Gå til innhold

Kommentar: – Vi står foran en revolusjon som vil snu verden på hodet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har lite tro på dette.

For det første finnes det praktiske grunner til å ha elektronikk i visse ting, men å automatisk påstå at dette er fremtiden er ensidig entusiasme.

Å sammenligne med diverse sci-fi filmer og bøker, og dra flygende biler i arguementeringen blir ikke riktig heller - for det finnes fantastiske ting folk ønsker å ha - men av av praktiske og finansielle grunner er umulig per dags dato og de neste par-tre generasjonene uansett.

 

Per dags dato synes jeg at Kickstarter-type sider kan løse alle slags krav fra så å si "gadgetnarkomaner", uten at hele samfunnet må automatisk trekkes inn i denne verden av hypotetisk hjelpsomme ting som vi per dags dato klarer oss fint uten.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Den største teknologiske revolusjonen som jeg tror vi ser starten på nå er 3D-printing. Når tredje generasjon ble presentert på HW for et par dager siden så gikk tankene til replikatorene fra Star Trek hvor man bare ber om en ting og få sekunder etter står det bare der. Vi er et godt stykke fra en slik virkelighet, men når vi nå kan printe i alle farger og kombinere plast, kompositt og metaller i samme print - DA snakker vi. Litt dyrt for hvermansen med en printer til 2 millioner. Men en datamaskin med regnekraften til en Intel I7 kostet minst så mye for 20 år siden. Så når vi får 3D-printere i vaskemaskin-størrelse som kan printe ut alt fra kopper og solbriller til bildeler og elektronikk så blir det nok en fast del av enhver husholdning. Bare synd for vanlig dagligvare som ikke vil få solgt mye annet enn melk og brød samtidig som ikke bare musikk og filmbransjen lenger får en utfordring med ThePirateBay. Utrolig spennende utvikling de kommende årene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

"Det vi vet er at det aller meste ligger usedvanlig godt til rette for en skikkelig teknologisk revolusjon akkurat nå. Ikke om fem, ti eller femten år, men i dag."

 

Tja.... Jeg tviler ikke på at teknologiuviklingen er reell og at slikt som "tingenes internett" allerede er på gang. Industrien og kapitalen vil jo tjene mere penger og jo mere nytt (bruk og kast) de kan finne på jo flere av oss stormer av gårde til butikken for å gi dem pengene våre. Jeg tilhører selv denne saueflokken. Så det er ingen tvil om at det kommer mye nytt og det aller meste av det kan gå online. Men hva hjelper det når mange av oss sitter på internett linjer som knapt nokk holder til å åpne denne websiden så vi kan lese denne reportasjen..? Tingenes internett kommer og er delvis allerede over oss men vi får ikke brukt det!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tingenes Internett handler ikke først og fremst om at alle ting skal online, men at dingser og gadets kommuniserer. Det er heller ikke snakk om at de skal sende store bluerayfilmer til hverandre. Om alle dingsene dine hjemme koblet seg på nettet så ville du nok ikke merket det.

 

Linux Foundation har tatt initativ til å lage rammeverket tingene skal bruke for å kommunisere. De har fått følge av en imponerende liste selskaper(1). Blant andre: Haier, LG Electronics, Panasonic, Qualcomm, Sharp, Silicon Image and TP-LINK. Community members include Canary, Cisco, doubleTwist, Fon, Harman, HTC, Letv, LIFX, Lite-on, Moxtreme, Musaic, Sears Brand Management Corporation, Sproutling, The Sprosty Network, Weaved and Wilocity.

 

(1) http://www.datamation.com/networks/linux-foundation-builds-internet-of-things-effort.html

Lenke til kommentar

Teknologiens blendende skjønnhet og dens utvikling som i sterk grad bidrar til ødeleggelse av økosystemer, forurensing, kjøpepress og fremmedgjøring. Menneskers hybris har ingen ende, selv ikke den dagen alt står i flammer vil mange se sin ignorans og uvitenhet som en brikke i spillet som forårsaket det hele. Da kan man virkelig snakke om å snu verden på hodet. Kanskje på tide å ta inn over seg disse sidene ved den teknologisk realiteten?

Lenke til kommentar

Om alle dingsene dine hjemme koblet seg på nettet så ville du nok ikke merket det.

Jeg kan ikke si meg helt enig i det. Jeg har allerede en hel masse "dingser" hjemme som ikke kan brukes til det de er laget for eller i beste fall fungerer alt for dårlig, ene og alene fordi mitt nett er for tregt. Så jeg kan i aller høyeste grad si at jeg så til de grader merker det allerede i dag og jeg tør ikke tenke på hvordan det kommer til å bli framover med stadig nye og enda mere båndbreddekrevende "dingser", for hverken nettselskapene eller myndighetene har planer om å bedre kapasiteten her jeg og veldig mange andre bor. Ikke i min tid iallefall!

Endret av Arctic4x
Lenke til kommentar

Jeg vet nok om datamaskiner og elektronikk til å holde meg passe langt borte fra "tingenes internett". Fri meg fra dingser som ikke kommer til å holdes oppdatert fordi produsenten har laget noe nyere og dyrere.

Kjøkkenmaskiner med datamaskiner i? Sikkerheten kommer ikke til å være prioritert. Bare se på Dagbladet sin Null-Ctrl. Hvis det er sikringen til nå, så kommer det neppe til å bli bedre. Nå er da Blade Runner en dårlig film å hente fremtidsvisjoner fra. Den dreier seg mindre om fremtiden, og mer om skrekkvisjonene Hollywood har hatt om kunstige intelligenser opp gjennom årene.

 

Det sagt, det kommer til å fortsette med slike dingser. Det er ikke en "fad" lenger. Det er reelt og tydeligvis noen som tjener penger på det. Hvilket vil si at det er noen som kjøper de. Så vi kommer til å ende opp med en en haug enheter på nettet som har sikkerhet XP ville skjemmes over og som oppdateres like ofte.

Joda, det kommer. Enten vi vil eller ikke.

 

Når det kommer til filmer og fremtid er det jo ikke helt ukjent at mange av de som finner opp dingser i dag har sett sci-fi som barn og unge, og sikkert henter ideer derfra.

Lenke til kommentar

Veldig spennende artikkel Varg/Hardware! :thumbup:

 

Jeg synes det er interessant å se hvor gamle science fiction-filmer og serier bommer og ser noen fellestrekk:

 

- De har overvurdert "revolusjonerende" konsepter som teleportering, kolonier i rommet osv. Slike ting som har åpenbare fysiske utfordringer med fysiske lover, tilgang på energi og ressurser, samt forutsetter ting man over hodet ikke hadde noen ide om hvordan det kunne bli løst. Sånn sett tror jeg vi fortsatt ikke har kolonier i rommet om 100 år, i hvert fall ikke noe mer enn en forskningsstasjon for noen få personer på månen og mars. Teleportering vil forbli fiction og det samme vil evig liv (>150 år).

 

- De har undervurdert den elektroniske og komminukasjonsmessige utviklingen, rett og slett fordi de undervurderer utviklingen av eksisterende teknologi. Vi har antagelig bare sett starten på dette ennå. Tingenes internett høres kanskje tamt ut nå fordi man ikke kan forestille seg hva ting skal med internett. La fantasien løpe for det er svært få hindre for denne typen utvikling. Masseproduksjonens "kraft" har drevet den industrielle utviklingen, men hittil åpnet for lite variasjon. Det får vi en endring på nå med 3D-skrivere. Jeg tror ikke det vil stå en i hvert hjem med hele den periodiske tabellen i "blekkdysene". Hjemmevarianter vil nok begrense seg til hobbymaterialer som tre, papir, plast og lignende, samt fargelegging. Avanserte og spesialisert modeller vil derimot revolusjonere industrien. 3D-scanning vil bli dagligdags og kan med tingenes internett lett sende instruksjoner til produksjonsindustrien som produserer f.eks klær, møbler, hjelmer etc nøyaktig tilpasset din kropp, eller en bil nøyaktig etter dine ønskede spesifikasjoner, med designelementer du har valgt fra en katalog eller designet selv. Sammensatte ting som krever både styrke, lav vekt, lyddemping, korrosjonsbestandighet, integrerte sensorer osv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...