Gå til innhold

Test: Denne redder deg når mobilen er tom for strøm


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sitat: "Få ting er mer frustrerende enn å gå tom for strøm på mobilen ved slutten av dagen"....

 

Tja, vil si det er verre å oppdage att mobilen mangler juice på starten av dagen, da er man som regel langt unna en lader...

På slutten av dagen er man som regel på vei hjem og ikke langt unna en lader, kan eventuellt utsette en samtale om nødvendig.

Men å oppdage det en morgen er verre:-(

  • Liker 4
Lenke til kommentar
.
lekanger: Prøvde dere å lade en telefon fra 0% til 100% ? de fleste av disse produktene viser feil mAh.Som regel får du ladet telefonen til 50% med den spesifikasjonen PNY har oppgitt.Snakker da om mobiler med rundt 2000 mAh batteri.

 

Det kan vel vere fordi at når du lader telefonen, så trenger den da litt mer enn 2000 mAh for å lade batteriet, men også en del for å holde selve telefonen i gang...

Lenke til kommentar

Det kan vel vere fordi at når du lader telefonen, så trenger den da litt mer enn 2000 mAh for å lade batteriet, men også en del for å holde selve telefonen i gang...

Men de fleste produsentene av "powerpack" jukser med mAh.

Hvis de først skal teste dette produktet, burde de testet fra 0-100% på en avslått telefon.

 

Denne testen er jo ubrukelig hvis de ikke tester om den faktis har det oppgitte mAh.

Endret av Lunalotic
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tja, vil si det er verre å oppdage att mobilen mangler juice på starten av dagen, da er man som regel langt unna en lader...

På slutten av dagen er man som regel på vei hjem og ikke langt unna en lader.

 

Etter å ha fått en smell med Android som har tappet telefonen ila. natten har jeg nå alltid et ekstra, oppladet batteri tilgjengelig. Har også flere telefoner med tvilling, slik at jeg alltid kan være oppkoblet om nødvendig.

 

Denne enheten ser således såpass interessant ut at jeg nok vil vurdere et kjøp.

Lenke til kommentar

Prisene som er opp gitt i denne artikkelene er jo virkelig på bærtur... Sjekker man prisguiden, så er jo alle de oppgitte prisene feil, Og virkelig med god margin på de større modellene (prishistorikken sier ikke at prisene er satt opp heller). Je gforventer faktisk et par hakk bedre journalistikk enn dette

 

De veiledende prisene som oppgis i artikkelen er de produsenten opplyste om i pressemeldingen de sendte ut i forbindelse med lanseringen. Men ser at noen forhandlere selger produktene dyrere enn de veiledende prisene – derfor oppfordrer vi også til å sjekke prisguide for faktiske priser.

Lenke til kommentar

Disse artiklene om nødladere er noe av det mest frustrerende jeg leser. "Denne nødladeren kan lade mobilen din en gang". Hva slags surr er dette? Mobiler kommer jo med batterier i et vidt spekter av kapasiteter. Neste gang dere publiserer noe som har med batterier og strøm å gjøre, foreslår jeg at dere får en profesjonell ingeniør til å gjøre noen målinger. Jeg har hatt flere nødladere, AC/DC-ladere (altså veggladere)ladere) og billadere til test. Det er utrolig mye regelrett dritt som selges. Her er sentrale punkter:

- den påståtte kapasiteten er i de fleste tilfelle ren svindel. Hadde nettopp to på 10000mAh og ett på 20000mAh på prøve. De første hadde 1/3 av påstått kapasitet. Den med påståtte 20000mAh hadde 1/10 av kapasiteten Jeg har da målt med elektronisk last slik at jeg får ut kapasiteten helt nøyaktig og kan dokumentere eksakt hva de er gode for.

- kapasiteten (K) som oppgis, er ved batteriets merkespenning, som er 3.7V for en en-celle LiIon. Siden USB-spenningen er 5V, sitter det en opp-konverter. Det betyr at nødladerens kapsitet ved 5V er K*3.7/5. Opp-konverteren er en switche-type regulator, som typisk har 80% virkningsgrad. Det betyr at en nødlader med merket kapasitet K vil kunne levere K*3.7/5*0.8 på en USB-utgang. Eks.nødladeren omtalt her: 2600*3.7/5*0.8 = 1500mAh. Dette er ikke noe feil med merkingen, men man må ta dette med i betrakningen når skal ta stilling til hvor stor kapasitet man trenger.

- Det står i artikkelen at at en USB-utgang merket 2.1A vil lade mobilen din raskre enn en utgang merket 1A. Det er ikke nødvendigvis korrekt. Det at den er merket 2.1A, betyr at den har en innebygget strømbegrensning på 2.1A. En 1A utgang har en begrensning på 1A. Mobilen leser USB-utgangens egenskap over USB. 2.1A er typisk for Apples iPad. Det er termineringen av USB-linjene (datalinjene) som forteller mobilen hvilken klasse utgang det er (standard = 0.5A maks, USB-power = 1.5A maks, Apple = 2.1A maks). Leser mobilen at det er en USB-power, vil den maks trekke 1.5A. Det hjelper ikke om den kan levere 2.1A, for ingen mobile trekker mer en USB-power standarden (1.5A). 2.1A utgang er kun til nytte for iPad, der Apple har definert en proprietær koding.

- Det at ikke alle mobiler blir fulladet, men typisk kan stoppe på 99% ved lading på nødladere, skyldes at noen nødladere har en innebygget detektor på ladestrømmen. Når denne synker under en viss grense, tolker laderen dette at det ikke foregår lading lenger og slår av utgangen for å spare støm (det går en liten strøm internt uansett ladestrøm ut). LiIon-batterier lades etter en såkalt CC/CV (Constant Current/Constant Voltage) algoritme, der ladestrømmen på slutten synker.

- Alle ladere (nødladere, billadere, veggladere) har en switche-regulator. Her finnes det alt fra gode regulatorer til reneste svindelen. Noen regulatorer har så mye rippel på utgangsspenningen at mobilens overspenningsbeskyttelse slår til og nekter å lade (eks. Galaxy S3 har en slik beskyttelse). Det er så ille at man kan risikere at inngangen på mobilen ødelegges (komponenter som ikke tåler så høye spenningsspikere).

 

Så neste gang dere skriver en artikkel om nødladere eller noe som har med strøm og spenning å gjøre, foreslår jeg at dere får noen som faktisk har llitt greie på dette til å gjøre en seriøs test og komme med en nyttig vurdering og anbefaling.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Merk at de vil være villedende markedsføring (og dermed ulovlig) å angi kapasiteten i noe annet enn spennningen produktet faktisk leverer - uten at det er noen tvil om at de fleste gjør det uansett. Derfor burde slike produkter når de omtales av en halvkompetent side også alltid insistere på å få kapasiteten oppgitt i Wh. Og ikke bare det, men også i levert Wh-kapasitet. Så kan man enkelt vite hva man får, og enkelt teste hvor mye strøm de leverer.

 

Iddelt burde tester av slike produkter også inkludere laderegenskaper, cutoff voltages m.m., men det er jo litt vanskeligere når man ikke tester enheter der 18650-batteriet er ment å være utskiftbart.På candlepowerforums finnes det linker til faktiske tester av en del av disse usb-laderne der du putter inn egne 18650-celler. Personlig foretrekker jeg dem. Men jeg ha ikke sett noen gode tester av noen som bruker frre enn to batterier.

Lenke til kommentar

Er desverre enig med dei fleste her inne.

Når ein har slike tester så bør det også målast om produktet held det som blir lovd.

 

Eg trur også at det kunne vært nyttig med eit avsnitt "for dummies" der ein ved hjelp av eksempel og liknande forklarer kva brukaren kan forvente seg av produktet.

Viktige punkt å ta med då er kor mykje du får laddet ein heilt utladda mobiltelefon og kor lenge nødladaren kan ligge før den må etterladast.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hei! Satt å så litt på disse og lurte på om noen hadde noen tips å komme med her :)

 

Så f.eks denne

 

http://www.ebay.com/itm/External-Mobile-Power-Bank-5600mAh-Charger-for-iphone-5-4s-mini-I9300-N7100-HTC-/370798885462?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&var=&hash=item565555fa56

 

Ser jo på tallene (Som ikke virker veldig "ekte" med tanke på poster over, menmen) at de er dobbelt så høye som denne, men til bare 1/3 pris.

 

Er dette noe dere vil anbefale? Eller er dette bare china-crap? Bare spør jeg :)

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...