Gå til innhold

Backupbay skal dessverre legges ned...

Skrevet av siDDis, 22 oktober 2016 · 7 469 visn.

Backupbay skal dessverre legges ned...
Etter nesten et år med braksuksess, så skal Backupbay legges ned. Selv om Backupbay var lønnsom, så har jeg dessverre ikke tid lenger til å forsette driften. Nettbutikken vil være aktiv ut 2016.

 

Jeg er utdannet systemutvikler, med kompetanse innenfor skalering, distribuerte systemer og infrastruktur. Sommeren 2015 valgte jeg å bli selvstendig næringsdrivende da de fleste selskaper i Stavanger ikke hadde behov for min kompetanse, selv om konsulentselskapene betaler god lønn og har mye spennende som "skjer", så greidde de ikke å selge meg i Stavanger da Windows og Microsoft C# .Net dominerer 95% av markedet og min kompetanse er sterkest innenfor Linux, Java, Python og den retningen.

 

Det ble et frykteleg mas om å jobbe i Oslo, Oslo og atter Oslo. Selv om jeg fint kunne ta et mindre oppdrag i Oslo, så følte jeg at presset for å "flytte" til Oslo til markedet i Stavanger snudde var forventet. De alternative jobbene i Stavanger som jeg fant, kom med skambud med lønn under 500 000 i året. Løsningen ble heller da å starte for seg selv.

 

Jeg greide å få noen mindre kunder som jeg utførte konsulenttjenester for samtidig som jeg startet nettbutikken Backupbay som også gav meg noen ekstra kroner hver måned. Sammen så greide jeg å få en økonomi som gikk rundt og salt til grøten. Tiden jeg hadde til overs ble brukt til utvikling av en ny skybasert lagringsløsning. Planen her var å selge dette inn til Altibox / Telenor fordi de er i kontroll av nettet ut til kundene og er da ansvarlig for kvaliteten. F.eks så har Altibox i Stavanger forsinkelse på under 1ms ut til sine kunder i regionen som er meget imponerende. Lagringsløsningen jeg utviklet utnyttet dette som dermed åpnet for at en kunne lage et virtuelt filsystem der du streamet data på blokknivå frem og tilbake. Men det å skrive et virtuelt filsystem tar lang tid da det er ganske komplisert, men jeg ble nesten ferdig med en prototype som skulle åpne for "investorer".

 

Men så for noen uker siden så fikk jeg en telefon som endet opp med at jeg blir med på en ny startup her i Stavanger regionen. Selskapet heter Boost.ai, der jobber vi med noe utrolig spennende og et nytt konsept som heter Virtuelle Kunde Assistenter. Dette en form for virtuell kundeservice som fanger intensjonen ut fra menneskelige setninger. Denne løsningen er veldig teknisk komplisert, men gir en fantastisk verdi til de som har en større kundeserviceavdeling da flere spørsmål kan besvares uten å involvere mennesker. Denne er bygd på flere forskningspapir fra flere anerkjente universiteter og selskaper samt vi har vår utviklet vår egen vri som kan gi 95-99% treffsikkerhet på et spørsmål innenfor et fagområde som bank, forsikring eller telefonabonnement. Planen fremover er også å kunne utføre operasjoner der bestemor slipper å bruke et tradisjonellt brukergrensesnitt for å finne ut hvor mye penger hun har på kontoen, å kunne overføre penger eller å betale en regning med å "snakke" med denne virtuelle assistenten.

 

En liten demo av vår virtuelle assistent James kan du se her:
Postet bilde

 

Boost.ai vil derfor kreve 120% av min tid, det er utrolig mye jobb å bygge opp et selskap som dette. Våre konkurrenter sover heller ikke, selv om vår løsning er best i verden akkurat nå.

 

Det betyr med andre ord at Backupbay må legges ned. Det kreves også en spesiell kompetanse for å drive denne nettbutikken, og jeg kjenner dessverre heller ingen som kan overta dette. Det vil ikke komme flere varer inn på lager, og jeg håper å få solgt ut det meste av lageret til jeg skur av nettsiden før nyttår. Dette pågrunn av at jeg ønsker å slippe ta denne nettbutikken med inn i et nytt regnskapsår.

 

Jeg vil takke alle mine flotte kunder for et spennende år og at dere var med å gjor dette mulig. Jeg håper noen tar stafettpinnen videre.  • 0


Noen som kan anbefale en erstatter til backupbay?

    • 0
  • Rapportere

Oktober 2019

M T O T F L S
 123456
78910111213
141516171819 20
21222324252627
28293031   

Nylige kommentarer

Kategorier