Gå til innhold

Kommentartråd til Adesina - RepRap Mendel


Anbefalte innlegg

Hmm, Prusa Mendel har gått meg hus forbi hittil. Er det den du har bygget? Hva er ulempene med den forenklede versjonen? Jeg har litt plassmangel, det er bare derfor jeg har mest lyst på en Huxley (da er det større sjanse for at madammen lar meg beholde den ;)).

 

Kan gi beskjed neste gang jeg er på vei forbi Gjøvik, så kan vi se om det passer. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm, Prusa Mendel har gått meg hus forbi hittil. Er det den du har bygget? Hva er ulempene med den forenklede versjonen? Jeg har litt plassmangel, det er bare derfor jeg har mest lyst på en Huxley (da er det større sjanse for at madammen lar meg beholde den ;)).

Jeg har (nesten) bygd to "vanilla" Mendel, altså "original"-versjonen. Vel, vet ikke om noen direkte ulemper med Prusa Mendel, bortsett fra at den bruker to motorer på z aksen, så du trenger en motor mer enn vanlig Mendel. Ulempen med Huxley er i mine øyne bare at elektronikken og motorene koster omtrent like mye uansett, så man får mindre printareal for pengene, men er jo ikke noe stort problem hvis man ikke trenger det. Footprinten til Mendel er ca 55x40cm, så den er ikke voldsomt stor, men Huxley kan jo gjemmes vekk litt enklere.

 

Har lyst til å bygge en Huxley på et tidspunkt jeg også, hadde vært stilig å integrert en pc og 3D printer i samme koffert så man hadde hatt en transportabel demo/utlåns-printer. Husker ikke i farten om noen har bygd en Prusa Huxley ennå...

 

Kan gi beskjed neste gang jeg er på vei forbi Gjøvik, så kan vi se om det passer. :)

God plan!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Skjer ikke så mye. Men krympet nettopp på nye molex kontakter på ledningen som skal erstatte den der kontaktene hadde korrodert. Denne nye ledningen har samme snitt (gauge?) hele veien fra elektronikken til varmeblokken, så burde ikke bli noen flaskehalser. Skal også smøre kontaktpunkter med dielectric grease denne gangen. Ellers har jeg hatt problemer med lekkasjer fra de avtakbare nozzles jeg har brukt hittil, så tenker jeg skal teste ut en alt-i-ett nozzle jeg har kjøpt for en stund tilbake.

 

Har et prosjekt på trappene som har gitt meg glød for å få ting fikset. Så vi får se...? :)

Lenke til kommentar

Takk, takk! :)

 

Skrudde fra hverandre extruderen akkurat nå, og den holder på å falle helt fra hverandre, så det dessverre ut til at den er printet for dårlig. :( Den er laget i ABS plastikk (samme som Lego), men enten grunnet lav temperatur eller feil laghøyde, har lagene ikke bundet seg skikkelig sammen, så den går opp i "limingen". Men jeg får håpe den holder til jeg får printet meg en ny selv, hvis ikke må jeg få noen andre til å printe en reservedel.

 

Har også konkludert med at jeg er nødt til å lage en ny heater block, den jeg har er rett og slett for stor, og tuten på nozzle må jo nødvendigvis være det laveste punktet på extruderen for at ting skal fungere.

 

On to the workshop! => Som ikke finnes ennå... :-|

Lenke til kommentar

Ja, TechZone sin variant. Men nå har jeg lært en del mer, og da kunne det vært morsomt å forsøke å skaffe deler selv (lokalt) for å bygge en ny. Jeg er keen på både en Huxley til, og etter hvert en Prusa Mendel eller en Hacklab RepRap (aka mini-Prusa) når designet på den begynner å stabilisere seg. :)

Lenke til kommentar

Når jeg først leste den, lurte jeg på hva det var, men nå har jeg skjønt at det er en slags skriver/printer?

 

Jepp, det stemmer. En 3d-skriver, også kalt "China on your desktop". :) For å se litt hva folk har laget, så kan du surfe litt på thingiverse.com, men dette er fortsatt ferskt, så det er veldig mange fler muligheter enn det som er gjort.

 

I tillegg til den supre infoen fra Nudel, kan du også sjekke www.reprap.org for den definitive kilden til RepRap-informasjon, og www.reprap.no for info på norsk og et norsk forum.

 

Her er forresten en liten video som viser en RepRap mens den skriver ut deler til en ny RepRap:

 

http://vimeo.com/10269267

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

er det den delen som smelter plastikken du bruker for å printe?

 

keep up the good work :thumbup:

 

Det stemmer. Bak den grå guffa til venstre på bildet gjemmer det seg en 6.8Ohm (vitreous) resistor, som ved å kjøre 12v gjennom gir ca 20w. Det er mer enn nok til at den blir god og varm. Til høyre på baksiden av blokken har jeg skrudd fast en thermistor i en ringkabelsko, som tar seg av å måle temperaturen.

 

Tusen takk! :)

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...