Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    14
  • comments
    0
  • views
    1224

Vektede teppeforskjeller

Sign in to follow this  
HansZwimmer

197 views

Mens vektet teppe har blitt brukt effektivt for mange lidelser som depresjon, angstlidelse, søvnforstyrrelse, PTSD, oppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD), fokuserer denne artikkelen på fordelene med vektet teppe for barn med autisme. Noen foreldre bruker farmakologiske inngrep, mens andre henvender seg til det vektede teppet som et ikke-medisinsk sensorisk inngrep som opprettholder regulering hos barn. Det vektede teppet kan brukes til et barn med autisme, så vel som for en voksen eller bare en pjokk. Du trenger bare å ta hensyn til at når en persons vekt endres, må teppet også endre seg. Et av de populære selskapene som lager slike tepper er Hugged

Hva er en vektet teppe?

Et vektet teppe er et teppe med ekstra vekt. Vekten på teppet gir proprioseptivt eller dyp sensorisk trykk for hele kroppen din, noe som hjelper deg med å regulere sentralnervesystemet og fremme avslapning og bedre søvn. Sentralnervesystemet reagerer på det dype trykket til det vektede teppet ved å frigjøre serotonin og melatonin og senke nivåene av stresshormonet kortisol. Vi vet at melatonin spiller en viktig rolle i å regulere døgnrytmer som påvirker vår søvn / våkne syklus. Serotonin er et hormon som regulerer humøret og sentralnervesystemets funksjon. Ved å øke mengden av disse hormonene, har det vektede teppet vist seg å forbedre humøret og påvirke søvnen positivt.

Hvordan vektede tepper skiller seg Det er mange forskjeller mellom vektede tepper. Ved første øyekast på de vektede teppene som er tilgjengelige på markedet, spenner de fra hjemmelagde spesialprodukter til hjemmet og tilpassede design til masseproduksjon. Noen vektede tepper er spesielt designet for barn, mens andre er rettet mot voksenmarkedet.

1. Vekt Den første forskjellen er vekt.

Når du velger et vektet teppe, må du ta et som vil være 10% av vekten pluss 500 gram - 1 kg.

Hvis du kjøper for barnet ditt som veier 20 kg, vil et teppe på 2,5 kg eller 3 kg være ideelt.

2. Filler

En annen forskjell er fyllstoffet, som er det som brukes til å gjøre teppet tyngre. De fleste selskaper i USA bruker ris, plast, granulat av plast og nylig glassballer, i Russland brukes bokhvete skall og plastkuler i Ukraina - Himalaya salt og plastkuler.

3. Materiale

Vekte dyner avviker også i materialet som brukes (stoff og tekstur) på dynetrekket eller dynen selv. Følelsen av teppet dekselet er veldig viktig hvis personen som bruker teppet er følsom for visse stoffer. Et stort utvalg av stoffer, for eksempel bomull, flanell, plysj, mikrofiber, vanntett stoff, etc., lar deg velge det mest passende alternativet for barnet ditt.

Det vektede tegneserietrykkede teppet kan være for vanedannende for et barn til å fremme ro og avslapning! På samme måte skal stoffet være behagelig og beroligende, ikke skrapete og stivt, hvis du vil at barnet ditt skal elske å sove under et vektet teppe. Det finnes også alternativer med dobbelt belegg, for eksempel - den ene siden er plysj med kvisene, den andre siden er glatt.

4. Farge

Noen ganger er farge en viktig vurdering for barn med autisme. Det er bra at det nå ikke er noen problemer med dette, og du kan bestille et teppe i hvilken som helst farge, og til og med på den ene siden - den ene fargen, på den andre - en annen farge. Kjøp en dyne med et ekstra dynetrekk. Dette bidrar ikke bare til holdbarheten til dyne, men også fargeendringen etter behov.

5. Ytterligere alternativer

En annen forskjell mellom moderne vektede tepper er tilstedeværelsen av oppvarming eller kjøling - varmefjerning.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

×
×
  • Create New...