Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    64
  • comments
    408
  • views
    144516

About this blog

hvorfor gå for noe dårligere?

Entries in this blog

 

Hvor skal vi, hvor går vi? En konsertberetning

Flytt deg, du står mellom meg og ølteltet Foo Fighters spilte i Bergen i går. Men selv om konserten var kjekk, var det en ting jeg ikke helt kunne forstå. Hvorfor går folk så utrolig mye frem og tilbake på konserter? Det skal kjøpes øl og hver gang ved hjelp av å brøyte seg gjennom et par hundre meter med menneskemengde for deretter å brøyte seg tilbake, gjerne bærende på et par ølkrus og et par pappbeger med rødvin som skvulpet i alle retninger (!!) Naturlig nok måtte de samme menneskene løpe

First Best

First Best

 

Påskeaften

Været var mye bedre i dag (heldigvis) så i dag kom vi oss faktisk ut av hytten også.   Lammesteken ble spist på torsdag så i dag var det meksikansk gryte. Jeg prøvde å fortelle mine kjære foreldre at hybelmat spiser jeg ofte nok, men det var ingen bønn Men denne var ikke svidd da, så variasjon ble det likevel. Alt i alt: Jeg har spist så mye påskegodteri at jeg er kvalm, fått gått tur på ski, sittet ute i solen og har endelig klart å runde Defender of the holy pig. Påskeaften er absolutt g

First Best

First Best

 

Innesnødd

I morges møtte et ganske interessant syn meg da jeg (ok, mamma, men hun viste det til meg etterpå) åpnet døren og var møtt med en vegg av snø. Ute er det sånn ca 1 meter løssnø som er helt umulig å manøvrere seg gjennom, lillebror måtte avlyse tur til Geilo og jeg krysser fingre og tær for at jeg klarer å komme meg til toget når avreisedag kommer. Vi har snart ikke knekkebrød igjen, så det kan være jeg lager en scene snart.     Jeg sitter riktignok i en hytte som, selv om den ikke har innla

First Best

First Best

 

Experience points til folket

På innestengte rom over hele landet, sitter gutter og jenter som bruker ledige tid og stunder på å opparbeide seg mest mulig experience points, i ulike online rollespill. Mye av denne tiden brukes ikke til det man gjerne tenker på som tradisjonell spilling, men mer eller mindre ”pliktarbeid” for å komme i høyest mulig level. Å gjøre ”ikke-underholdende” eller repeterende handlinger, også kjent som ”grinding” forklares av wikipedia på følgende måte:   "Several answers have been suggested for th

First Best

First Best

 

Viva Pinata/Arbeit Macht Frei

Eksamen er over, og jeg følte jeg trengte noe fint og hjernedødt for å kunne slappe av og bare spille litt for å slå ihjel en del av tiden før jul. Valget falt på et spill fra Rare som heter Viva Pinata, som så ut som et veldig søtt og koselig spill og som utrolig nok faktisk hadde stort sett fått bare gode kritikker i de spillanmeldelsene jeg hadde sett/lest.   Jeg antar at siden dere ikke er åtte år gamle er dere kanskje ikke helt inne i hva dette spillet går ut på. Viva Pinata er spillet s

First Best

First Best

 

Kom deg inn i et menighetsråd, du også

Som sikkert flere har fått med seg, har fundamentalister (både kristne og andre) fått stadig mer politisk makt. Enkelte religiøse sekter har også drevet aktivt for å få valgt inn noen av "sine" i kommunestyrer og andre politiske verv. I enkelte kommuner (som f.eks. Bergen) har de også klart dette til en ganske stor grad. Hvis noen er i tvil om dette er tilfelle, kan dere f.eks. ta en titt bort til USA der politikere frir aktivt til ytterliggående religiøse bevegelser, og der disse er blitt en vi

First Best

First Best

 

Når pensum får deg til å tenke: WTF?!?!?!?

Consider two individuals - Call them Robinson ® and Xena (X) who value two material goods say fish (f) and coconuts ©. ...... What is the most reasonable price process by which the two sides will arrive at an exchange of some of Robinson´s fish for some of Xena´s coconuts? What determines the exchange ratios and prices? ..... There is a caveat, however, to the whole approach. What would prevent Xena - who is a warrior princess - from just using some coconuts to bang Robinson´s head and take

First Best

First Best

 

Når pensum får deg til å gråte

Learning entails developing a structure by which to interpret the various signals recieved by the senses. The initial architecture of the structure is genetic, but the subsequent scaffolding is a result of the experiences of the individual - experiences coming from the physical environment and from the socio-cultural linguistic environment. The structure consists of categories - classifications that gradually evolve from earliest childhood to organize our perceptions and keep track of our memory

Guest

Guest

 

Slutten på Sopranos

Det er sesongfinale på The Sopranos. Familien sitter rundt bordet og spiser pasta. Ingen gønnere, ingen krangling, ingenting. Det er bare et minutt igjen på spilleren min, og jeg skjønner lite. Hvor var det endelige oppgjøret? Skulle ikke Tony Soprano svi for sine synder? Skulle vi ikke få en brutal påminnelse om at kriminalitet ikke lønnet seg?Bildet fryser, og det kommer tekst på skjermen, a la teksten som kommer på dokumentarer eller slutten på dårlige onsdagsfilmer som insisterer på å fortel

Guest

Guest

 

Fascinerende systemer

Først kom kvalitetsreformen. Den norske studenten var for slapp, leverte ikke til normert tid og fikk for dårlige karakterer. Løsningen var å ta bort ansvaret for egen læring, og gjeninnføre god gammeldags tvang. Du må på seminar, du må levere oppgaver, du må skrive logg fra undervisningen. Heltidsstudenten lenge leve, å jobbe ved siden av studiene er en uting, skole skal være eneste fokus fra 8 til 4. Og helst litt etter det også, så du leverer til normert tid. Så kom pensjonsreformen. Vi gikk

Guest

Guest

 

Kos på gateplan

Å bo på gateplan er en ganske spesiell opplevelse. Jeg var mentalt innstilt på en tilværelse med konstant Sov-i-Ro begravd dypt inn i øregangene, og at jeg ville måtte oppgradere så fort som jeg overhodet kunne når jeg fikk sjansen. Men det har sin sjarm, igrunnen.Det er mange fordeler med å bo med vinduet ut mot gaten. Folk kan banke på ruten for å hilse på, og jeg kan gjøre screening bak gardinen. Eventuelt bare legge hodet under dynen mens jeg later som jeg ikke er hjemme. Folk er stort sett

Guest

Guest

 

Ting jeg kunne likt å ringe etter

Mobilladeren minTo sokker som matchetPengene mine (slik at jeg slapp forgjeves leting av penger på hybelen om de ikke er der)Busskortet mittiPodenBrillene mineHandsfree greien til mobilenKOSS hodetelefonene (så fort de ikke er på hodet mitt antar jeg de er borte)iPod shuffle (den er liten og forsvinner hele tiden)Visakortet mittStudentkortet mittBusskortet mittKortholderen min (Ja jeg trenger 4 punkt der for jeg er heldig om det ligger et eneste kort i holderen om jeg finner den)Nøklene mine (mi

Guest

Guest

 

Det bor en hamster i oss alle

Hamstere er søte dyr. Mennesker som oppfører seg som hamstere er ikke like sjarmerende.I Kristiansand hamstres det mat. Det har jo snødd en god del der nå, og enkelte steder oppfører folk seg som om istiden var på vei. Med en hamstermentalitet som sier "det kan være det tar 3 dager til det kommer ny matlevering, vi trenger 50 brød, minst" blir butikkene fort tomme ja, i motsetning til om folk hadde kjøpt det de faktisk trengte. Streiker er i og for seg unødvendige, i Norge holder det gjerne leng

Guest

Guest

 

Piracy kills no music?

Etter piracykillsmusic.no-kampanjen kom motreaksjonen, piratgruppen som startet piracykillsnomusic.no... Tenkte en ting eller to da jeg leste gjennom siden deres, tenkte jeg skulle skrive det her.Dere er sinte fordi det er et dårlig nedlastingstilbud for musikk, spesielt norsk. Helt enig. Kvaliteten på nedlastbar musikk er for dårlig, og det virker ikke som det er noen stor vilje til å legge ut lossless varianter av musikken. I tillegg er den største nettbutikken for musikk, iTunes, ikke kompati

Guest

Guest

 

Åpningstider på treningssentre

Et tjuetalls mennesker har stimlet seg sammen og prøver å komme til så fort som mulig. Det er dytting, knuffing og irritert mumling. Taxikø? 7-11 kl 3.04 om natten? Neida. Klokken er ett, og SiB sentrum har akkurat åpnet dørene. Scener som dette ser man stort sett aldri, annet enn på fotballkamper gone bad eller i evakueringssituasjoner. De kaster proteinbars etter hverandre og prøver å rekke garderoben så fort som overhodet mulig. Noen er ferdigskiftet, og hiver seg over nærmeste tredemølle, de

Guest

Guest

 

Jul, lizm

Desember gikk så fort at jeg fikk egentlig ikke registrert at den hadde begynt før det ble lille julaften. Det var eksamen, julebord, oslotur, jobbing, juleverksted og plutselig var det 23. desember. Julegavene ble stort sett handlet etter innfallsmetoden, men satser på at de fleste blir fornøyde. Julestemningen kom snikende da jeg gikk gjennom Bergen sentrum og så alle de stressede damene løpe rundt med store poser og skrikende unger på slep. Man kan si mye om pepperkaker og reinsdyr, men det e

Guest

Guest

 

En samfunnsøkonomisk effektiv kjærlighetshistorie

Angsten har fått fotfeste i hele kroppen min. Jeg spaserer på en smal skogssti med min kjære, men det er ingen hyggelig tur. Han ville at vi skulle "snakke sammen". Jeg vet ikke helt hva han mener, men jeg bekymrer meg for at det han sier ikke nødvendigvis er spesielt gunstig for forholdet mellom oss.Vi stopper ved en liten benk og setter oss ned, og ut av det blå kommer setningen som slår meg som et asymmertisk etterspørselssjokk. "Kristin, jeg har ikke lyst å være monopolist lenger, jeg vil mø

Guest

Guest

 

stakkars gnuen

Jeg syns synd i gnuen. Den får aldri noe særlig oppmerksomhet, fordi de er litt grå og triste og fordi det er mange av dem. Innflytterne i Afrika kalte dem bare "wildebeests" og det i seg selv er jo latterlig, de er rett og slett så kjedelige og mange at de ikke gadd å gi dem et skikkelig navn engang. Nordmennene ga nå dem i det minste en lite kledelig lyd, det er ikke all verdens, men i hvertfall bedre enn ynkelige "wildebeest".Ikke får de noen spennende programmer heller. Om de i det hele tatt

Guest

Guest

 

Lei av å ikke vite hvor rik naboen er?

Avisene i dag er smekkfulle av resultater fra årets skattelister. Ved et kjapt overblikk fant jeg ut at Ari Behn ikke tjente penger (bombe, han er jo en mannlig trophy wife), at Aylar tjente ca en kvart million på å være glamourmodell og dermed tjente ca hundre tusen mer enn nummer to på glamourlisten (selv om 250 000 i året knapt er noen fantastisk inntekt) og i tillegg kunne vi se hvor mye næringslivstoppene, film"stjernene" og musikerne tjente i fjor. Så, dersom du har en sykelig trang til å

Guest

Guest

 

Ubrukelige utdanninger til blodpris?

[disclaimer] dette er ikke et angrep på private utdanninger sett under ett, det finnes både fantastiske forelesere og elever i det private systemet, jeg konsentrerer meg her på den useriøse delen av markedet. Føler du deg truffet, er det nok en grunn til det [/disclaimer]Markedet er en fin ting. Det gir folk det de vil ha, til den prisen de er villige til å betale. Dette gjelder sko, mat og ikke minst utdanninger.Den offentlige utdanningen har alltid stått sterkt i Norge, og private alternativer

Guest

Guest

 

Fjortismote

Kan vennligst de som sa til fjortisene at det var en god ide å gå med pysjbukser på skolen kaste seg foran et tog sammen med de som innførte ugg-moten, joggebukse-til-finklær moten (nærmere forklart velstelt over hele kroppen med fine sko, smykker, fint hår og sminke, dressjakke og for stor grå joggebukse) og dem som går med Birkenstocks? Vær så snill!Greit nok de har nok sminke i ansiktet til at hver fjortis mest sannsynlig har en 10-12 forsøkskaniner på samvittigheten. Og at de kjøper klær i s

Guest

Guest

 

Tiltak i sommervarmen

Ingenting er et bedre tegn på at det er sommer enn at man virkelig begynner å kjede seg. Her er noen av de tingene som gjør at jeg igrunn gleder meg litt til skolen begynner igjen :)1) Jeg har aldri peiling på hvilken dag det er, må sette på alarm de dagene jeg skal på jobb 2) Vurderte å kjøpe litt pensumlitteratur fordi det var så lenge til skolen begynte3) Jeg er up to date på handlingen i Glamour4) Jeg gleder meg til å male ute5) Å sitte å lure på hvorfor ringfingeren er lengre enn pekefinger

Guest

Guest

 

Timeshare, dameblader og andre sydenfenomen

Jeg maa innroemme at jeg blir roert over at de fremdeles staar gatelangs her nede, timeshareselgerne som skal gi oss skrapelodd eller ta oss med paa sporreundersoekelser. Til tross for alle avisoppslag, til tross for skriftlige advarsler fra samtlige reiseselskap, i tillegg til advarsler paa bussen paa vei til hotellet, staar de der aar etter aar. Og de hadde ikke staatt der om de ikke hadde faatt lurt noen med jevne mellomrom. Det jeg lurer litt paa er: aassen gaar det an?Verden er jo saa lettl

Guest

Guest

 

Reisebrev fra Kreta <3

Kristin befinner seg i det store utland, naermere bestemt paa Kreta. Yeah, over en uke siden forrige forumbesoek gitt... Og hva gjoer Kristin paa? Ingenting! Jeg har gaatt rundt og tenkt paa en saann ca 100 ting jeg skal blogge om naar jeg kommer hjem men har ikke klart aa sette meg ned foran en pc foer naa. Jeg liker stedet jeg bor. De serverer Fisk "Orly" i restauranten, og de har en ekstremt dyslektisk person som er ansvarlig for alle skilt rundt paa hotellet. Du skulle kanskje tro dette er e

Guest

Guest

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...