Gå til innhold

Eventyrspillenes utvikling ? del 3


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Herlig artikkel og med et fornuftig utvalg. Regner med at man kanskje tar Full Throttle for å stå for trenden i King's Quest VII, Curse of Monkey Island, Toonstruck og Broken Sword 1/2 i neste artikkel? (Edit: Hm, trenden starter vel lengre bak enn som så (DOTT/MI/Larry), men selv om tegnefilm på skjerm hadde vært på vei lenge var det først med CD-ROM at det tok av med filmsegmenter og slikt.)

 

Ellers for neste artikke er vel GK3 en evolusjonær blindvei, men veldig relevant; Grim Fandango, Uru, Blade Runner, The Last Express, og faktisk Broken Sword 3 blant spillene jeg tenker på som vesentlige videreutviklinger i tillegg til Omikron, Fahrenheit, Phoenix Wright og kanskje Heavy Rain. Sanitarium kanskje også?

 

Bittelitt småplukk: CD-en kom på begynnelsen av åttitallet; det var CD-ROM som kom på markedet på nittitallet (som du jo skriver), og jeg tror det skal være CD-ROM, ikke CD-Rom.

Endret av oerhört
Lenke til kommentar

Flott artikkelserie!

 

Myst og Riven var fantastiske opplevelser. Har alle Myst spillene, men ingenting slår stemningen i de to første. En av årsakene er nok enestående soundtracks. Du kan fremdeles kjøpe musikken på Amazon.

 

Jeg undrer meg litt over at dere har hoppet over Twin Kingdom Valley og ikke minst Adventure Construction Set! Synes begge har sin plass i historien.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-10579

Synes jo at "Privateer 2 - The darkening" også fortjener en plass her, med både interaktive filmer med Clive Owen i relativt ok kvalitet for å være 1997, samt wing men under din kommando osv. Kongespill :)

 

Hadde 3Dfx-kort med eget 3D kort, loop-through. Yikes!

 

http://www.gamespot.com/pc/sim/privateer2thedarkening/review.html?tag=updates%3Btitle%3B1

http://www.imdb.com/title/tt0117391/

Lenke til kommentar

Endelig en ny del i Eventyrspillenes utvikling!

 

Om jeg skal tippe på noen av spillene som kommer neste gang:

 

- Broken Sword eller Full Throttle (Filmatisk framstilling av et spill, som ikke var FMV)

- Last Express (Jeg skal gi deg radiant AI, jeg)

- Gabriel Knight 3 (3D med enorme utviklingskostnader, da eventyrspillene fremdeles var kongen på haugen, selv om jeg stusser på at toeren ikke er nevnt i denne artikkelen annet enn ved navn)

- Grim Fandango (Tidenes beste spill som ingen kjøpte.... )

- Longest Journey (Fordi det er norsk, pluss fantastisk)

- Fahrenheit (Interaktiv historie)

- Tysk renessanse (Burde være med om Froholt har gjort jobben sin. :p Eventyrspill er der gigantindustri med tyske eventyrspill som kommer ut over en lav sko lenge før det lanseres i resten av verden)

- Noe Telltale-greier. (Episodebaserte spill)

- Heavy Rain (Eventyrspill for dagens ungdom som ikke orker å tenke, og må ha fin grafikk)

Endret av radiohodet
Lenke til kommentar

Det var da ikke så mye tenking i Fahrenheit heller så vidt jeg vet.

 

Flott artikkel! Har akkurat spilt gjennom Monkey Island 1 special edition og fy flate det er kanskje det beste eventyrspillet annet enn Monkey Island 3 jeg har spilt noengang. Holder på med Monkey Island 2 SE akkuart nå og må si meg fanboy av serien!

 

Har lyst å spille mange av de eldre titlene også, men de ser så dårlige ut grafikkmessig at det er umulig å hekte seg på dem.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-10579

Privateer 2 var vel mere et romskipspill med fmv sekvenser enn et eventyrspill da vil jeg si.

Husket jeg testet demoen ages ago, virket ikke så ille det husker jeg.

Det kom liksom ut i fmv spillenes gullalder hehe.

 

 

Det har du jo egentlig helt rett i, kanskje ikke så mye eventyrspill i betydning av "adventure". Jeg tenkte mest på det med interaktive filmer, og den opplevelsen det ga.

 

Dessuten er det litt eventyr å fyke rundt i romskip da ;)

Endret av Slettet-10579
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Veldig fornøyd med at "Under a killing moon" er husket på. Access Software, selv om de virker nokså glemt idag, hadde mange revolusjonerende spill da de var aktive. De første Tex Murphy-spillene: "Mean Streets" og "Martian Memorandom" samt "Countdown" var revolusjonerende på slutten av 80-tallet/begynnelsen av 90-tallet, med lyd (ikke bare pipelyder) igjennom PC-speakeren. Og animasjoner som framsto som videoer med scannede bilder og ganske naturtro stemmer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...