Gå til innhold

Intel og Micron på 50 nm


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det er jo ikke lenge til vi gjør det, produksjonsteknikken begynner å nærme seg et problemområde når det gjelder elektronmigrasjon blant annet. Vi kommer nok til å klare å produsere en hel del mindre med silisium, men snart går det i stå.

6574399[/snapback]

Det sa dem for 10 år siden også :D

...men du har sikkert rett.

 

For 20 år siden når Intel kom med 80-286 var det 512KB minne som gjalt og folk begynte å lure på om det faktisk var nok med 640KB med minne -slik som enn viss person i MS hadde fortalt att ville holde i lange baner.

 

Om man tar og ganger opp: 0,5MB for 20 år siden

1000MB er standard i dag

Om 20 år vil kanksje 2000GB ram være aktuelt...

Lenke til kommentar
Det er jo ikke lenge til vi gjør det, produksjonsteknikken begynner å nærme seg et problemområde når det gjelder elektronmigrasjon blant annet. Vi kommer nok til å klare å produsere en hel del mindre med silisium, men snart går det i stå.

6574399[/snapback]

Det sa dem for 10 år siden også :D ...men du har sikkert rett.

6574432[/snapback]

Diverse teoretiske grenser nærmer seg stadig. De siste ti årene er strukturer i brikkene (gate-length på transistorene) redusert fra flere titalls nm, ned til bare noen få nm. Som kjent er atomerdiametere i størrelseorden litt under 1nm. Mer enn det går det selvfølgelig ikke an å krympe ting. Men det går an å bruke smartere teknikker, f.eks transistorer i flere lag oppå hverandre. Dette vil selvsagt gi litt varmeproblemer og en sabla ledningsspagetti i maaange lag oppå der igjen. Så en eller annen dag stopper det nok opp. Lesehoder på harddisker, magnetiske "domener" på harddisker, horisontal lagringsplass på optiske media, minnebrikkers motstandsdyktighet mot bakgrunnstråling osv er andre problemområder som vil stange mot noen vegger etter hvert. Hvis det ikke gjøres veldig smarte designendringer så vil det bli bom stopp om ikke så veldig lenge. Nye og smartere metoder har kommet med korte mellomrom de siste tiårene, men en dag går man tom for smartere idéer, og da er det fullstendig bom stopp. f.eks Den praktiske GHz-veggen ser ut til å stange bra for tiden. Det nye er antall kjerner. En dag tar det også slutt. Jeg tipper at det ikke er så voldsomt mange år igjen før vi får en stopp på flere områder.

 

Angående hva vi har bruk for så har tidligere mer vært bedre. Det er det forsåvidt nå også, men mange av de gamle bruksområdene har jo hatt nok i massevis i årevis og trenger rett og slett ikke noe mer. F.eks er det ikke noe ytelseproblem lengre å drive med bildefremvising på PCen. Etter hvert som tiden går blir det stadig flere bruksområder som blir "mettet" på behove for datakraft. Dvs. færre og færre bruksområder det blir viktig å kjøpe en over gjennomsnittlig PC for å klare på en bra måte. Hva som kommer først av at store deler av markedet blir mettet på datakraft eller at datakraft stopper av tekniske barriærer vet jeg ikke, men jeg tipper at det ikke er så voldsomt mange år til. Kanskje 10.

Lenke til kommentar

Hva er dette for slags pessimisme, om 10 år flirer vi av silsium og dagens produksjonsteknikker og hastighene på pc' vil være minst like mye raskere en dagens er i forhold til for 10 år siden. Dog er x86 avlegs, noe det burde vært forlengst. Det største hindre vi har i den teknologiske utviklingen er at vi har for få og for store bedrifter.

 

Men at grensen for teknologien som dagens databrikker bygger på nærmer seg grensen, jo det er vel nogenlunde klart. Og at mhz ikke er alt skulle vel alle vite nå, nye teknikker for flere kalkulasjoner pr cyclys vil komme osv.

Lenke til kommentar

Selv om utviklingen av Solid State minne har gått tregt, så er det flott å se at det endelig ser ut til å løsne litt. Engasjementet til Intel ser virkelig lovende ut. Kanskje kan dette gjøre flash basert lagring ennå rimeligere på sikt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...