Gå til innhold

Android møter motstand


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette, i tillegg til valget av Java som eneste språk for Android gjør meg svært skeptisk til denne platformen.

Problemet er at siden Android gir større mulighet for mobilprodusentene til å kontrollere telefonen og bruken av den, så vil nok flere velge Android enn OpenMoko.

 

Android kritikk på wikipedia

Also, at least for now, software installed by end-users must be written in Java, and will not have access to lower level device APIs. This provides end-users with less control over their phone's functionality than other free and open source phone platforms, such as OpenMoko.

 

Another issue is related to Android's disregard of established Java standards, i.e. Java SE and ME. This prevents compatibility between Java applications written for those platforms and those for the Android platform. Android only reuses the Java language syntax but does not provide the full class libraries and APIs bundled with Java SE or ME.

 

edit

Arstechnica har mer

Endret av olefiver
Lenke til kommentar
Dette, i tillegg til valget av Java som eneste språk for Android gjør meg svært skeptisk til denne platformen.

Problemet er at siden Android gir større mulighet for mobilprodusentene til å kontrollere telefonen og bruken av den, så vil nok flere velge Android enn OpenMoko.

Jeg tror vel at dette ikke en reell problemstilling. WM er nesten helt åpen, og mobilfabrikantene kan hacke og tune omtrent så mye de vil. Men den eneste mobilfabrikanten som gjør noe annet enn standarden er Palm, ivertfall til nå. WM på Palm er også mye bedre enn WM på HTC, på nær sagt alle områder.

 

Jeg er ennå skeptisk til om Linux i det hele tatt er det rette valget for mobiltelefoner. Jeg ser for meg et litt fancy grensesnitt, men med store mangler og dårlig performance ellers (det jeg har sett til nå av Android grensesnitt på N800 er imidlertid ikke så overbevisende). Men det skal bli utrolig morsomt å kloa i en Android telefon når den kommer.

Lenke til kommentar

Hva er det Palm gjør som er så genialt? Delvis off topic, men jeg ble litt nysgjerrig her. Har vel lekt meg litt med 25-30 ulike WM-modeller, deriblant en fra Palm. Og den var på ingen måte noen favoritt.

 

Som jeg har skrevet tidligere her inne, tror jeg ikke telefonprodusentene vil ødelegge mulighetene i Android. Noen begrensinger er nok å vente, men det vil sannsynligvis være etter pålegg fra mobiloperatørene. Ikke tilfeldig at en rekke av verdens største operatører er tungt inne i Android-samarbeidet. Dessverre tror jeg ikke det kommer noe som helst godt ut av deres tilstedeværelse. Snarere tvert imot.

 

Jeg har sagt, siden Android ble lansert, at dette er en plattform jeg ikke har stor tro på. Muligens kan den slå til i enkelte targetmarkeder, men det er nok ingenting som tyder på at Norge blir et slikt. Først og fremst ligger vel mulighetene i de land hvor mobilutviklingen ligger noe etter hva den gjør i Norge. Som et råtips, vil jeg tro mulighetene er størst i Øst-Europa, da med Russland i spissen. I tillegg til Sør-Amerika, Spania, Portugal og også delvis i USA. For Skandinavia og mellomeuropa, setter jeg heller pengene mine på Symbian og (dessverre) Windows Mobile.

Lenke til kommentar

Nå har vel ikke jeg sagt at Palm gjør geniale ting, men på sine Windows versjoner så utnytter de mulighetene til å tilpasse operativsystemet mye bedre enn hva andre gjør. En Palm WM er rett og slett mye mer forseggjort enn andre WM, med effektive og praktiske shortcuts tilpasset harware-knapper, mye bedre ytelse (nettleseren foreksempel).

 

Men poenget mitt var at jeg ikke helt klarer å se hva som skal drive mobiltelefonprodusentene til å skreddersy Android, når de ikke viser store evner mht å skreddersy WM, som er et OS som har vert tilgjengelig i masser av år, og som finnes på tjukt av telefoner og PDA'er. Hvilke økonomiske fordeler har det å bruke resurser på å skreddersy et OS, når ulempen er at man risikerer at harware og OS blir inkompatibelt med oppdateringer av OS'et og 3dje parts programmer? Og i tilfelle hvis man ser fordeler med å skreddersy OS'et, dvs kun bruke OS'et som utgangspunkt, hvorfor i allverden er det da en fordel at OS'et er åpent, og man ikke har kontroll på retningen det utvikles? 90% av mobiltelefonene i dag kjører tross alt helt lukkede systemer, og de fungere utmerket med både gMail, google maps og google (med eller uten Opera), og de gjør det på hardware som ville gitt Android total forstoppelse.

 

Det hele koker jo ned til spørmålet om hva google egentlig vil med Android. Hvorfor utvikle et OS når google allerede brukes på alt av hardware?

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...