Gå til innhold

Kommentar: Den snille giganten?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Når ikke engang norske myndigheter klarer å gjøre det riktig, har vi liten grunn til å tro at andre myndigheter eller selskaper klarer det noe bedre.

 

Internettenester er Googles fagområde, ein kan ikkje seie det same om skatteetaten. Eg meiner difor at skatteetaten ikkje er noko toppunkt å måle etter.

 

Ved å bruke Googles produkter er vi med andre ord med på å motarbeide fri konkurranse.

 

Er det nokon som har ei e-postteneste som er betre enn Gmail? Då flyttar eg gjerne. :)

Lenke til kommentar
Ved å bruke Googles produkter er vi med andre ord med på å motarbeide fri konkurranse.

Er det nokon som har ei e-postteneste som er betre enn Gmail? Då flyttar eg gjerne. :)

Jeg bruker selv Gmail (til én av tre aktive kontoer), og søker aldri med noe annet enn Google. Som sagt, de leverer gode produkter. Litt for gode. :)

Lenke til kommentar

Bryr meg ikke stort da jeg ikke bedriver tiden med ting som jeg ikke vil at andre skal vite om. (og gjør jeg det går det ikke gjennom google) Om de får vite at jeg har sendt en mail til en annen der jeg skriver at jeg hater en tredjepart så har jeg ingen tro på at Google vil utnytte seg av det.

Ellers så logger de vel hva jeg søker på og hvilke linker jeg følger.. So what? Om jeg søker på Ubuntu eller Nintendo, og går inn på de sidene som kommer opp, ja det får vel så være. Bryr meg mindre.

Ellers så er jeg personlig ute etter et effektivt nett, og Google er en god hjelp der, da jeg har blandt annet søke historie, webmail med 7 gb og kalender, alt i samme gjenkjennelige format, alt mulig å få tilgang til fra hvilken som helst pc jeg er på. Hvorfor skal jeg droppe det? At de kanskje kan vise meg reklame for noe jeg er interessert i istedet for Viagra, ja da priser jeg meg lykkelig.

 

Hva er du redd Google skal få tak i? Kredittkortnummeret ditt?

Lenke til kommentar

Er det virkelig sånn at webbaserte tjenester tar over for tradisjonelle programmer? Jeg skulle gjerne sett at dere (eller noen i forumet) viste til noen kilder som støtter denne påstanden.

 

Personlig er det eneste av denne typen tjenester som jeg benytter, noen forskjellige utgaver av webmail. En tjenestetype som for øvrig har eksistert i (minst) 12 år.

 

Jeg ser ikke helt behovet for å benytte disse andre tjenestene som har dukket opp de siste par åra, og om jeg ser et behov, så er jeg allikevel svært skeptisk mtp. hvor dataene mine blir lagret og hvem som har/får tilgang til dem. (Ja, jeg er også svært forsiktig med hva jeg sender per webmail.)

 

Jeg ser såpass mye usikkerhet rundt dette med webbaserte tjenester, at jeg betviler som tidligere nevnt den påstanden som artikkelforfatter fremlegger.

Lenke til kommentar

Så vi må passe på, eller gå så langt som å personlig boikotte Google fordi de kan bli "onde"? Nøyaktig hva er det denne artikkelen prøver å påpeke, at Google ikke nødvendigvis er så pristine som enkelte kanskje har inntrykk av at de er? Dette grenser jo til et angrep på Googles kredibilitet, noe jeg ikke kan se snev av grunnlag for (snarere tvert imot, "selskapet leverer meget gode produkter").

 

Jeg ser flere grunnløse argumenter her.

"Google har nemlig i stor grad tatt over Microsofts posisjon" Det har de da såvisst ikke?

"Det er kanskje bedre å støtte mindre selskaper med bedre moralske verdier?" Er de moralske verdiene til Google dårligere enn andre selskapers?

"En ting er i alle fall sikkert, de fleste av oss burde se med et mer kritisk blikk på Google." Gjør ikke de fleste det? Har du noen statistikk på hvor kritisk fellessamfunnet ser på Google?

 

Kunne vært en grei diskusjonstråd, men da det havner under "siste nytt" på hw.no syns jeg det blir litt feil.

Lenke til kommentar
Er det nokon som har ei e-postteneste som er betre enn Gmail? Då flyttar eg gjerne. :)

Jeg bruker nå en e-posttjeneste som er uavhengig av Gmail, og jeg er fornøyd med finessene som tilbys av denne tjenesten (er en intern tjeneste, så kan ikke gi navn, sorry). Når jeg leser slikt som dette får jeg enda mindre lyst til å prøve ut Gmail, jeg har ikke lyst til å gjøre meg avhengig av en slik tjeneste når jeg allerede er fornøyd med den jeg har.

 

Utenom dette er nok hovedgrunnen til at jeg ikke har prøvd Gmail så langt, at den faktisk er i betaversjon (!) Det innebærer at jeg ikke kan eller ønsker å stole på stabiliteten til denne tjenesten, og det har jo skjedd at det har vært alvorlige feil på tjenesten.

 

Ellers er jeg restriktiv med bruk av Googles tjenester, og bruker dem bare når jeg "må". Til flere av Googles tjenester finnes det faktisk gode alternativ som man kan bruke i stedet for.

Lenke til kommentar
Jeg slettet ihvertfall gmailkontoen min etter at det kom ut at google scanner eposten. Det får da være måte på.

 

Gmail er gratis (sjølv om dei tilbyr funksjonar betalingstenester ikkje kan tilby), ein stad må dei få lov til å tene litt. Eg er klar over saka, men eg ser ikkje på det som noko problem. Det er betre enn at eg skal sitje og spreie reklame for alle vindar med kvar einaste e-post eg sender (*host* Hotmail). Reklama går ut over meg, i staden for mottakaren.

 

Eg prøvar ikkje å motbevise deg, men det er mine tankar om saka, og grunnen til at eg likevel brukar Gmail.

Lenke til kommentar
En novelle? Tror da virkelig ikke Google kommer til å bli slik.

 

Til dere som er redd for at Google skal finne ut hva som står i mailen, hva er dere redde for? Hva er så hemmelig at Google ikke kan vite om det? Dette gjelder også for søk. Hvorfor er det farlig at Google vet at dere søker på rødløk til middag?

Sier det samme.

Det eneste jeg ble litt urolig for, var at jeg faktisk har søkt på "How to make carbombs book", dog til et helt annet forbruk :p

Det eneste de kan finne ut som er litt uroligendes, er konto og/eller kredittkortnummeret.

Lenke til kommentar
En novelle? Tror da virkelig ikke Google kommer til å bli slik.

 

Trodde virkelig ikke det fantes personer så uopplyste at de ikke hadde hørt om 1984, samt spørsmålene den tar opp ang. det overvåkningssamfunnet vi er på vei inn i.

 

Hvor skal man sette grensen for overvåkning? Hvor mye personlig informasjon vil vi la offentligheten og kanskje spesielt private firmaer å ha? Tar de hele handa dersom du gir de lillefingeren?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...