tror noen strekninger med Widerøe har ordning med honnørbillett, klipp fra http://www.wideroe.n...m...p;I=0&C=449

1. Honnørbillett

På våre anbudsruter tilbys personer over 67 år og blinde/uføre over 16 år 50 % rabatt på full pris. 1 ledsager uansett alder innrømmes samme rabatt.Du kan bestille online på følgende måte: Gå inn på AVANSERT SØK, velg byer i henhold til listen over, datoer og passasjertype PENSJONIST for både den som er Honnørbillettberettiget og eventuell ledsager. Velg pristyp BUSINESS, og IKKE be om laveste pris. Fortsett så bestillingsdialogen. Det er kun på denne måten det er mulig å bestille Honnørbillett online på wideroe.no
Listen over strekninger det ytes honnørrabatt på finner du herHåper dette var tilfredstillende svar :D
 • 0

Vil du være med å bidra i kampen mot kreft og andre sykdommer med din PC?

http://www.worldcommunitygrid.org/ http://boincstats.com/signature/15/user/3402652/project/sig.png
Crunching 1 x 4P G34 + 1 x 4P E5-4650 ~ 176 threads ~in use to

actually fold for life to save the future for our children and grandchildren!

 


#3 GoldenBoys

GoldenBoys

  Bruker

 • Medlemmer
 • 126 innlegg
 •   3. desember 2003

Skrevet 9. november 2008 - 15:58

takk :!:
 • 0


0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere