Gå til innhold

Kenko-Tokina slipper variabelt ND-filter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kombinert med polarisasjonsfilter og gradert gråfilter blir det mye å justere på.

 

Disse filtrene benytter seg av polarisasjon for å oppnå vusterbarheten, så man kan neppe med særlig grad av suksess legge på ENDA et polafilter, i alle fall ikke hvis det er den vanlige poleriseringseffekten man er ute etter.

Lenke til kommentar

Hmm, Hvis det er lavet som to polarisationsfiltre (kan ikke lige forestille mig hvordan det ellers skulle virke), så er det da vigtigt at man kan stille både det forreste og det bagerste, da man ellers får påtvunget en polarisationsretning (afhængigt af gevind).

 

Det lyder komplekst i brug, særligt hvis med andre filtre.

 

Add:

Formentligt er dette kilderne (eller der er fælles kilde)?

http://www.dpreview.com/news/1108/11080110kenkondxfilter.asp

http://www.digitalslrphoto.com/news/1000882/kenkotokinas_variable_ndx_nd_filter_launched.html

Der er i hvert fald et link videre til site på japansk, hhv priser...

Endret av EskeRahn
Lenke til kommentar

Hmm, Hvis det er lavet som to polarisationsfiltre (kan ikke lige forestille mig hvordan det ellers skulle virke), så er det da vigtigt at man kan stille både det forreste og det bagerste, da man ellers får påtvunget en polarisationsretning (afhængigt af gevind).

Egentlig ikke.

 

Hvis det er gjort riktig: Det er to sirkulære polariseringsfiltre, hvor det ytterste er vendt - lyset som slipper igjennom er ikke polariserings-"filtrert", og du får ingen polariseringseffekt. Moderne polariseringsfiltre er ikke nødvendigvis simple lineære gittere.. ;)

 

Prøv litt med to 3D-briller når du er i biffen - du får underlige effekter når du setter dem utenpå hverandre, vender og roterer og bytter på hvilke glass du legger over hvilket. :)

 

 

Edit: Hvis du har to sirkulære polafiltere og reverserer det første, så kommer "alt" lys inn, men blir polarisert på baksiden av filteret. Så har du polarisert lys, uten at lyset synlig endrer seg selv om du roterer på filteret. Det neste filteret er et sirkulært polafilter den "vanlige" veien. Når dette dreies i forhold til det første vil man få mer eller mindre lys. Ettersom dette polafilteret også er sirkulært vil lyset som kommer ut på baksiden ikke være polarisert.

Du får altså et system hvor det er likegyldig hvordan filtrene er rotert i forhold til omgivelsene - det eneste viktige er hvordan filtrene er rotert i forhold til hverandre. Du burde i teorien kunne sette et "normalt" polafilter foran eller bak for å få "vanlig" polariseringseffekt, men jeg vil anta at dette gir fargestikk eller annet, ettersom det neppe er et "perfekt" system.

Endret av Trondster
  • Liker 1
Lenke til kommentar

De må yte særdeles godt da de har priset seg langt høyere en de mest anerkjente variable ND-filtrene koster, de anerkjente singh ray og Tiffen filterene koster ca halvparten.

Problemet med alle disse relativt rimelige ND-filterene er at de ikke fungerer noe særlig på lengre brennvidder. Heliopan har et som vistnok har Zeiss-glass - men til gjengjeld er det umulig å få tak i, samt koster en liten formue. :/

 

Edit: Spent på hvor bra Kenko-Tokina sitt blir - kan fort være verdt fire store. :)

Endret av olegunnaro
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...