Gå til innhold

's foto

Lock-Aze

Ble med 3 aug. 2004
??????? Sist aktiv: i dag, 21:41

Innlegg jeg har skrevet

I tråd:Beste lærebøker for linux?

i dag, 15:31

Ja slik har det vært lenge,

 

Hva tror dere er grunnen til norske linux bøker ikke lager gode bøker som kan måle seg mot usa\england?

 

Tror i teorien er det mulighet å lage oppstartlaster til linux som man kan bytte om harddiskene\SSD diskene så ofte man vil uten å måtte reinstallere oppstartlasteren for hver gang.

 

Støtte for 10-15 linux distribusjoner er nok dårlig i bios, man må over på UEFI som ofte er få distribusjoner som har særlig støtte for.

Ubuntu er vel de få som har det.

 

1: Det er ingen problemer å laste 15 forskjellige distroer, du trenger bare 1 bootloader til å utføre dette, hvorfor ikke bare partisjonere harddisken istedenfor å blande inn ørten harddisker og bios/uefi?

 

2: Grunnen til at det ikke finnes gode linuxbøker på norsk er fordi det bor ca like mange folk i Norge som i en middels stor by i USA/England..... Hvis noen ønsker å skrive en bok, så er det gjerne for å tjene penger. Hvis jeg kan nå 1 million linuxbrukere hvis jeg skriver den på engelsk, eller jeg kan nå 100 linuxbrukere hvis jeg skriver den på norsk... Tror du da jeg ville skrevet boken på norsk eller engelsk?

 

De aller fleste som jobber med IT på ett litt høyere plan interesserer seg ikke for ett norskt oppsett, av samme grunn som at det ikke finnes gode norske bøker, så vil en feilmelding på norsk gjøre deg halvveis gæærn. Ønsker du å finne ut mer om den, så er du prisgitt at noen andre har hatt den feilmeldingen og skrevet noe om den.. På norsk... Sannsynligheten for at noen har hatt den og har skrevet noe om den på engelsk er mye, mye større.

 

For å svare deg ganske enkelt: Hvis du faktisk ønsker å lære deg noe om linux og hvordan det henger sammen, så burde du lære deg engelsk.... og velg deg en distro, å bytte mellom ørten forskjellige distroer har lite for seg, det er bedre å velge en som du liker... og lær deg å bruke den... 


I tråd:Beste lærebøker for linux?

i dag, 13:49

Så RHEL\Suse enteprice er kun Centos med support og flere programmer knyttet til administrasjon\server?

 

Nesten, Centos er RHEL uten support. Ikke omvendt.

 

Suse er ikke RHEL, selv om de er veldig nære.

Hvis jeg ikke husker feil, så bruker suse YaST, mens RHEL bruker yum som pakkemanager. Det er den første forskjellen jeg kommer på, sånn i forbifarten (er sikkert flere forskjeller, men det var den første som jeg kom på)


I tråd:Hva kan jeg forvente å få for en IBM X3100 server?

i dag, 10:46

Har cupermicroservere selv med 32 minnespor, med 4bg ecc i hver, 4 cpuer til 120.000 og 3x 1400w-psuer redundant. 

Litt over 150.000 pr maskin, sliter med å selge de til 9000 da jeg forsøkte.

 

Målgruppen leaser og har med supportavtale og install. 

Målgruppe B er 14-åringer som skal hoste spillservere ol, men de har ikke redundant infastruktur eller penger. 

 

Merkelig at ingen bet på, vet at servere gjerne stiller seg mot ett relativt smalt kundesegment. Får vel legge meg i prisklassen 2-4K og se om noen er interessert.

 

Takk for tilbakemelding :)


I tråd:Beste lærebøker for linux?

i dag, 08:38

Trenger ikke å være 100% oversatt, bruker linux i dag mest til testing.

Men rekker ikke å komme å langt der fordi jeg ikke har tid eller lyst å prøve meg frem.

 

Men det jeg overrasker meg litt over med Redhat linux 8.0 fra May 13, 1995 støtter virker ut som støtter ipv6 siden det nevnes i boken.

Men spørs om det må settes opp slik på windows XP.

 

Vet dere er vel slik Redhat linux 8.0 var bygget på redhat enterprice?

Men fedora er ikke det?

 

Kunne ønske det fantes:

 

LINUXmagasinet legges ned!

Linux Magasinet legges ned og Fasit Forlag har sendt ut et brev sammen med siste utgave av magasinet 4/07 der de skriver: "Dette er dessverre siste utgave av LINUXmagasinet. Vi takker deg for samarbeidet i den perioden du har vært en av våre abonnenter!". Abonnenter som har penger tilgode vil få tilbakebetalt det.

De skriver ikke noe om HVORFOR de velger å legge ned Norges eneste linux-blad.....

Så er det for lite penger å tjene på dette? Syns sist gang jeg var borti slike er det mere nyheter en gode artikkler for nybegynnere.

Kanskje dere linux experter kan gjøre noe med dette?

 

Fedora er det som kan komme til redhat enterprice i fremtiden, det er i Fedoradistribusjonen at RHEL tester ut ny funksjonalitet. Hvis du skal ha noe som er likt RHEL men ikke ønsker å betale for redhat abbonemang, så bruker du Centos. (Centos er også under RHEL og speiler RHEL distribusjonene)

 

Hvis du skal teste det nyeste nye. Så bruker du fedora, hvis du skal ha noe som er stabilt og ser ut og føles som RHEL uten å betale for det, så bruker du Centos.


I tråd:Beste lærebøker for linux?

5. februar 2016 - 12:47

 

Nei, det er ganske enkelt. Du trenger ett par ekstra paramtre i DHCP oppsettet ditt.

Du finner ganske greit med informasjon om dette f.eks hos youtube: