Gå til innhold

Føler meg utdatert på TV-uttrykk (og hva man bør se etter), kan noen forklare kort?


Anbefalte innlegg

(Sammendrag nederst for alle walloftext-haters)

 

 

Heisann!

 

Jeg føler meg så gammeldags på TV-er selv om jeg prøver å følge med. En fyr på jobben har nettopp kjøpt seg en 55" 3D Smart-TV LED fra Samsung, og selv om dette virker bare gull, er jeg usikker på om jeg faktisk trenger en såpass "heavy" TV for mitt bruk.

 

Jeg bruker min dagens TV til spill (xbox360, wii), TV-serier (720p da TV-en er HD-ready) via Boxee Box, og en sjelden gang i blant kobler jeg laptopen til TV-en via HDMI og ser film/småklipp. Størrelsen er 42", og merket er Philips.

 

Personlig tenker jeg "aldri i livet" når jeg hører om Plasma-TV, men det tror jeg bare er noe som ligger i siden før i tida da plasmaer hadde en lei tendens til innbrenning. Jeg vet at svart-nivået/kontrast er mye bedre på plasma, og at den reflekterer sollys litt mer enn LED/LCD, men annet enn det har jeg vel ingen særlig grunn til å mislike plasma. Har dette blitt bedre? Det må jo være en god grunn til at de er så innmari billigere enn LCD-TVer?

 

 

La oss kjapt ta to TV-er som eksempel:

 

Samsung 46" LED Smart TV UE46ES5705

 

Full-HD, 100hz CMR, 3xHDMI, PVR, DVB-T/C/S2

 

Samsung 51" Plasma TV PS51E535

Full-HD, 600hz, 2xHDMI, Connect Share, DVB-T/C

 

 

Disse koster ca like mye (400kr forskjell), men plasmaen har 600hz, 5" større, men 1xHDMI-inngang mindre.

Vil ikke dette egentlig si at plasmaen bør gi mye mer bang for the bucks? Ser jeg altfor simpelt på det?

 

Siste spørsmål: Jeg finner ingen "gode" svar på hva jeg bør se på i TV-specs i henhold til det jeg bruker TV-en til (gaming og MKV-filer fra mediasenter). 100/200/400hz? Er det forskjell på hz-"type"? Hva er DVB-T/C og hva er det andre? Noe jeg bør se etter her òg?

 

Beklager om dette blir svart ofte i forumet (har bladd innom en del tråder) eller om det er en ren smakssak, er bare veldig interessert i å kunne navigere meg bedrerundt i TV-jungelen når jeg skal bytte ut 42-tommeren min! :)

 

TL;DR: LCD/LED vs Plasma - grunn til at plasma er så billig når det virker "bedre"? Hva er DVB-T og lignende uttrykk, finnes det spesielle hz man bør se etter i TV-specs? Er alt dette viktig for meg når jeg bruker TV til mkv-filer TV-serie og gaming?

 

Tusen takk for alle eventuelle svar, jeg blir evig glad!

Endret av pesaroso
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei synes selv det er bortkastede penger å kjøpe en led "smart" tv nå

 

1.Oled tv kommer garantert flere oled tvr på markedet neste år

2 Smart tv my xxxx bare bull hele greia trege apper som en tlf gjør kjappere og bedre

3 1080p er snart gammelt 4000p (4k) er rundt hjørnet

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar!

 

Dette med at OLED-TVer og 4K-TVer er rundt hjørnet er noe jeg har sett på, men som all annen teknologi bruker dette vanskeligvis veeeldig lang tid på å bli modem (les: overkommelig for forbruker), så dette er nok en 2-3 år i fremtiden, vil jeg tro.

 

Ser poenget ditt med TV-apper. Det er jo alltids morsomt med YouTube o.l. som har apps rett i TV-en, men siden jeg har en Galaxy S2-telefon og en Boxee Box som har apps-støtte, har jeg fint lite bruk for det. Men hva med de andre uttrykkene jeg stussa på? Noen av de du kan belyse? :D

 

Tusen takk for kommentar!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...