Gå til innhold

's foto

Josh!

Ble med 8 jan. 2004
??????? Sist aktiv: 30. mars 2015, 03:04

Tråder jeg har startet

[Løst] Kan man bruke en radio med AUX-inngang som forsterker til platespiller?

16. september 2013 - 19:48

Jeg har gravd fram en god, gammel platespiller fra loftet til foreldrene mine og tatt den med på hybelen. Der oppe lå det også en tilhørende forsterker, men jeg kom fram til at den var for stor for mine få kvadrat.

 

Spørsmålet mitt er: kan jeg kjøpe meg en vanlig radio (f.eks. Tivoli/Geneva) med AUX-inngang og forvente at dette gir god (høy?) nok lyd til at det er brukbart, eller må det en skikkelig forsterker til?

 

Grunnen til at jeg spør om dette er at jeg koblet platespilleren til mikrofoninngangen på PC-en, og satte igang et lydopptak. Her var det lyd, men den var såpass svak (mye svakere enn fra en vanlig tilkoblet mikrofon) at jeg lurer på om en AUX-tilkobling ikke er beregnet for så svake signaler.

 

Platespilleren funket forøvrig veldig bra med den gamle forsterkeren så den er det ikke noe i veien med!  :w00t:

 

Takker for alle svar :)


Bruk av headset med "iPhone-klikkontroll" på WP/Android

12. desember 2012 - 20:51

Vurderer å gå til innkjøp av en Windows Phone 8-mobil (8X eller Lumia 920) da jeg begynner å bli mektig lei av iOS-grensesnittet. Jeg har imidlertid et ganske dyrt hodesett med fjenkontroll tilpasset iPhone (3 knapper + mikrofon) og lurer i den forbindelse hvordan disse vil fungere med Windows Phone og evt. Android.

Noen som har erfaringer med dette?

Takker for svar! :w00t:

Polaroid-kamera. Fortsatt aktuelt?

7. oktober 2012 - 10:26

Vurderer å gå til innkjøp av et kamera som printer bilder direkte, lignende Polaroid-kameraene som var populært for en del år siden. Har i den anledning noen spørsmål som jeg håper noen kan svare på.

Er slike kamera fortsatt aktuelle, eller blir de for "dyre i drift"? Kan det evt. være aktuelt å kjøpe et brukt kamera, med film til?

Og er det andre produsenter enn Polaroid som har slike kameraer?

Takker for svar ;)

iPhone lastet ned 1,2 GB mobildata, mulig å få regningen dekt?

23. august 2012 - 11:16

For omtrent en uke siden fikk jeg en melding fra One Call, som er den operatøren jeg bruker, om at jeg snart hadde nådd mine inkluderte MB denne måneden. Jeg gikk umiddelbart inn på Mine Sider, og fant til min forskrekkelse ut at jeg var belastet for over 1GB med mobildata i løpet av et par timer.

Etter litt undersøkelser kom jeg fram til at det måtte være en podcast jeg hadde prøvd å lastet ned hjemme på WiFi, som aldri hadde kommet skikkelig i gang med nedlastingen, hadde hengt seg, som sannsynligvis var årsaken til mobilbruken. Dette er imidlertid bare gjetning, da dette aldri har skjedd meg før.

Jeg var i kontakt med One Call, men de avslo blankt å redusere regninga som er på godt over tusenlappen, da feilen ikke lå hos dem.

Er det mulig å få dekt dette på andre måter? Har Apple et ansvar her, da jeg har slått av å bruke mobildata for nedlasting av kjøp, eller må jeg bite i det sure eplet og betale?

Takker for råd og vink ;)

RiksTV (NRK) uten programkort på Sony Bravia

17. juni 2012 - 17:49

Som vi vet er det i dag to EM-kamper som går samtidig, på to ulike kanaler. Drømmen hadde derfor vært å kunne bruke TV-ens Bilde-i-bilde-funksjon (PIP), for å se disse to samtidig.

Dette krever at jeg tar inn det ene bildet via det digitale bakkenettet og den andre via ekstern kilde. Ettersom min Sony Bravia KDL-46V5500 har innebygget støtte for RiksTV, tenkte jeg dette burde gå greit. Da jeg ikke bruker RiksTV til vanlig (har parabol fra Canal Digital) har jeg heller ikke programkort, men hadde et håp om at jeg kunne få inn NRK's kanaler likevel. Gjorde et kjapt søk på TV-en etter digitale kanaler, men fant ingenting. Er alt håp ute, eller skal det være mulig å få inn NRK uten programkort?

Takker for svar ;)