Gå til innhold

    1. Bedrift - IKT
    2. Brukerbidrag
    3. Butikker og verksteder (data)
    4. Datamaskiner
    5. Hjelp til kjøp og salg av PC
    6. Internett og nettverk
    7. Maskinen fungerer ikke
    8. Maskinvare
    9. Overklokking og entusiastbruk
    10. Programvare
    11. Programmering og webutvikling
    12. Tilbakemelding og artikkeldiskusjon
    1. Fotografering
    2. Bilderedigering og programvare
    3. Visuell kreativitet
    4. Systemkameraer - digitalt
    5. Analoge kameraer
    6. Kompaktkamera - digitalt
    7. Objektiver, filtre, blits og utstyr
    8. Videokamera
    9. Skannere og skanning
    10. Fotoskrivere, utskrifter og papirkopier
    11. Butikker og verksteder (foto)
    12. Lagringsmedier (foto)
    13. Annet om digital foto og video
    14. Diskuter artikler (Akam.no)
    15. Tilbakemeldinger til Akam.no (snarvei)
    16. Tilbakemelding om Foto og video-forumet (snarvei)
    17. Ryktebørsen
    18. Tek.no Bildekritikk
    19. Tek.no Bildekritikk - Tilbakemeldinger
    1. Bedriftene sine tråder
    2. Vervekampanjer
    3. Butikkerfaring
    4. Forbrukerrett
    5. Hjelp til kjøp og salg
    6. Pris- og produktjakt
    7. Økonomi
    8. Tilbakemeldinger til Bruktmarked.no (snarvei)
    9. Diskuter artikler (Tek.no)
    10. Diskuter artikler (Teknofil.no)
    11. Diskuter handlelister (Prisguide.no)
    1. Arrangementer, fest og uteliv (snarvei)
    2. Ferie og reise
    3. Dyrehold
    4. Jakt og fiske
    5. Hobbyer
    6. Hus, hage og oppussing
    7. Mat og drikke
    8. Mote og velvære
    1. Andre jobber
    2. Annen utdanning
    3. Forsvaret
    4. IT-jobb
    5. IT-utdanning
    6. Media (snarvei)
    7. Skole og leksehjelp
    8. Stillingsannonser
    1. Arrangementer, fest og uteliv
    2. Film
    3. TV-serier og -programmer
    4. Musikk
    5. Litteratur
    6. Tegneserier
    7. Anime og manga
    8. Språk
    9. Egenprodusert kultur
    10. Humor (snarvei)
    11. Annen kultur
    1. Lyd
    2. Bilde
    3. Hjemmekino
    4. Kabler
    5. Butikker og verksteder (snarvei)
    6. Prosjekter og arbeidslogger for lyd og bilde
    7. Annet (Lyd og bilde)
    8. Diskuter artikler (audiovisuelt.no)
    1. Standardtelefoner og generell mobildiskusjon
    2. Smarttelefoner
    3. Mobiloperatører og tjenester
    4. Hjelp til valg av telefon, nettbrett, operatør eller leverandør
    5. Hjelp til skadet telefon eller nettbrett
    6. Nettbrett
    7. GPS, treningsklokker og andre håndholdte enheter
    8. Apper til mobil og nettbrett
    9. Mobilspill (snarvei)
    10. Forbrukerrett (snarvei)
    11. Diskuter artikler (amobil.no)
    12. Tilbakemeldinger til amobil.no (snarvei)
    13. Diskuter artikler (Mobilen.no)
    1. Bil
    2. Båt og maritimt
    3. GPS og satelittsporing (snarvei)
    4. MC og ATV
    5. Motorsport (snarvei)
    6. Trafikk
    7. Tyngre kjøretøy
    8. Worklogs og showcase
    1. Gledesutbrudd
    2. Humor
    3. Lekeplassen
    4. OT-baren
    5. Sosialt
    6. Testposter
    7. Forumarkiv
    1. Familie og barn
    2. Helse
    3. Historie
    4. Juss
    5. Media
    6. Politikk og samfunn
    7. Religion, filosofi og livssyn
    8. Samliv og relasjoner
    9. Seksualitet
    10. Teknologi og vitenskap
    11. Økonomi (snarvei)
    12. Tilbakemeldinger til forumet (snarvei)
    1. PC-spill
    2. Konsoll
    3. Generell spilldiskusjon
    4. Spillforum - For de mest diskuterte
    5. Mobilspill
    6. Sosial spilling
    7. Brukernes bidrag
    8. Butikkdiskusjon
    9. Retro
    10. Modifikasjoner og spillutvikling
    11. Tilbakemelding og artikkeldiskusjon
    1. Ballspill
    2. Ekstremsport
    3. Fotball
    4. Jakt og fiske (snarvei)
    5. Kampsport
    6. Motorsport
    7. Odds og tipping
    8. Sykkel
    9. Trening og kosthold
    10. Utendørsidrett
    11. Vintersport
    12. Annet (Sport)
    1. Nyheter om forumet
    2. Tilbakemeldinger til forumet
    3. Private forumhenvendelser
    4. Bruktmarked.no
    5. Prisguide.no
    6. Tilbakemeldinger til redaksjonen
    7. Tek Ekstra
Foto

Får ikke installert OS med ny SSD


14 svar i denne tråden

#1 OJ Doe

OJ Doe

    Forumveileder

  • Forumveiledere
  • 1 965 innlegg
  •   10. august 2009

Skrevet 24. mars 2012 - 21:01

Jeg kjøpte en m4 ssd, satte den inn og fikk installert windows 7. Restartet, maskinen kjørte oppdateringer, men da jeg skulle starte den igjen fikk jeg feilmelding : insert proper bort device and press any key. Satte inn Windows cd, og skulle installere på nytt. Jeg kommer til den hvite loading baren, så blir skjermen sort. prøvde med den gamle os disken, får heller ikke denne til å fungere.
  • 0

#2 konduktans

konduktans

    Bruker

  • Medlemmer
  • 5 343 innlegg
  •   14. september 2006

Skrevet 24. mars 2012 - 23:44

Har du dobbeltsjekket at bootrekkefølgen er korrekt i BIOS? Er du sikker på at det ikke er et minnekort/USB-minne som står i maskinen og forstyrrer oppstarten?
  • 0

#3 OJ Doe

OJ Doe

    Forumveileder

  • Forumveiledere
  • 1 965 innlegg
  •   10. august 2009

Skrevet 25. mars 2012 - 08:21

Har du dobbeltsjekket at bootrekkefølgen er korrekt i BIOS? Er du sikker på at det ikke er et minnekort/USB-minne som står i maskinen og forstyrrer oppstarten?


Ja, ingen masselagring. Har prøvd både cd og SSd først. Mistenker achi/ide problem, men jeg har prøvd begge deler der også. Tatt ut bios batteri og resat bios.
  • 0

#4 syar2003

syar2003

    Bruker

  • Medlemmer
  • 16 857 innlegg
  •   10. november 2003

Skrevet 25. mars 2012 - 08:32

Du har installert SSD på hva da ?
Laptop , stasjonær ?
AMD brikkesett ?, intel brikkesett ?
SATA kontroller , Intel PHC(ICHx) ? , Marvell (mvxxxx) ?, jmicron(JMBxx) ?, AMD SB ?, annet ?
Win installasjon gjort med kontroller i AHCI mode ? , IDE (compability) mode ?
Var "andre" disker tilkoplet ved win installasjon , eller "kun" SSD ?

Dette innlegget har blitt redigert av syar2003: 25. mars 2012 - 08:33

  • 0
Jeg bruker forumet kun med tablet og mobil.
Det er en medvirkende faktor for korte innlegg ,uoppdagede stavefeil og uediterte kanskje "lange" siteringer (quotes).

#5 OJ Doe

OJ Doe

    Forumveileder

  • Forumveiledere
  • 1 965 innlegg
  •   10. august 2009

Skrevet 25. mars 2012 - 12:12

I5 750' asus p55, 1600 MHz 4 gb corsair xms 3 cl8, kun SSd. Installert i ide modus. I ettertid prøvd alle andre kombinasjoner. Stasjonær, mer spec i profil.
  • 0

#6 konduktans

konduktans

    Bruker

  • Medlemmer
  • 5 343 innlegg
  •   14. september 2006

Skrevet 25. mars 2012 - 14:21

Jeg fikk same feilmelding da jeg byttet fra IDE til RAID-oppsett på maskinen uten å reinstallere OS.

Standardsvaret blir vel å tilbakestille hovedkort og så legge inn Windows på nytt.
  • 0

#7 kenerik

kenerik

    Bruker

  • Medlemmer
  • 19 innlegg
  •   23. desember 2011

Skrevet 25. mars 2012 - 15:02

Gå inn i å sett disken som primary HD, bruk Hirens boot disk.
Den finner du her. http://www.hiren.info/pages/bootcd
Det skal nok gjøre trikset
  • 0

#8 OJ Doe

OJ Doe

    Forumveileder

  • Forumveiledere
  • 1 965 innlegg
  •   10. august 2009

Skrevet 25. mars 2012 - 16:27

Jeg fikk same feilmelding da jeg byttet fra IDE til RAID-oppsett på maskinen uten å reinstallere OS.

Standardsvaret blir vel å tilbakestille hovedkort og så legge inn Windows på nytt.

Jeg klarer ikke å legge inn Windows på nytt, den stopper ved den hvite loading baren.

Gå inn i å sett disken som primary HD, bruk Hirens boot disk.
Den finner du her. http://www.hiren.info/pages/bootcd
Det skal nok gjøre trikset


Den består av omtrent 100 småprogrammer, hva skal jeg gjøre?
  • 0

#9 konduktans

konduktans

    Bruker

  • Medlemmer
  • 5 343 innlegg
  •   14. september 2006

Skrevet 25. mars 2012 - 16:58

Har du prøvd å installere Windows på nytt etter å ha nullstilt hovedkortet?
  • 0

#10 OJ Doe

OJ Doe

    Forumveileder

  • Forumveiledere
  • 1 965 innlegg
  •   10. august 2009

Skrevet 25. mars 2012 - 19:10

Har du prøvd å installere Windows på nytt etter å ha nullstilt hovedkortet?


Ja, samme feil. Må være diskfeil, hvordan kan jeg nullstille disken, og hvilke disksettinger bør jeg ha i bios?
  • 0

#11 kenerik

kenerik

    Bruker

  • Medlemmer
  • 19 innlegg
  •   23. desember 2011

Skrevet 25. mars 2012 - 21:58

Start mini WinXp.. Så bruker du hirens menu..
Flere programmer som gjør dette.
Selv anbefaler jeg MBRWizard.
Der inne skal du sette disk som "primary boot disk"
lykke til
  • 0

#12 konduktans

konduktans

    Bruker

  • Medlemmer
  • 5 343 innlegg
  •   14. september 2006

Skrevet 25. mars 2012 - 23:44


Har du prøvd å installere Windows på nytt etter å ha nullstilt hovedkortet?


Ja, samme feil. Må være diskfeil, hvordan kan jeg nullstille disken, og hvilke disksettinger bør jeg ha i bios?

Har du testet andre disker? Er du sikker på at installasjonsmediet er i orden?

Får du bootet inn i Ubuntu Live?
  • 0

#13 OJ Doe

OJ Doe

    Forumveileder

  • Forumveiledere
  • 1 965 innlegg
  •   10. august 2009

Skrevet 26. mars 2012 - 11:07



Har du prøvd å installere Windows på nytt etter å ha nullstilt hovedkortet?


Ja, samme feil. Må være diskfeil, hvordan kan jeg nullstille disken, og hvilke disksettinger bør jeg ha i bios?

Har du testet andre disker? Er du sikker på at installasjonsmediet er i orden?

Får du bootet inn i Ubuntu Live?


Jeg har jo fått installert på den dagen før, men nei. Jeg har prøvd en annen disk som fungerte dagen før, og i to år før det. Funket ikke det heller. Samme feil. Får ikke kjørt ubuntu live.
  • 0

#14 syar2003

syar2003

    Bruker

  • Medlemmer
  • 16 857 innlegg
  •   10. november 2003

Skrevet 26. mars 2012 - 21:58

Quoter meg selv:
Var "andre" disker tilkoplet ved win installasjon , eller "kun" SSD ?

Dette er viktig.
Er det en annen disk tilkoplet under OS installasjon med lavere disk nummer legger windows som regel boot/system på denne HDD.
DVS at SSD ikke kan være boot disken i BIOS - men den disken som fikk "system reserved" 100MB partisjon.

Eks:
SATA port 0 blir disk0
SATA port 1 blir disk1
osv

Dette innlegget har blitt redigert av syar2003: 26. mars 2012 - 22:01

  • 0
Jeg bruker forumet kun med tablet og mobil.
Det er en medvirkende faktor for korte innlegg ,uoppdagede stavefeil og uediterte kanskje "lange" siteringer (quotes).

#15 OJ Doe

OJ Doe

    Forumveileder

  • Forumveiledere
  • 1 965 innlegg
  •   10. august 2009

Skrevet 26. mars 2012 - 23:28

Har fått liv i dritten nå. Måtte ny bios clr til, ut og inn med ram, og etter noen forsøk startet den ubuntu live. Etter dette var det tut og kjør. Enn så lenge...
  • 0


0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere