Gå til innhold

's foto

Lock-Aze

Ble med 3 aug. 2004
??????? Sist aktiv: i dag, 08:01

Innlegg jeg har skrevet

I tråd:Den frie kafeen

31. juli 2015 - 11:53

*snip*

 

Ah, sånnsett. Da tror jeg faktisk at jeg holder meg til Fedora. Det er ofte viktigere for meg å ha ny nok software når jeg skal teste ut nye ting. Å ha ny nok software trumfer gjerne stabilitetet under initiell testing. (Jeg tipper du er mer interessert i stabilitet og ferdigtestet software siden du velger Centos)


I tråd:Den frie kafeen

31. juli 2015 - 08:42

 kjører jeg CentOS 7 på nåværende jobb-laptop. Synes det virker rett bra.

 

Hvordan fungerer CentOS med tanke på drivere til wifi etc? Jeg kastet ut Centos på mine stasjonære og bærbare pc-er fordi de var for trege med å komme med ny og oppdatert programvare. Valgte å kjøre Fedora istedenfor. (kjører Centos på servere, men ikke på arbeidsstasjoner)


I tråd:Den frie kafeen

31. juli 2015 - 08:39

Nå som Win10 er klar for nedlastning, er det mange av dere som skal prøve eller ha en maskin med Win10 itillegg til Linux?

 

Er det mange av dere som kun har Linux maskiner? (Chrome OS og Android inkludert)

 

Vel, jeg har ingen maskiner med windows på pr. i dag, så jeg skal nok ikke skaffe meg en med windows 10. ;) (har verken interesse eller behov for å prøve det ut). 


I tråd:Den frie kafeen

30. juli 2015 - 17:37

Når folk sier at de bruker Ubuntu, Mint eller Elementary, så pleier jeg stort sett å si at jeg ikke bryr meg så mye om hvilken distro man kjører, så lenge man bruker Linux.

 

Finn en distro du er komfortabel med, så kan det være en gateway til en distro som faktisk ikke er brukket. Det er vel så greit å vri distro-fragmenteringen til Linux til noe positivt, istedet for å sutre over alt det de gjør feil.

 

På en annen side så er Debian det riktige valget, og om du sier noe annet så har du feil.

 

Synes distrokriger er morsomme. Selv bruker jeg verken Debian, eller Ubuntu. Men det har litt å gjøre med at jeg jobber med RedHat på serversiden, så da synes jeg det er bedre å bruke Fedora til desktoppen min. På serversiden har jeg en tendens til å velge Centos hvis det er noe jeg skal bruke selv, men kommer gjerne tilbake til dette er noe jeg kjenner meg igjen i og personlig har jeg bedre ting å bruke tiden min på enn å sette meg inn i 14 ulike distroer. Jeg klarer helt fint å kompilere opp ting fra bunnen av, men lysten til å justere alt ned til siste komponent er overhodet ikke tilstede, da kan jeg heller bruke tiden på å gjøre flere pakker om til RPM'er.

 

For min del, så tror jeg det viktigste en distro kan gi meg, er ett skikkelig pakkesystem og VIM. Samt ett noenlunde ferdig oppsett etter installasjonen. (Tiden der jeg rekompilerte kernelen for å få ting til å fungere akkurat slik jeg ønsker er forbi. ;) )


I tråd:IT utdanning som privatist/hjemme.

27. juli 2015 - 09:36

Jeg har kommet i en situasjon hvor jeg kommer til å bli arbeidsledig fra et yrke jeg ikke mestrer. og derfor er det naturlig å peile seg inn på en ny kurs og ettersom jeg hele livet har brent for IT og data er IT utdanning et naturlig steg. men jeg er 28 år og begynne på vgs er lite aktuelt så jeg lurer på hvilke muligheter har jeg? er det noe Linux/Windows certifiseringer som kan hjelpe meg inn i en IT jobb? dere som jobber innen faget og har tatt en utradisjonel vei kan gjerne dele deres historier her :) Gjerne legg in bachelor/master utdanninger her også ettersom jeg kanskje har realkompetanse pga alder skal sjekke det opp.

 

Jeg tok bachelor med realkompetanse, jeg hadde da en utdanning som ikke var IT rettet fra før. Anbefaler ikke VGS, det er flere høyskoler der du kan komme inn med realkompetanse.

 

Når du snakker om utradisjonell vei inn i IT bransjen, jeg fikk min første IT jobb uten IT utdannelse. Veien jeg tok for å komme meg inn i denne jobben var å skrive en god CV, samt at jeg hadde erfaring med å administrere diverse LAN for 100+ brukere før dette.

De fleste jeg kjenner som jobber med IT uten utdannelse er gjerne programmerere, som startet med å jobbe med open source prosjekter, der de kunne vise til hva de hadde laget for å komme seg inn i en jobb. Hvis du vil inn uten utdannelse, vis stå på vilje og ikke forvent en skyhøy startlønn.