Gå til innhold

De nye retningslinjene og bilder


Anbefalte innlegg

Er det flere enn meg som reagerer på de nye retningslinjene?

Tenker da spesielt på punkt 16.

Dette punktet gir slik jeg tolker det i realiteten Edda Media tillatelse til å bruke bildet ditt som de vil om du laster det opp her.

Edda Media inkluderer følgende aviser:

 

* Drammens Tidende

* Driva

* Eiker Avis

* Fjordenes Tidende

* Fjordingen

* Fredriksstad Blad

* Gjengangeren

* Gudbrandsdølen Dagningen

* Hamar Dagblad (gratisavis)

* Haugesunds Avis

* Indre Østfold Avis

* Kanalen

* Kragerø Blad Vestmar

* Lierposten

* Lokalavisen Frogner (gratisavis)

* Lokalavisen St. Hanshaugen (gratisavis)

* Lokalavisen Groruddalen (gratisavis)

* Laagendalsposten

* Moss Avis

* Nordre Aker Budstikke (gratisavis)

* Nordstrands Blad (gratisavis)

* Ringsaker Blad

* Romsdals Budstikke

* Røyken og Hurums Avis

* Sandefjords Blad

* Sande Avis

* SarpsborgAvisa (gratisavis)

* Sunnmøringen

* Sunnmørsposten

* Svelviksposten

* Telen

* Tønsbergs Blad

* Ullern Avis/Akersposten (gratisavis)

* Varden

* Vikebladet Vestposten

* Østkantavisa (gratisavis)

* Østlandets Blad

* Østlendingen

* Åndalsnes Avis

 

 

Dette er jo helt idiotisk IMHO.

Og når man ser på alle trådene under bildekritikk så er dette meget skummelt. Slik jeg tolker dette så kan man likevel omgå dette problemet ved å laste opp på en ekstern server og bruke img-tag'er

.

 

Hva mener dere om dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har pinadø ikke lest det. Det punktet gjaldt ikke da jeg var mest aktiv, så jeg vil i såfall motsette meg at de bildene jeg har lagt ut til nå skal brukes på den måten. Hvis det ikke er noen garanti for at mine bilder blir tilgjengelig for videresalg eller kan bli gitt bort til annet bruk enn i BK, så kommer jeg ikke til å poste flere viktige bilder på Akam lenger. En oppklaring fra Akam er nødvendig for at jeg skal komme med flere bidrag i BK fra nå av. Jeg har planer om å legge ut et bilde som jeg ikke har større planer med i fremtiden, men det kommer til å bli svært tynt med bidrag fra min side hvis det betyr at jeg ikke har 100% kontroll over min egen copyright fra nå av. Da betyr det dessverre farvel til BK for min del.

 

Edit: Jeg har enda ikke lest de nye retningslinjene, men skal sjekke det så fort som mulig.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Jeg ser jeg var litt kjapp i stad. Det stod ingenting om Edda Media. Kun hw.no og/eller søstersider. Men det forandrer ikke det faktum at bildet ditt kan brukes kommersielt ut fra dette punktet.

 

#16:Brukerkontoen din er personlig, og skal ikke benyttes av andre. Alle bevegelser fra din konto blir regnet som om de var utført av deg selv. Pass godt på passordet ditt, slik at andre ikke får mulighet til å misbruke kontoen din. Du er personlig ansvarlig for innholdet i debattinnleggene du publiserer, og vil holde Hardware Online AS og/eller søsternettsteder skadesløs for ethvert eventuelt krav fra tredjeperson som følge av dine debattinnlegg. Ved å skrive innlegg på forumet gir du Hardware Online AS og/eller søsternettsteder en evigvarende rett til å bruke innlegget slik de ønsker på sine sider/søstersider, så lenge det blir angitt opphavsperson og opphavssted til innlegget. Du kan ikke redigere innlegg på en måte som ødelegger konteksten i en tråd, dette inkluderer å redigere bort hele innlegget.

 

Linky

Lenke til kommentar
Jeg leser det som at det gjelder "det skrevne ord" i en post, og ikke vedlegg i form av bilder.

 

Uansett hadde det vært fint om AKAM kunne redegjort litt rundt dette.

Godt at den oppklaringen kom. Da er det ingen fare. Jeg ble litt forundret over at Akam kunne finne på å forlange at man gir fra seg copyright-rettigheter til HW. Det punktet i retningslinjene er ikke dramatisk i det hele tatt for meg. Påstandene mine kan siteres hvor som helst i HW-nettverket, noe jeg har sett på som en selvfølgelighet fra før. At også db.no kan sitere meg ser jeg også på som en selvfølge. Bildene og sjelen min får de derimot ikke, men sistnevnte kan jeg lease bort for en anstendig mengde gullmynter.

Lenke til kommentar

Dette høres pussig ut. Erik og jeg skal undersøke saken og komme tilbake til dere i morgen med mer info.

 

Uten at mine ord har noe som helst juridisk kraft her, så ønsker vi ikke urimelige regler på slikt, og for at vi skal kunne oppttre som vaktbikkjer overfor urimeligheter fra andre, må vi ikke begå lignende urimeligheter selv. Dette kan jeg love dere at Erik og jeg kommer til å holde øye med.

 

Når det er sagt så har det alltid vært slik at å legge inn bilder i forumet innebærer å gi oss (dvs HW/Akam) bruksrett til bildene (for bruk på egne nettsider, men kun med byline). Dette innskrenker heller aldri den enkeltres rettigheter til egne bilder på noen måte. Noe ut over dette verken tror eller håper jeg at de nye reglene vil gi oss av rettigheter.

Lenke til kommentar

Forskjellen er at i retningslinjene står det:

Ved å skrive innlegg på forumet gir du Hardware Online AS og/eller søsternettsteder en evigvarende rett til å bruke innlegget

 

I dei nye retningslinjene frå Edda står det derimot:

Brukeren godtar å ikke tilgjengeliggjøre opphavsrettslig materiale (f. eks. tekster, bilder, musikk, video) med mindre brukeren innehar opphavsrett, og godtar i tillegg at slik informasjon videreformidles av tjenesten til tjenestens andre brukere, med mindre annet angitt i forbindelse med tjenesten. Brukeren sier ikke ifra seg opphavsretten, men gir tillatelse til spredning og eksemplarfremstilling. Denne tillatelse gjelder også om tjeneste tilbys i annen mediekanal enn den opprinnelige, med mindre annet er angitt. Tjenesten kan gjengi slikt materiale i redaksjonelle seksjoner.

 

Bruker kan selv velge om publisering av opphavsrettslig materiale på tjenesten skal finne sted, og kan derfor ikke på noe tidspunkt kreve vederlag eller kompensasjon for slikt materiale.

Før gjaldt det kun innlegget, no gjeld det all informasjon ein legg inn. Musikk, video, bilete, programmer, osv.

Lenke til kommentar

Hvis HW.no publiserer et av mine bilder som eksempelbilde på for eksempel db.no ønsker jeg at de først kontakter meg på mail, slik at jeg kan godkjenne det aktuelle bildet. Jeg gir lett HW.no/Akam til å bruke et eller flere av mine bilder til slikt, men kun hvis jeg blir spurt på forhånd, slik at jeg kan gi beskjed hvis det aktuelle bildet er et som jeg ønsker å få publisert, altså et bilde som jeg mener er godt nok til å representere mine evner.

Lenke til kommentar

Hva blir følgene av dette?

 

Jeg kommer i alle fall ikke til å poste flere bilder her inne. Laster jeg opp på forumet kan de bruke det, laster jeg via en annen side blir tråden steng, på grunn av at det ikke er godtatt å bruke eksterne sider, på grunn av mulighet for krasj, og tap av trådens mening og kontekst.

 

Det Zeph sier er ganske klart:

Før gjaldt det kun innlegget, no gjeld det all informasjon ein legg inn. Musikk, video, bilete, programmer, osv.
Lenke til kommentar
Men hva betyr det som står der egentlig? Annen mediekanal?

 

Se på smørbrødlista til trådstarter.

Slik jeg tolket det kan bilder bli brukt i alt fra Åndalsnes avis til Varden.

Nå skal det nevnes at alle disse avisene er lokalaviser, med begrenset opplag. Men det er jo et poeng..

Endret av eirik_a
Lenke til kommentar
laster jeg via en annen side blir tråden steng, på grunn av at det ikke er godtatt å bruke eksterne sider, på grunn av mulighet for krasj, og tap av trådens mening og kontekst.

 

Dette har vi diskutert internt og vi har kommet frem til at det er ok å linke til andre sider i bildekritikken, men vi vil helst ikke at det gjøres i andre seksjoner. Dette fordi en tråd ofte vil miste sin kontekst om URlen plutselig skulle slutte å virke.

 

Det Zeph sier er ganske klart:
Før gjaldt det kun innlegget, no gjeld det all informasjon ein legg inn. Musikk, video, bilete, programmer, osv.

 

Slik har det så vidt meg bekjent alltid vært, men kun mht Akam og resten av HW-nettverket. Jeg vet det ikke sikkert, men slik jeg ville tolket dette betyr det at vi (og kanskje også Kvinneguiden etc) kan bruke bilder etc i egne omtaler av forumet og ting som aprilfest, oktoberfest etc, men jeg tviler på at man med ordlyden i de nye reglene innebærer at folk plutselig kan finne bildene sien i diverse lokalaviser. Det vil i så tilfelle blant andre undertegnede protestere heftig mot.

Lenke til kommentar

Snakket nettopp med Håvard Røste, som er ansvarlig redaktør for HW-nettverket, deri innbefattet forumet, og han sier bl.a.:

 

Det er ikke slik at en annen Edda-avis kan hente noe fra Akams forum og bruke det videre. Akam må godkjenne det først, og Akam spør opphavsmannen

 

Med andre ord er det opp til oss, og vi bruker IKKE bildene deres uten klarering først, med mindre det gjelder omtale av ting som aprilfesten, oktoberfesten, eller fotokonkurranser i Akam-regi, og da KUN med byline og KUN på Akam.

Endret av Aetius
Lenke til kommentar

Det er bra, Are. Jeg har egentlig alltid regnet med at bildene ikke blir missbrukt av Akam og HW.no. Som sagt hadde jeg ikke hatt noe i mot at et bilde fra meg blir brukt i en faksimile eller som et eksempel i en artikkel om eller reklame for Akam på en annen side, selv om jeg har vanskelig for å se hvordan og hvorfor.

 

Jeg regner med at dere finner ut at det ikke er noen fare for overtredelse av vanlige copyright-regler, men avventer til dere har kommet med en konklusjon i morgen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...