Gå til innhold

Med rett til å fotografere


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kjekt å vite. Som artikkelen nevner tror jeg mye av problemet er at de som skal håndheve nevnte lover og regler faktisk ikke kan de selv, kan tenke meg at man fort møter på noen litt overivrige tjenestemenn eller vektere som tror de handler med loven i hånd. Ergo er det sikkert en stor fordel å undersøke litt på forhånd hvordan reguleringen er der man skal, så har man faktisk sitt på sitt tørre om man skal havne i vanskeligheter.

Lenke til kommentar

Det er veldig fort gjort å bli tatt. Greit nok at man tar forhåndsregler, men når man er ute på tur i storbyer, så knipser man mye uten å tenke særlig;"åh, det var en fin bygning/kjent landemerke" og vips så har man brutt loven.

 

Når vi var i England for 2 år siden tok vi bilde sammen med en bobby og big ben i bakgrunnen, fordi det var 2 kjennetegn i London. Når vi da kom hjem fikk vi vite at dette var ulovlig.

Lenke til kommentar
Skriv din kommentar....

"Forøvrig bør man være varsom når det gjelder fotografering av enkeltindivider, da fotografering i seg selv kan oppfattes som trakassering."

 

-Hva med publisering av bilder av gjenkjenbare folk på gata? -F.eks. på internett.

-Er det noe regelverk her? -Hvor går grensen?

 

- 3 personer eller mer, publiser i vei.

- Mindre enn tre personer, der personene kan identifiseres må en ha samtykke. Skriftlig er å foretrekke, men muntlig er også juridisk godkjent, også stilltiende samtykke (et nikk, for eksempel) har vært regnet som juridisk samtykke i norsk rett, om jeg ikke husker feil.

- Bilder av offentlig interesse (man kan gjerne, men ikke nødvendigvis, si nyhetsinteresse) kan publiseres uten begrensninger, med mindre du eksponerer ting, materiale osv. som kan regnes som hemmelighetsstemplet.

 

-

 

Flott at noen tar tak i dette. Det er for mange som tror de kjenner loven rundt dette, alt for få gjør det. Politifolk vet generelt lite om slikt, de vet heller ikke mye om man trenger sertifikater for å kjøre vannscooter eller lovene for gruvedrift.

 

Politiet kjenner kun straffeloven. Lovgivning rundt foto er, i likhet med mye annet, ukjent for dem, som for de fleste.

Lenke til kommentar
Syns de er alt for strenge en del steder.

 

Har selv blitt kastet ut fra Kjevik lufthavn etter å ha satt meg til med tela for å ta bilde av fly.

 

Terrorfare begrunnet de det med. :roll:

Snart blir du arrestert hvis du vet gatenavnene i London. Du kunne jo hjelpe terrorister med å finne veien.

Lenke til kommentar

Som en liten digresjon er det ganske morsomt å fotografere på Oslo S. Det er et krysspunkt for reisende fra hele landet, og du finner alt fra venninnegjenger fra Oslo vest, fiskere i kystdrakt fra Nordland, folk i trøya til det lokale fotballaget fra Vestlandet et sted og eldre damer fra det bløde sørland. Det er rett og slett et komprimert Norge. :)

Lenke til kommentar
Men det er vel ikke offentlig område

Sant nok. Det er privat område. Men en kan argumentere for at et kjøpesenter er åpent domene, ut fra det faktum at det i prinsipp er åpent for alle.

 

I alle tilfeller er jeg tilhenger av at fotografering tillates på alle områder der folk ferdes fritt. Det skader ingen i noen grad som er relevant for denne diskusjonen, og ville gjort ting lettere for fotografer. Win win..

Lenke til kommentar
Hva skal så dette hjelpe? Tror de at potensielle terrorister gir seg hvis en av deres menn blir stoppet fra å knipse bilder at et potensielt mål? Det eneste det kan, muligens, føre til, er vel at det kommer en ny kar med kamera og tar bildene neste dag..

 

Mest er det politisk anlagt, altså ett slikt valgtriks som skal si: "Se her hvor bra vi tar vare på deg og hindrer terrorister" altså slikt tull og tøys er det basert på.

 

Skal man føle seg trygg mot en terrorist, gi meg en AK så skal problemet løses raskt.

Men slike løsninger vil dog true "voldsmonopolet" som staten skal ha.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...