Gå til innhold
  • blogginnlegg
    34
  • kommentarer
    14
  • visninger
    281 600

Smittet 13 millioner pc-er med virus


norbat

560 visninger

Spansk politi har anholdt tre menn som de mener står bak et stort botnett. Ifølge spansk politi anses mennene å stå bak hackerringen Mariposa, som har infisert pc-er i 130 land.

11C14B3A1157855CF23CB6086129E.jpg

 

Mariposa botnettet ble tatt offline i desember etter en aksjon som involverte bla. FBI og Guardia Civil i Spania. Botnettet ble brukt til å stjele sensitiv informasjon fra uvitende brukere, inkludert brukernavn, passord, innloggingsdetaljer for nettbank og kredittkortdata.

 

Den spanske gjengen leide ut deler av botnet til andre cyber-kriminelle i bytte mot kontanter, og solgte stjålne bank-og kredittkort informasjon til tredjepart.

 

En Seniorforsker i Panda Security, sier: «Vår foreløpige analyser indikerer at botmasters ikke har spesiell avansert hacking- ferdigheter. Dette er svært alarmerende fordi det viser hvor effektiv distribusjon av skadelig programvare har blitt, og at relativt ufaglærte cyber-kriminelle påfører store skader og økonomiske tap.

 

Har selv sett at på enkelte undergrunnsforum kan man få 'leie' eller hjelp til å sette opp et botnet for 4 tusen dollar og oppover. Noen større hackerferdigheter er det altså ikke snakk om.

 

Kilde:

www.net-security.org

Symantec

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...