Gå til innhold

Test: OCZ Vendetta 2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ok, et par småting :

1.-

Hvis viften bare hadde vært kraftigere, ville nok kjøleren blitt en soleklar konkurrent for Tuniq og Noctua – men det måtte gått på bekostning av støynivået.

Totalt sett er dette en kjøler vi anbefaler for de fleste målgrupper. Hvis du bytter ut viften med noe sterkere, bør dette også være er et godt alternativ for overklokkere.

 

Er dette fakta eller er det skribentens personlig mening? I alle fall hadde det vært fint med en test av nettop kjøleløsningen når man monterer en kraftigere vifte.

 

2.- Selve bunnen ser ut til å være svært ujevn og det sies i artikkelen :

Overflaten til kjøleren er relativt god. Ved å skrape fingeren over kobberrørene kan vi kjenne maskinsporene, men det er ikke spesielt ille. Det er derimot en større bekymring at det er store gap mellom kobberrørene og aluminiumet.

 

Artikelforfatter anbefaler derfor for å kline på med ekstra med Goop, jeg personlig hadde i utgangspunktet vært ekstremt skeptisk til en serie med kjølere som man må kline på med masse goop for å få god kontakt, dette er jo I mine øyne nesten det samme som en grov konstruksjonsfeil.

Burde i det minste stå oppført på - sida.

 

 

3.- Forstår godt at det er visse begrensninger når det gjelder støymåling, men håper faktisk at Hw.no snart får testlabben I orden så at man kan holde seg inne spesifikasjonene, føler at det blir litt "gjetting" på hvor på skalaen lydnivået ligger.

 

4.- Temperatur : Joda, flott at dere måler med konstant romtemperatur, men hva med å lage et "kunstig" kabinett som dere kan sette oppå testbenken og som kan simulere typisk luftflyt I et kabinett? Eventuelt mekke et kabinett så man kan montere testbenken på siden for å få det til å bli nærmest mulig virkeligheten.

Edit : Utrolige mange fine muligheter om man gjør dette riktig, man kan jo da lett standarisere og teste hvor optimal kjøleren hadde vært i for eksempel en HTPC , eller hvor bra den er med minimal luftflyt og et veldig varmt kabinett.

 

5.- Størrelse vs kjøleytelse : Dette er noe som jeg har tenkt på en god stund, Vendetta kjøleren er hele 16cm høy og for å være ærlig så hadde jeg nesten forventet enda bedre ytelse pga dimensjonene. Hva med å rangere kjølerne basert på størrelse / ytelse

Ie jo mindre selve kjøleren er og jo bedre kjøleresultater jo bedre karakter. Klart sikkert vanskelig å få til men det hadde vært til kjempefordel for oss brukerne.

Og her er det igjen jeg savner et litt annerledes poengsystem for testene til hardware.

Endret av Malvado
Lenke til kommentar
5.- Størrelse vs kjøleytelse : Dette er noe som jeg har tenkt på en god stund, Vendetta kjøleren er hele 16cm lang og for å være ærlig så hadde jeg nesten forventet enda bedre ytelse pga dimensjonene. Hva med å rangere kjølerne basert på størrelse / ytelse

Ie jo mindre selve kjøleren er og jo bedre kjøleresultater jo bedre karakter. Klart sikkert vanskelig å få til men det hadde vært til kjempefordel for oss brukerne.

Og her er det igjen jeg savner et litt annerledes poengsystem for testene til hardware.

 

Det var en god ide :)

Lenke til kommentar

Kjapp kommentar: i teksten står det at temperaturen ved 120W stabiliserte seg på 57,2 grader. Det skal vel være 67,2 grader som det står i grafen.

 

(At temperaturen faller med 0,2 grader når man doser på 30 ekstra watt med varme stemmer ikke helt med det jeg lærte i termodynamikk :p )

Lenke til kommentar

Overflaten på den kjøleren så ikke god ut i det hele tatt.

tter en halv time stabiliserte temperaturen seg på 57,4 grader. Når belastningen øker til 120 W stiger temperaturen 9,8 grader og ender opp på 57,2 grader. Under begge belastningene holder kjøleren samme plass mellom de andre kjølerne vi har testet.

Har bare ungdomsskolematte, men noe sier med at den utregninga er feil. 57,4'c + 9,8'c = 57,2'c. Vrien.

 

+ God temperatur

Hvordan har en kjøler god temperatur? Kom den med kjøleelementer? Det kalles vel strengt tatt god kjøleevne, gode kjøleegenskaper osv.

 

+ Stor overflate

Når ble det et pluss at kjøleren har stor overflate? Det eneste jeg kan tenke ut er at stor overflate = stor kjøleevne, men det viste seg jo at den bare var grei og ikke kunne nå opp til konkurrentene med like "stor overflate".

 

- Eventuelle plassproblemer

Siden den er like stor som andre konkurrenter, og de ikke har blitt trukker for det, synes jeg ikke at den argumenten er holdbar. Northbridge kjøleren deres var plassert veldig nærmed prosessoren.

Lenke til kommentar

Hehe, morsomt at en gigantisk tower-kjøler nå betegnes som en enkel modell :p.

 

Ligner ikke denne styggelig på den Thermalright ULTRA120 Extreme jeg har i kabinettet mitt? Hva er forskjellen?
Begge bruker tower-designet, ser ikke noe galt med det. Thermalright-modellen din er forøvrig ganske mye mer effektiv.
Lenke til kommentar
Hehe, morsomt at en gigantisk tower-kjøler nå betegnes som en enkel modell :p.

 

Ligner ikke denne styggelig på den Thermalright ULTRA120 Extreme jeg har i kabinettet mitt? Hva er forskjellen?
Begge bruker tower-designet, ser ikke noe galt med det. Thermalright-modellen din er forøvrig ganske mye mer effektiv.

 

Ikke i følge denne testen:

 

http://benchmarkreviews.com/index.php?opti...mp;limitstart=9

Lenke til kommentar

Vendetta 2 kjøleren er mer eller mindre identisk med Xigmatek HDT-S1283, som blant annet hos SilentPCReview og Frosty Tech kommer ut bedre enn f.eks Noctua UH12P og på nivå med TRUE.

 

Begge bygger på ett etter min mening "hypet", HDT prinsipp. Derfor ser også overflaten noe rar ut. Prinsippet er at varmerørene skal ha direkte kontakt mot "heat"sprederen på CPU, uten noen millimeter med ekstra kobber som TRUE og Noctua har.

 

Avviket fra disse andre testene, skyldes nok i betydelig grad testmetodikk, noe som viser klart at en enkelt test er nesten verdiløs, man må faktisk lese flere for å kunne konkludere. Frosty Tech sin testrigg har en 30 x 30 mm "varmeplate".

 

Så jeg ville nok være langt mer opptatt av å få på plass en testmetodikk som er holdbar, enn å prøve å simulere luftflyt. Er utgangspunktet feil, så blir resten også feil. Uten at jeg skal uttale meg om hvilken metodikk som er den beste.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
I første testperiode ble kjøleren belastet med 90 W. Etter en halv time stabiliserte temperaturen seg på 57,4 grader. Når belastningen øker til 120 W stiger temperaturen 9,8 grader og ender opp på 57,2 grader

moro at den stiger 9,8grader og havner under 90watt testen :p

Lenke til kommentar
Denne kjøleren fikk kanskje en ulempe på testbenken, siden den varme flaten var så liten at den bare fikk ordentlig kontakt med den midterste heatpipen. Spesielt siden det tydeligvis var dårlig varmeledning mellom heatpipene.

Du er nok inne på noe der ja. Jeg ser ikke helt poenget med å ha en testbenk der flaten som skal kjøles ned er på størrelse med en AMD Athlon 64-kjerne. Alle prosessorer blir levert med varmespreder nå, og en varmespreder hadde mest sannsynlig betydd stor forskjell på resultatene i denne testen. HW bør revurdere denne testbenken sin.

Endret av KjellV
Lenke til kommentar
Vi legger en varmespreder i mellom kjernen og kjøleren, på samme måte som en prosessor er bygget opp.

Da er det jo greit, men det burde absolutt vært med når dere skriver om hvordan dere utfører testen. Tipper de fleste tolker det i sitatet under som at dere tester direkte på "kjernen".

 

Til testing av kjølere benytter vi vår modifiserte Innovatek Kühlertester KT-3. Denne har en kjerne på 10 x 15 mm (150 mm2), noe tilsvarende en AMD Athlon 64-kjerne uten varmespreder. Testbenken er modifisert så vi kan teste ved både 90 W og 120 W.
Lenke til kommentar
Men, når vi tar en titt på støynivået på de ulike frekvensene, ser vi at mye av de høye verdiene ligger i de dype verdiene før 250 Hz. Noe av dette skyldes nok byggearbeider et kvartal unna der vi måler støy.

Øh, hva slags testprosedyre for støynivå er dette egentlig? Tester dere støynivået til en prosessorkjøler i vanlige kontorlokaler, gjerne med vinduene åpne og selgere en halvmeter unna som skravler i vei med kundene sine og sjefen stående bak testeren masende om at testen må være ferdig snart?

 

Hva med å avsette et eget (helst støyisolert) rom uten vinduer til å gjøre slike støynivåtester? Hvis målingen deres fanger opp annen støy enn fra prosessorkjøleren, er ikke da støymålingsresultatet helt meningsløst?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...