Gå til innhold

    1. Bedrift - IKT
    2. Brukerbidrag
    3. Butikker og verksteder (data)
    4. Datamaskiner
    5. Hjelp til kjøp og salg av PC
    6. Internett og nettverk
    7. Maskinen fungerer ikke
    8. Maskinvare
    9. Overklokking og entusiastbruk
    10. Programvare
    11. Programmering og webutvikling
    12. Tilbakemelding og artikkeldiskusjon
    1. Fotografering
    2. Bilderedigering og programvare
    3. Visuell kreativitet
    4. Systemkameraer - digitalt
    5. Analoge kameraer
    6. Kompaktkamera - digitalt
    7. Objektiver, filtre, blits og utstyr
    8. Videokamera
    9. Skannere og skanning
    10. Fotoskrivere, utskrifter og papirkopier
    11. Butikker og verksteder (foto)
    12. Lagringsmedier (foto)
    13. Annet om digital foto og video
    14. Diskuter artikler (Akam.no)
    15. Tilbakemeldinger til Akam.no (snarvei)
    16. Tilbakemelding om Foto og video-forumet (snarvei)
    17. Ryktebørsen
    18. Akam.no Bildekritikk
    19. Akam.no Bildekritikk - Tilbakemeldinger
    1. Bedriftene sine tråder
    2. Vervekampanjer
    3. Butikkerfaring
    4. Forbrukerrett
    5. Hjelp til kjøp og salg
    6. Pris- og produktjakt
    7. Økonomi
    8. Tilbakemeldinger til Bruktmarked.no (snarvei)
    9. Diskuter artikler (Tek.no)
    10. Diskuter artikler (Teknofil.no)
    11. Diskuter handlelister (Prisguide.no)
    1. Arrangementer, fest og uteliv (snarvei)
    2. Ferie og reise
    3. Dyrehold
    4. Jakt og fiske
    5. Hobbyer
    6. Hus, hage og oppussing
    7. Mat og drikke
    8. Mote og velvære
    1. Andre jobber
    2. Annen utdanning
    3. Forsvaret
    4. IT-jobb
    5. IT-utdanning
    6. Media (snarvei)
    7. Skole og leksehjelp
    8. Stillingsannonser
    1. Arrangementer, fest og uteliv
    2. Film
    3. TV-serier og -programmer
    4. Musikk
    5. Litteratur
    6. Tegneserier
    7. Anime og manga
    8. Språk
    9. Egenprodusert kultur
    10. Humor (snarvei)
    11. Annen kultur
    1. Lyd
    2. Bilde
    3. Hjemmekino
    4. Kabler
    5. Butikker og verksteder (snarvei)
    6. Prosjekter og arbeidslogger for lyd og bilde
    7. Annet (Lyd og bilde)
    8. Diskuter artikler (audiovisuelt.no)
    1. Standardtelefoner og generell mobildiskusjon
    2. Smarttelefoner
    3. Mobiloperatører og tjenester
    4. Hjelp til valg av telefon, nettbrett, operatør eller leverandør
    5. Hjelp til skadet telefon eller nettbrett
    6. Nettbrett
    7. GPS, treningsklokker og andre håndholdte enheter
    8. Apper til mobil og nettbrett
    9. Mobilspill (snarvei)
    10. Forbrukerrett (snarvei)
    11. Diskuter artikler (amobil.no)
    12. Tilbakemeldinger til amobil.no (snarvei)
    13. Diskuter artikler (Mobilen.no)
    1. Bil
    2. Båt og maritimt
    3. GPS og satelittsporing (snarvei)
    4. MC og ATV
    5. Motorsport (snarvei)
    6. Trafikk
    7. Tyngre kjøretøy
    8. Worklogs og showcase
    1. Gledesutbrudd
    2. Humor
    3. Lekeplassen
    4. OT-baren
    5. Sosialt
    6. Testposter
    7. Forumarkiv
    1. Familie og barn
    2. Helse
    3. Historie
    4. Juss
    5. Media
    6. Politikk og samfunn
    7. Religion, filosofi og livssyn
    8. Samliv og relasjoner
    9. Seksualitet
    10. Teknologi og vitenskap
    11. Økonomi (snarvei)
    12. Tilbakemeldinger til forumet (snarvei)
    1. PC-spill
    2. Konsoll
    3. Generell spilldiskusjon
    4. Spillforum - For de mest diskuterte
    5. Mobilspill
    6. Sosial spilling
    7. Brukernes bidrag
    8. Butikkdiskusjon
    9. Retro
    10. Modifikasjoner og spillutvikling
    11. Tilbakemelding og artikkeldiskusjon
    1. Ballspill
    2. Ekstremsport
    3. Fotball
    4. Jakt og fiske (snarvei)
    5. Kampsport
    6. Motorsport
    7. Odds og tipping
    8. Sykkel
    9. Trening og kosthold
    10. Utendørsidrett
    11. Vintersport
    12. Annet (Sport)
    1. Nyheter om forumet
    2. Tilbakemeldinger til forumet
    3. Private forumhenvendelser
    4. Bruktmarked.no
    5. Prisguide.no
    6. Tilbakemeldinger til redaksjonen
    7. Tek Ekstra
Foto
- - - - -

Hjemmelaget kebab. Hvordan lage?


37 svar i denne tråden

#1 UUnreal

UUnreal

    Bruker

  • Medlemmer
  • 2 511 innlegg
  •   26. august 2003

Skrevet 2. juni 2009 - 07:12

Hvilke ingredienser, krydder og kjøtt bruker man?
  • 0

#2 mongojarle

mongojarle

    Bruker

  • Medlemmer
  • 3 222 innlegg
  •   9. april 2004

Skrevet 2. juni 2009 - 07:18

Jeg tar kyllingfileet i biter, steker det, og til slutt drysser sish-kebab krydder over (kjøpes på kiwi og meny i hvertfall).
Kinakål og mais.
Alt stappes lagvis eller i en stor smørje oppi ett pitabrød som jeg har varmet i mikroen.
Ha på Bjerkes "kebab og pizza"-dressing.

Nam nam... Prøvde faktisk med kjøttdeig i går. Det var ikke så godt, men funket det også.
  • 0

#3 Demantios

Demantios

    Bruker

  • Medlemmer
  • 8 894 innlegg
  •   14. juni 2004

Skrevet 2. juni 2009 - 07:28

Få man kjøpt kebabkjøtt på butikken? Og tomatdressing?
  • 0

#4 Luftbor

Luftbor

    Bruker

  • Medlemmer
  • 3 114 innlegg
  •   12. oktober 2003

Skrevet 2. juni 2009 - 13:02

Hvilke ingredienser, krydder og kjøtt bruker man?


Det viktigste først;
Kjøtt!

Det som er tradisjonelt er lammekjøtt. Men i teorien er alt kjøtt lov siden kebab har med metoden å tilberede å gjøre og ikke selve kjøttet. Så du kan lage av vanlig kjøttdeig også.
Selv blander jeg 50/50 mellom vanlig oksekjøttdeig og lammekjøttdeig.

Krydder;
Shawarmakrydder (fåes i innvandrersjapper med litt beholdning innen krydder, f.eks av Durra), som ferdigblanding kan brukes. Går sikkert under mange navn. Dog det er ting man skal huske på, hver region har sine spesialiteter innen krydder. Spør på en innvandrersjappe med litt utvalg i. Du vil nok få like mange forskjellige svar som det er personer som du spør.

Men det er 3 ting som er vitalt i en kebab etter min mening; spisskumin, hvitløk og bladpersille.
Spesielt spisskumin og bladpersille er noe som brukes i omtrent all av maten fra MØ (spes Levanten,Tyrkia osv). Koriander, kardemomme og ingefær er også veldig vanlig men i mindre mengder.

Så til tilberedning!
Hvis du ikke skal grylle på spyd så er det en enkel måte å gjøre det på.
For det første hvis du kan lage kjøttkaker så kan du lage kebab.
Kebab er strengt tatt kjøttkaker ala midtøsten.

Finhakk hvitløk og bladpersille. Hiv det opp i kjøttdeigen. Tilsett ønsket krydderier. Rør videre. Form så kjøttdeigen i avlange "kjøttkaker".
Selv lager jeg avlange "kjøttkaker" som er ca 5 cm lange.
Legger de så på et stekebrett og hiver de i ovnen med grillelementet på. Snur på de med jevne mellomrom. Til de blir gjennomstekte.

Voila!
(Husk å legg noe under fordi det vil renne godt av kebabene).

Skal se om jeg mekker det til helgen og ta en bildeserie :)

Dette innlegget har blitt redigert av Luftbor: 14. juli 2009 - 10:19

  • 2
Laïcité

#5 UUnreal

UUnreal

    Bruker

  • Medlemmer
  • 2 511 innlegg
  •   26. august 2003

Skrevet 3. juni 2009 - 06:49

Laget kebab i går med stor suksess.


Var i brugata i oslo og handlet skikkelig kebab krydder på halal slakteriet. Ble annefalt vanlig eller sterk blanding. Tok vanlig. Da måtte man blande 3 forskjellige krydder til 20 kr boksen.

Stekte kjøttdeig, fikset salat hvitløksdressing, andre grønnsaker.

Samlet alt i pitabrød og det smakte fortreffelig. :D
  • 0

#6 Vertical^

Vertical^

    Bruker

  • Medlemmer
  • 8 195 innlegg
  •   26. april 2007

Skrevet 3. juni 2009 - 14:41

Hørtes veldig godt ut! Må prøve å lage dette selv en gang.
  • 0

Stay frosty.

Clear Eyes, Full Hearts, Can't lose.


#7 Luftbor

Luftbor

    Bruker

  • Medlemmer
  • 3 114 innlegg
  •   12. oktober 2003

Skrevet 4. juni 2009 - 06:10

Laget kebab i går med stor suksess.


:D

Prøv med lammekjøttdeig og engang.
Selv om det blir en del dyrere så gir det en annerledes smak.
Verdt å prøve :)
  • 0
Laïcité

#8 Sewero

Sewero

    Bruker

  • Medlemmer
  • 5 677 innlegg
  •   25. oktober 2006

Skrevet 4. juni 2009 - 06:25

*mine innlegg*
  • 0

Satyroman


#9 UUnreal

UUnreal

    Bruker

  • Medlemmer
  • 2 511 innlegg
  •   26. august 2003

Skrevet 4. juni 2009 - 06:26

Laget kebab i går med stor suksess.


:D

Prøv med lammekjøttdeig og engang.
Selv om det blir en del dyrere så gir det en annerledes smak.
Verdt å prøve :)


Hvor får man kjøpt det? Ser kun kylling, vanlig kjøttdeig, karbonade deig i kjøttdisken i butikkene.

Eller må man gå på slakteri også må de lage?
  • 0

#10 Luftbor

Luftbor

    Bruker

  • Medlemmer
  • 3 114 innlegg
  •   12. oktober 2003

Skrevet 4. juni 2009 - 06:41

Hvor får man kjøpt det? Ser kun kylling, vanlig kjøttdeig, karbonade deig i kjøttdisken i butikkene.

Eller må man gå på slakteri også må de lage?


Vet at det finnes i litt større Megabutikker, Ultra osv.
Du kan spørre i kjøttdisken om de kan male opp, eller har på bakrommet om det ikke ligger fremme.

Men nå bor jeg i vest, kan jo være en liten nasjonal forskjell på dette :)
  • 0
Laïcité

#11 Scrim

Scrim

    Bruker

  • Medlemmer
  • 841 innlegg
  •   8. desember 2003

Skrevet 4. juni 2009 - 11:41

Jeg tar kyllingfileet i biter, steker det, og til slutt drysser sish-kebab krydder over (kjøpes på kiwi og meny i hvertfall).
Kinakål og mais.
Alt stappes lagvis eller i en stor smørje oppi ett pitabrød som jeg har varmet i mikroen.
Ha på Bjerkes "kebab og pizza"-dressing.

Nam nam... Prøvde faktisk med kjøttdeig i går. Det var ikke så godt, men funket det også.


Hm, hvor selges det "Bjerkes kebab og pizza dressing"? :hmm:
  • 0

#12 mongojarle

mongojarle

    Bruker

  • Medlemmer
  • 3 222 innlegg
  •   9. april 2004

Skrevet 4. juni 2009 - 16:02

I hvertfall på kiwi og meny...
Postet bilde
  • 0

#13 skrekk

skrekk

    Bruker

  • Medlemmer
  • 532 innlegg
  •   30. desember 2002

Skrevet 4. juni 2009 - 17:06

Har den dressingen på Rema og Maxi her i Drammen hvertfall. Kan anbefales på det varmeste!
Kjøper kebabkjøtt på MaxiMat på svenskegrensa, det er digg. Ikke farse, men marinert svinekjøtt i strimler.
Og så bruker jeg KUN Hatting pitabrød (de fra frysedisken) som varmes til de blåser seg opp i brødristeren. Har prøvd mye pitabrød, men ingen slår disse.

Dette innlegget har blitt redigert av skrekk: 4. juni 2009 - 17:07

  • 0

#14 Beges

Beges

    Bruker

  • Medlemmer
  • 1 440 innlegg
  •   26. desember 2006

Skrevet 4. juni 2009 - 19:40

Er kebab det samme som køfte?

Laget det til dama og meg for noen dager siden, dog på gresk vis. Smakte fortreffelig :D Malte karbonadekjøttdeig og løk, sammen med egg, olje og estragon, timian, rosmarin og hvitløk. Lot det stå i en time før jeg stekte dem opp. Serverte med gresk tomatsalat, hjemmelaget tzatsiki, pitabrød og kvarte, langsskjærte poteter stekt i ovn med olje, soyaolje og rosmarin og timian. Nammenam!
  • 0

#15 Luftbor

Luftbor

    Bruker

  • Medlemmer
  • 3 114 innlegg
  •   12. oktober 2003

Skrevet 4. juni 2009 - 21:06

Er kebab det samme som køfte?


Ikke helt det samme. Kofta er som regel store kjøttballer mikset med ris eller bulgur (førkokt korn, som er tørket og knust), og grønnsaker.

Dog ikke dumt det heller.

http://no.wikipedia.org/wiki/Bulgur
(edit: norsk wikipedia er dog rimelig dårlig. men du har et bilde der iallefall. Er en eldgammel metode for konservering av korn som ble brukt over store deler av middelhavet,fra gammelt av brukte man durumhvete)

Dette innlegget har blitt redigert av Luftbor: 4. juni 2009 - 21:08

  • 0
Laïcité

#16 Nebuchadnezzar

Nebuchadnezzar

    Bruker

  • Medlemmer
  • 2 759 innlegg
  •   29. november 2006

Skrevet 4. juni 2009 - 21:08

Katt + ting du fant i bosset til naboen din + mel + vann = kebab :)

Finnes vell masse av oppskrifter på nettet om man orker å lage, ønsker deg lykke til for
kebab er alltids en sikker vinner. Så lenge du sjekker munnen din for hår, that is.
  • 0

Gi en fremmed et smil, du kan forandre noen sitt liv for alltid =)


#17 Luftbor

Luftbor

    Bruker

  • Medlemmer
  • 3 114 innlegg
  •   12. oktober 2003

Skrevet 4. juni 2009 - 21:10

Og så bruker jeg KUN Hatting pitabrød (de fra frysedisken) som varmes til de blåser seg opp i brødristeren. Har prøvd mye pitabrød, men ingen slår disse.


Hva med de franske (lagd i holland) som selges på rema 1000?
De synes jeg er veldig mye bedre enn hatting.
Men det er jo smak og behag....like forskjellig som merker på markedet.
  • 0
Laïcité

#18 deathshot

deathshot

    Bruker

  • Medlemmer
  • 539 innlegg
  •   26. august 2008

Skrevet 4. juni 2009 - 21:15

* Mine Innlegg *
  • 0

#19 mongojarle

mongojarle

    Bruker

  • Medlemmer
  • 3 222 innlegg
  •   9. april 2004

Skrevet 4. juni 2009 - 21:33

Jeg spiser også bare Hatting pitabrød... Spise min siste kebab nå, noe som vil si at 500g karbonadedeig varer til 4 kebaber.

Noe annet er som også er godt, er FirstPrice bagetter med ost og skinke (gjerne varmet med dette i, kutt en trekant ned i bagetten for å stappe skinke og ost nedi). Kjøp den andre dressingen til Bjerke og ha på bagetten. Det er også godt, fin søndagsfrokost for de som ikke gidder gjøre noe fancy.
Jeg tar dressing på tallerkenen, og dypper bagetten i.

Dette innlegget har blitt redigert av jale: 4. juni 2009 - 21:36

  • 0

#20 skrekk

skrekk

    Bruker

  • Medlemmer
  • 532 innlegg
  •   30. desember 2002

Skrevet 5. juni 2009 - 07:52

Og så bruker jeg KUN Hatting pitabrød (de fra frysedisken) som varmes til de blåser seg opp i brødristeren. Har prøvd mye pitabrød, men ingen slår disse.


Hva med de franske (lagd i holland) som selges på rema 1000?
De synes jeg er veldig mye bedre enn hatting.
Men det er jo smak og behag....like forskjellig som merker på markedet.

Har ikke prøvd akkurat de tror jeg, men opplever stort sett at alle som er "ferske" er VELDIG tørre.
Kan jo teste en gang for å se.
  • 0


0 bruker(e) leser denne tråden

0 medlemmer, 0 gjester, 0 skjulte brukere