Gå til innhold

Nå står Pirate Bay i fare for å blokkeres


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hadde myndighetene i England lagt like mye vekt i å ta vare på jobber og brukt pengene fornuftig så hadde man kanskje ikke hatt et like stort problem med piratkopiering som landet har.

 

TPB er egentlig ikke det største problemet England har, det er ikke unormalt at man kan få kjøpt både nye spill på gata for et par slanter , "merkevarer" , klær og mye annet til lav pris. Det er ikke rart at når man ikke har råd til å kjøpe varer til fullpris at man da kjøper dem til 50% eller 10% avhengig av familiens økonomi.

 

Når TPB forsvinner så vil de organiserte kriminelle som faktisk tjener penger på å selge kopier dukke opp igjen og da skal man ikke se bortifra at vi nå snakker om lukkede nettverk hvor man overfører store mengder materiale på en måte som gjør at det ikke kan oppdages.

 

På mange måter så gagner det ikke britene at TPB stenges, tvertimot, det vil sørge for at de organiserte kriminelle gruppene som tjente gode penger på å selge kopier (og ta risikoen) vil dukke opp i stadig større grad igjen.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

dette blir bare villere og villere.

å blokkere et .se domene er som å blokkere sverige som nasjon. og kan selvsagt sees på av svenske myndigheter som et forsøk på å sperre sverige ute fra omverden.

(alt satt på spissen selvsagt).

horribelt at britiske myndigheter ikke vet bedre enn å gjøre alt som amerikanske firmaer dikterer. torrents brukes til utrolig mye. blandt annet lovlige nedlastinger... laster man ned en linux ISO for eksempel så er den kjappeste måten å bruke torrents. (100% lovlig). piratebay er en av de raskeste trackerne for lovlige torrents også. ikke bare for det som kvasisensuristene i usa definerer som "ulovlig" eller "umoralsk".. usa bør ihvertfall holde godt kjeft om at kina og iran sensurerer for egen befolkning... de prøver jo å sensurere verden istedenfor å holde seg til sitt eget lille hjørne av planeten. fei for egen dør før en begynner å yppe med resten av verden....

  • Liker 1
Lenke til kommentar

At The Pirate Bay bryter opphavsretten kan det vel ikke være særlig tvil om.

 

Dessverre er myndighetene så til de grader på hæla når det gjelder Internet og opphavsrett at man må lure på hva de bedriver med...

 

Hvis noen hadde produsert feks. en dokumentar som det kostet 2 millioner kroner å få frem... ville denne noen neppe blitt særlig glad over å se livsverket sitt bli distribuert GRATIS via The Pirate Bay eller hvilken som helst annen bay...

 

Det er selvfølgelig mulig at mange underholdningsgale fjortiser, som ikke aner hva det vil si å tjene penger til livets opphold, skjønner dette, eller at mange voksne ikke tar dette inn over seg... dem om det.

 

Uansett er det elendig håndtverk av våre politikere å ikke få på plass et regelverk som beskytter slike produkter. I dag er det fritt frem for de som gir blaffen i opphavsrett. Det er flaut, flaut og atter flaut!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
å blokkere et .se domene er som å blokkere sverige som nasjon. og kan selvsagt sees på av svenske myndigheter som et forsøk på å sperre sverige ute fra omverden. (alt satt på spissen selvsagt).

 

Det er vel ingen rett at nordmenn skal ha tilgang på nettsteder som bryter norsk lov? Norge har selvsagt ingen rett til å gjøre noe med en utenlandsk server som følger sine egne lover, men vi kan stoppe trafikken på grensen. På samme måte som Norge ikke kan gjøre noe med en hasjbule i Amsterdam, men du får ikke ta med deg noe inn til Norge.

Lenke til kommentar

Det er selvfølgelig mulig at mange underholdningsgale fjortiser, som ikke aner hva det vil si å tjene penger til livets opphold, skjønner dette, eller at mange voksne ikke tar dette inn over seg... dem om det.

Er det noe som tyder på at "Hollywood" og musikkindustrien ikke tjener til livets opphold?

Folk går fortsatt på kino, folk kjøper fortsatt BluRay/DVD-plater, folk kjøper fortsatt musikk - men nå kjøper de kanskje bare den ene, gode låta på albumet på MP3-format, og driter i de 12 andre, middelmådige sporene. Folk betaler mer for å streame film og musikk enn noen gang.

 

Poenget her er ikke at film- og musikkindustrien lider nød - det gjør de ikke.

Poenget er at industrien ser at noen laster ned noe uten å betale for det, og det tåler de ikke å se.

 

De innbiller seg - helt feilaktig - at enhver nedlasting utgjør et "tapt salg", penger de egentlig skulle hatt.

Som om en fjortis uten penger skulle ha begynt å bruke mer penger på film og musikk dersom internet ikke fantes ...

 

Musikkindustrien tror at det "normale" er at de alltid har like stor fortjeneste som i de gullårene da veldig mange mennesker skiftet ut hele sin musikksamling på vinyl/kassett og kjøpte CD'er av de samme albumene. Der tar de feil, men de nekter å innse det.

 

Alle forsøk på "blokkering" av domener eller websteder vil før eller senere ramme uskyldig tredjepart. I USA hører man stadig vekk om bedrifter som går dukken fordi de har blitt tatt med i dragsuget etter at FBI eller andre myndigheter har "blokkert" en IP-adresse, et webdomene, e.l., eller de har tatt beslag i serverhardware (som supportet flere firmaer enn det som f.eks. er tiltalt for en forbrytelse).

  • Liker 5
Lenke til kommentar

At The Pirate Bay bryter opphavsretten kan det vel ikke være særlig tvil om. Dessverre er myndighetene så til de grader på hæla når det gjelder Internet og opphavsrett at man må lure på hva de bedriver med...Hvis noen hadde produsert feks. en dokumentar som det kostet 2 millioner kroner å få frem... ville denne noen neppe blitt særlig glad over å se livsverket sitt bli distribuert GRATIS via The Pirate Bay eller hvilken som helst annen bay...Det er selvfølgelig mulig at mange underholdningsgale fjortiser, som ikke aner hva det vil si å tjene penger til livets opphold, skjønner dette, eller at mange voksne ikke tar dette inn over seg... dem om det.Uansett er det elendig håndtverk av våre politikere å ikke få på plass et regelverk som beskytter slike produkter. I dag er det fritt frem for de som gir blaffen i opphavsrett. Det er flaut, flaut og atter flaut!

 

TPB nettsiden lister torrenter, og TPB trackeren hjelper folk å finne hverandre. Du kan si at TPB gjør det mulig å distribuere filer enkelt til og med andre på nettet. Hvorvidt folk har lov til å dele det de deler på nettet er ikke TPBs ansvar, og for å ytligere fraskrive seg dette ansvaret har de nylig sluttet å dele torrentfilene, bare lagre informasjon nok til at du kan få tak i torrent filen fra andre på egenhånd. Det vil si de har gått enda mer over til å bare være en ren søkemotor med en tjeneste som hjelper folk å finne hverandre.

 

Det er ikke bare tvil om at de bryter "opphavsretten", det er så og si fakta at de ikke gjør det. Fortell meg nøyaktig hva de bryter opphavsretten med.

 

Jeg kjøper massevis av underholdning som er beskyttet under åndsverkslover, men ser stadig grunner til å bruke sider som TPB. Min vanligste grunn er tilgjenglighet, men også restriksjoner i et produkt jeg har kjøpt eller dårlige tjenester er vanlige grunner.

 

Elendige politikere som gir blaffen i opphavsrett? Problemet er vel heller at det er vanskelig å sette grensen, og at det finnes viktigere ting man må prioritere som personvern. Hvordan ønsker du at loven skal skrives?

 

Disse fjortisene du snakker om, tror du de ville kjøpt en brøkdel av det de laster ned? De aner jo ikke hvordan tjene til livets opphold, hvordan skulle de kunne betalt for det de laster ned?

Endret av MMDE
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Uansett er det elendig håndtverk av våre politikere å ikke få på plass et regelverk som beskytter slike produkter.

 

Politikere får ikke vann til å slutte å være vått ved å vedta en lov. Digitale kopier formerer seg som kaniner på Viagra, uansett hva åndsverksloven sier. De deles også på mange mer eller mindre private måter, TPB er bare det øverste snølaget på toppen av et isfjell. Jeg har ikke noen tall for Norge men i Sverige er det ca. en million som skulle hatt bøter og en halv million som skulle vært i fengsel - etter loven. Hva vil du gjøre, innføre nakkeskudd? Kommunikasjonskontroll a la STASI og KGB?

 

Musikk er nå uten kopibeskyttelse, musikkbransjen har ikke dødd så langt jeg har sett. Folk velger faktisk å betale litt likevel selv om sjansen for å bli tatt for MP3-kopiering er i praksis null. Det tror jeg gjelder for det meste annet også, men om det er feil så spiller det ingen rolle. Det er bare noen helt virkelighetsfjerne ledere og politikere som tror de kan tvinge noen til å betale lengre. De aller fleste jeg kjenner fra fjortiser til pensjonister får lastet ned hva som helst - hvis de vil. Klokka lar seg ikke skru tilbake.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

At The Pirate Bay bryter opphavsretten kan det vel ikke være særlig tvil om.

Vel, de gjør ikke noe mer enn å legge ut pekere til data (omtrent som Google). Data lastes så ned mellom brukerne.

Min mening er at dette blir det samme som å vise noen veien til banken. Du kan vanskelig bli tiltalt selv om denne personen ranet banken.

 

Det er brukerne av nettstedet som bryter opphavsretten, ikke TPB.

De innbiller seg - helt feilaktig - at enhver nedlasting utgjør et "tapt salg", penger de egentlig skulle hatt.

Som om en fjortis uten penger skulle ha begynt å bruke mer penger på film og musikk dersom internet ikke fantes ...

Problemet til industrien er primært ønsket om å beholde utgående distribusjons teknologi.

 

CD/DVD salg er døende fordi denne teknologien i seg selv er døende. Industrien skriker for å beholde gårsdagens inntjening på ting som platetrykking og fysiske butikker. Det vil neppe gå, TPB eller ei.

 

Det er først i det siste de har klart å fått til tjenester som f.eks. Spotify. Denne typen tjenester vil fjerne mye ulovlig nedlasting rett og slett fordi det er enkelt i bruk. Dersom bransjen gjør ting riktig vil de fjerne det aller meste av ulovlig nedlasting ved å tilby de rette tjenestene, men de må innse at gammeldags distribusjon uansett er død.

 

Industrien kan imidlertid fortsatt drite seg ut ved å skape for mange streamingstjenester med ulike rettigheter slik at den enkelte forbruker må tilegne seg ørten abbonement for å kunne nyte de ønskede kulturelle produkter. Det vil bli for kostbart for forbrukere og de vil dermed finne andre løsninger.

 

Altså;

Dette løses best av industrien selv. Ikke ved bruk av pisk eller tvang, men ved å tilby enkle og rett prisede tjenester for distribusjon. Se til eksempler som Spotify og Stream.

 

Verden gikk utrolig nok over til bruk av bil selv om både vogn-snekkere og hester protesterte.

 

Artighet;

NRK radio kjørte etter nyttår uten avtaler noe som (etter min mening) førte til et mer interessant musikkvalg. Bransjen bør ta slikt som en tegn på at de ikke er en absolutt nødvendighet her i verden.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

Heisann...

At hollywood industrien tjener sitt er det vel liten tvil om.

Men er det et argument for at de som feks. skriver bøker, lager dokumentarer (eller filmer) eller andre produkter som man ønsker beskyttelse for, ikke skal kunne beskyttes?

 

Det blir for platt og for egoistisk for meg.

 

Hvis du har brukt tusenvis av timer eller 1 time eller 1 minutt til å lage noe unikt, og så ønsker å selge dette, så må det da for pokker være opp til den som har laget det om det skal være gratis for andre å... lese boka, se filmen etc...

 

Med slike som The Pirate Bay er det vel slett ikke umulig at en slik person, eller et firma kan tape store penger....

At dette i enkelte tilfeller kan tilføre 'artisten' mer penger er vel ikke utenkelig... men igjen... det bør være opp til den som eier produktet å bestemme dette... eller hva?

 

Hva blir det neste ... at du stikker en tur innom Meny, fyller handlevognen og går forbi kassene uten å betale. For det er egentlig ingen prinsipiell forskjell på eierskapet enten det er mat eller feks. en elektronisk bok.... ? Eller hva?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...