Gå til innhold

Spar tusenvis av TV-kroner i året


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke vits å kaste bort så mye tid på å få plombert TVen, mulig også garantien ryker , noe man bør høre om. For de åpner TVen, ikke bare fikler med antenne kontakten bak. Det er forskjell fra TV til TV på dette.

 

Men selv om man plomberer TVen. Så ønsker NRK at man betaler lisens hvis man kan se TV fra dem. Det gjelder både internett og mobil. Så det er mye i det Simen sier i punkt 2. Plomberer for mange TVen, så kommer avgiften andre veier. La det gå over skatteseddelen for min del. De som får sosialhjelp, får den uansett betalt av staten i dag også, så å sette den på internett linjen hjelper ikke så mye.

 

Men nå er jeg en av de som ikke klager så mye over å betale lisensen. Det er UTROLIG deilig å kunne sitte en hel lørdag og søndag om vinteren å se skisport uten annet enn 3 sekunders reklameplakat i ny og ne. Fremfor de 8 minuttene reklame TV2 kjører hvert 20 minutt under Tour de France. Det gjør at jeg faktisk ser mye mindre av TdF enn jeg skulle ønske.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Men hvordan i f... sier jeg opp "avtalen" med nrk? Har fått lisens i posten nå, men har jo ikke tv kanaler da alt lastes ned ...

 

Du må betale lisensen du fikk nå. Ringe en TV reperatør og få plumbert TVen. Han sender deg eller NRK riktig skjema for at den er plumbert. Så sender du denne sammen med det Simen la ved i sitt innlegg til NRK. Så får du ikke lisens neste gang. Du får ikke tilbakebetalt lisensen du allerede har betalt.

 

Kjapt spørsmål, hvis man går til anskaffelse av en projektor, må man da betale tv-lisens?

 

- ZweiNor

 

Nei. En Projektor har normalt ikke Tuner innebygd. Det er tuneren selgeren rapportert til NRK for lisens.

Men har du dekoder fra en eller annen TV leverandør, så har denne tuner. Men de rapporterer ikke, siden de regner med det er gjort fra når TVen ble kjøpt.

Lenke til kommentar
NRK jobber mot en helt annen løsning. De ønsker at man skal betale TV-lisens for å ha internettilkobling slik at man ikke lengre skal kunne se nett-TV (uansett kanal) uten å beale TV-lisens. Dvs. skattepliktige så vel som ikke skattepliktige må betale lisens. Denne artikkelen er bare nok en indikasjon på at den tradisjonelle lisensmodellen vil kollapse om ikke så alt for mange år. Det blir spennende å se hva løsningen blir etter hvert.

 

Har du en kilde på det?

Lenke til kommentar
Ikke vits å kaste bort så mye tid på å få plombert TVen,

Du trenger ikke plombere TV-en, bare skrive e-posten ovenfor og overholde de forpliktelsene i forskriften (de viktigste er gjengitt i eposten). Det er eposten som juridisk fører deg ut av lisensregisteret, ikke plomberingen. Plombering er ikke noe krav, men NRK kan i følge lisensforskriften kreve å få utføre plombering på din TV. Jeg har aldri hørt at de faktisk har benyttet muligheten nettopp fordi det er kostbart å få autoriserte personer til å utføre det. Men hvis de mot formodning krever det så er det NRK som må ta regningen og NRK som må be deg om avtale for plombering. Tid og sted. Bruker de så lang tid at det blir til vesentlig ulempe for deg så må de også gi deg låne-tv, erstatningsbeløp eller andre gjenytelser for ulempen du er påført.

 

Kjapt spørsmål, hvis man går til anskaffelse av en projektor, må man da betale tv-lisens? - ZweiNor

Hvis projektoren har tv-mottaker, ja. Hvis ikke, nei. Det er bare tv-mottakeren (tuner/dekoder-delen av tven) som utløser lisenskrav.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Ikke vits å kaste bort så mye tid på å få plombert TVen,
Men hvis de mot formodning krever det så er det NRK som må ta regningen og NRK som må be deg om avtale for plombering. Tid og sted. Bruker de så lang tid at det blir til vesentlig ulempe for deg så må de også gi deg låne-tv, erstatningsbeløp eller andre gjenytelser for ulempen du er påført.

Kilde?

Lenke til kommentar
Kilde?

FOR 1980-10-23 nr 8798: Forskrifter om fjernsynsmottakere § 9. Mottaker ikke i bruk

 

Som kunde av NRK skal de også følge forbrukerkjøpsloven.

LOV-2002-06-21-34 Lov om forbrukerkjøp (forbrukerkjøpsloven). § 30. Gjennomføring av avhjelp

LOV-2002-06-21-34 Lov om forbrukerkjøp (forbrukerkjøpsloven). § 33. Erstatning

 

NB. Jeg er ikke jurist og kan ikke gi noen garanti for at det stemmer 100%.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Jeg ser at flere stusser på dette med plombering. Jeg kan bekrefte at plombering er unødvendig for å melde seg ut av registeret. Jeg har selv kjøpt ny TV og meldt meg ut. Jeg bare fylte ut et skjema med en erklæring på at jeg ikke tar inn TV-signaler (noe jeg ikke gjør, jeg ser alt innhold på enten videosubstitutter eller web-tv) og sendte dette inn til lisensavdelingen. Jeg har aldri fått noen forespørsel om plombering.

 

Mulig oppklarende detalj: Jeg måtte erklære at jeg ikke benytter utstyr som tar inn kringkastede tv-signaler (husker ikke ordlyden eksakt, men det var noe i den gaten).

 

Ellers synes det klart at lisensmodellen vi har i dag må endres slik at det ikke kan være avgjørende hvorvidt man har en webbasert eller en kringkastet løsning.

Endret av Azathoth
Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvordan de har kommet frem til pakkeprisen på nett-tv.

 

En hvor man vil ha tilgang til kanalene til NRK, TV 2, TV 3/Viasat og TVNorge samt Discovery Channel, Eurosport, Canal9, Disney Channel og et utvalg andre kanaler. Siden de forskjellige leverandørene har en del forskjeller på hvilke kanaler man får tilgang til i sine grunnpakker har vi tatt utgangspunkt i disse.

 

Prisen de har satt opp er 374,50.

 

NRK1, NRK2, NRK3, NRK Super - 0 kr/mnd

TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Bliss, TV 2 Nyhetskanalen og TV 2 Filmkanalen (TV2 Sumo) - 75 kr/mnd

TV3 og Viasat 4 (Viaplay) - 49 kr/mnd

TV Norge, FEM, MAX, VOX, EuroSportHD + 2, Disney + XD + Junior, Discovery, Animal Planet HD, TLC, Canal9 (Comoyo TV) - 129 kr/mnd

 

På min kalkulator blir dette 253 kr/mnd, noe som er ganske mye billigere enn prisen de har satt opp.

Lenke til kommentar
Har du en kilde på det?

NRK har uttalt det i media. Jeg tror det var Hans-Tore Bjerkaas som sa det i en debatt eller intervju. Klarer dessverre ikke å grave frem noen skrevne offisielle kilder på det i farta.

 

Okay, for jeg overhørte nemlig Bjerkaas i går si noe helt annet. Det KAN hende jeg misforstå budskapet hans, men jeg tror ikke det. Blir uansett spennende å se fremover ja. :)

Lenke til kommentar
Ikke vits å kaste bort så mye tid på å få plombert TVen,

Du trenger ikke plombere TV-en, bare skrive e-posten ovenfor og overholde de forpliktelsene i forskriften (de viktigste er gjengitt i eposten). Det er eposten som juridisk fører deg ut av lisensregisteret, ikke plomberingen. Plombering er ikke noe krav, men NRK kan i følge lisensforskriften kreve å få utføre plombering på din TV. Jeg har aldri hørt at de faktisk har benyttet muligheten nettopp fordi det er kostbart å få autoriserte personer til å utføre det. Men hvis de mot formodning krever det så er det NRK som må ta regningen og NRK som må be deg om avtale for plombering. Tid og sted. Bruker de så lang tid at det blir til vesentlig ulempe for deg så må de også gi deg låne-tv, erstatningsbeløp eller andre gjenytelser for ulempen du er påført..

 

Det høres jo bra ut. Eneste gang jeg har vært borti dette er via jobben, hvor vi måtte plumbere en TV for en kunde. Mulig det er forskjell på bedrift og privat, slik det ofte er. Bedrifter må betale lisens pr TV, og ikke pr "hushold"

Lenke til kommentar

Det er den samme forskriften som gjelder for bedrifter som for private. Jeg har bare meldt en bedrift ut av lisensregisteret. Lisensavdelingen prøvde å kreve at bedriften skulle betale plombering, dokumentere det osv, men de måtte gi seg da jeg henviste til forskriften de er satt til å håndheve.Lisensavdelingens "førstelinjesupport" har ikke akkurat dyp internopplæring for å si det mildt. De bærer preg av å hovedsaklig ha kontakt med lisenspliktige unnasluntrere og mukkere, ikke med folk som faktisk ikke er lisenspliktige og vet at de har sitt på det tørre. De har tatt regelrett feil og ikke vist hva som står i forskriften flere ganger jeg har vært i kontakt med de. Mange andre har samme opplevelse. Men de har noen jurister og avdelingsledere man kan be om å få prate med hvis de ansatte ikke kan jobben sin godt nok. De kan som regel sakene sine.

 

Hvis din plomberingssak er ganske fersk så skal du bare videresende regningen for plombering til NRK lisensavdelingen, med et følgeskriv der du forklarer saken. Det legger selvsagt opp til en tvist, men jeg mener og tror du har en veldig god sak grunnet ordlyden i §9. Jeg synes du bør ta saken fordi den har flere viktige aspekter: 1. Bedriften din bør skaffe seg erfaring med utmelding av lisensregisteret som forberedelse på flere tilsvarende saker. 2. Lisensavdelingen bør strammes opp og lære seg forskriften de er satt til å håndheve. 3. Det moralske aspektet at lover og forskrifter er til for å følges. Sklir det ut i enten den ene eller andre retningen så undergraver man lovene og forskriftene. Derfor bør man ikke mukke, men ta saken og få den avgjort så alle parter kan lære av det.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...